[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme betta va rog ajutor urgent  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,
Am o mare mare problema si va rog mult mult de tot ajutooooooorr!!!!!!!!!!!
pestisorul meu betta este bolnav zic eu.. cand am ajuns azi acasa am constatat ca aripioarele pareau uscate iar el parca s-a decolorat (din albastrul frumos pe care il avea a ajuns un albastru spalacit) si statea aproape inert. l-am scos din acvariul pe care il impartea cu alti pestisori din alte specii si l-am pus intr-un bol. si zace de ceva vreme (cam 5-6 min) asa.. putin intr-o parte la suprafata, isi mai ia din cand in cand cate o gura de aer si apoi maida de doua ori din aripioare si iar sta asa inert.
ce este de facut?? sper doar sa nu moara....
ajutoooooooooorrrrrr va rog!!!!!!!!!
[WWW] [Yahoo!]
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

chiar nimeni?? vreau ajutor!!
[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Citeste aici si da toate detaiile posibile. Altfel, nu te poate ajuta nimeni...
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

pai cum sa incep... bazinul in care statea era unu de aprox 15 litri , apa o schimbam undeva la 4-5 zile, cam 3-4 litri schimbam, plante am putine respectiv 2 la numar si o scoica de decor, in acvariu mai sunt si alti pesti 2 xipho, 2 molly, 2 zebre, 2 corydosai, 2 rasbora (pestisori cu care convietuieste cam de o saptamana, filtru si incalzitor, apa are temperatura constanta undeva la 26-27 grade, substrat este din nisip... apa cu care schimb este apa de la robinet dar lasata la decantat, mancare dau uscata special pentru betta si vad ca o mananca si restul (firma nu stiu sa v-o zic ca am rupt pliculetul aiurea si am pastrat mancarica in altceva si plicul l-am aruncat oricum era un pliculet galben cu un mascul betta rosu pe el si scria in germana parca) dar am si fulgi pentru betta de la JBL.
aa si betta al meu a fost luat de la petshop.
alte detalii.. nu stiu
pun si o poza cu el asa lesinat cum este
iar pana incarc eu pozele observ ca mai da din cand in cand din aripioare..dar mai anemic

http://img801.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img0001dd.jpg

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2011 19:54:56

[WWW] [Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Nu prea te ajut dar si eu am avut aceeasi problema.I-am facut baie de sare si multe altele citite pe forum dar din pacate s-a dus

Mie mi se par cam multi pesti in acvariu de 15 litri.

Coz007
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

problema este ca acum incearca sa inoate ... ma rog... asa.. sa se miste , dar am impresia ca din cauza ca i s-a cam deteriorat codita dupa cum puteti vedea in link-ul de mai sus, nu poate sa se miste corect.. totusi.. un jutor ceva??

si imi pare rau sa aud ca s-a dus betta al tau Cosmin, si tare imi este sa nu se duca si el meu dupa al tau
[WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

De cat timp ai acel acvariu? E ciclat? Alti pesti mai au alte semne? Urme de batai nu are? Abdomen usor sau mai tare balonat nu are? ...pare intoxicat, pare batran, pare batut, parea inghesuit....e foarte greu de spus.
Aripioarele nu au ceva, neaparat...pare a fi un crowntail si-s normale asa, franjurate.
Si ceva teste de apa ar fi bune...NO2, NO3, NH3/NH4....
Fara nimic, e greu sa primesti sfaturi pertinente...e ca si cum ai merge la doctor si ai spune: am diaree...pot fi 1000 de cauze. Medicul iti ia anamneza, iti face examen clinic, teste de laborator si dupa multe investigatii iti spune: vine de la limbrici. ...era un exemplu, no offence.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

da acvariul a fost ciclat, nu cred ca a fost batut, si nu este un crowntail, este un delta. aripioarele nu le avea asa, le avea frumoase foc,iar teste de apa din pacate nu am iar la ora asta mai greu... urma sa iau saptamana viitoare vand iau salariul ca acum ... nu prea am... iar restul pestilor sunt in continuare excelent, arata bine, sunt veseli, inoata, nu are niciunul semne de asa ceva, iar pe betta il am cam de 1 luna si cam de 3 saptamani acvariul ciclat, asa ca.. sunt incepatoare si ma si oftic si imi pare foarte rau sa il vad cum se chinuie... aripioarele par sa se usuce, abdomenul nu pare umflat sau sa prezinte denivelari, rani nu are, dar s-a decolorat ( de mentiobat ca azi dimineata nu era decolorat) si din albastru a ajuns albastru spalacit .... nu stiu ce alte date sa va mai dau...
stiu ca e pe bajbaite cumva..
uite chiar acum cand va scriu il am in bol langa mine, si are tendinte sa inoate.. el incearca.. face putina miscare dupa care sta inert si respira greusor (mi se pare mie) si am impresia ca atunci cand inoata putin abia isi misca codita , poate din cauza ca nu o mai are rasfirata cum o avea
...
asa arata inainte... acum e complet diferit
[Thumb - IMG_0475.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2011 21:15:02

[WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Bun. Inseamna ca acea coada are semnele unui fin rot, infectie bacteriana. Singurul produs la care ma gandesc este Sera baktopur direct. Si chiar daca ma insel, rau nu-i face.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

acum cred ca nimic nu ii mai face bine ca nu mai respira deloc si nu mai reactioneaza la nici un stimul...am incercat sa agit putin apa in jurul lui si nici un rezultat.. am asteptat dar nimic... s-a dus a fost primul nostru pestisor si imi pare atat de rau.....
[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Stai linistita, Bibi. Se mai intimpla...cu totii am trecut prin asta. Ia un acvariu mai mare, cicleaza-l, cumpara si un filtru si incet, incet ai sa vezi ca totul va merge mai bine. Totul este sa nu te descurajezi.
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

da cu siguranta nu ma voi lasa.. mai ales ca iubitul meu s-a indragostit de pesti.. acest betta care a murit azi a fost cadoul meu pentru ziua lui si... acum nu mai este daa. filtru am care merge deocamdata pana la capacitatea de 60l si cu siguranta ma voi documenta mai bine... si.. pana una alta merci de incurajari si treb sa am grija de pestisorii pe care ii mai am..
[WWW] [Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Betta traiesc 2-3 ani... sa fie varsta, poate era pensionar...

Am si eu 3 masculi si o femela... si inca o mana de icre care sta sa iasa maine poimaine

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2011 23:13:50

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
zyku83
Member
[Avatar]

IP:

lasa ca poate acolo unde e acuma o sa se intalneasca cu crevetii mei care tot intracolo au plecat...cine stie poate isi incanta "papilele gustative" cu ei

Asa e romanul face haz de necaz, nu te supara pe mine si nu mai "plange" si eu m'am necajit cand am vazut ca au murit, dar poate invatam ceva din asta si altora le oferim un trai mai bun

O seara linistita si scuze de off topic!
bibi2085
Junior member
[Avatar]

IP:

marci mult de incurajari... ce sa zic da.. sa ii fie mai bine acolo unde este.. si cu siguranta voi trage invatamintele din patanie...

p.s. nu stiu sincer ce varsta avea ca l-am luat de la pet shop si ca tuta nu am intrebat de cand il au.. si chiar daca intrebm... poate nu imi ziceau exact... nu mai stiu ce sa zic.. oricum.. faptul e consumat.. iar in scurt timp trebuie sa ii dau si vestea iubitului meu care trebuie sa vina acasa de la munca

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2011 23:39:48

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: