[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ZGOMOT FILTRU EHEIM ECCO PRO 300  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Salut.Am un filtru Eheim ecco pro 300 pe care l-am cumparat de la Hornbach acum vreo 2 ani.Astazi l-am desfacut sa-l curat ca nu o mai facusem de asta vara si dupa ce l-am montat am observat ca face un zgomot destul de mare,ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum.Nu este un zgomot care sa provina de la o amorsare defectuoasa,ci mai degraba un harait de rotor,parca ar atinge carcasa in care este pus.L-am desfacut de cateva ori sa vad daca este ceva montat gresit,dar e totul in regula,le-am pus pe toate ca si pana acum.Aveti idee ce poate sa aiba? Exista ceva cu care as putea unge rotorul(care bineinteles sa nu afecteze calitatea apei) ca sa nu mai faca zgomotul asta?
Ma mai gandesc sa ma duc la Hornbach cu factura ca pe cutia de la filtru scrie ca are garantie 3 ani,dar nu stiu daca asta e valabil si in Romania.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi daca te ajuta vreuna din schemele de aici http://www.trilbytropicals.com/EHEIMPARTSHEETS.HTM (nu e modelul tau, dar poate seamana). In mod normal la noi e garantia care e scrisa pe certificatul de garantie pe care l-ai primit. Daca ai depasit termenul poti scrie pe site-ul eheim, atasand si factura si chitanta de cumparare. Nu esti primul pe care Eheimul ca firma il rezolva asa. Au mai fost cazuri rezolvate

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2014 20:58:01

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

O sa ma duc intai la Hornbach sa vad ce spun ei,daca e valabila garantia de 3 ani scrisa pe cutie,nu mai este nici o problema.Pana sa-l desfac ultima data puteam sa dorm langa el ca nu ma deranja.Noaptea trecuta il auzeam cum huruie cu usa inchisa la camera cu acvariul.Nu pot sa-mi dau seama ce dracu s-a intamplat...
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , pare sa fie exact ce am patit eu , s-a fisurat rotorul de la filtru, simptomele sunt exact cele pe care le-am avut eu .
Debitul ti-a scazut ?
Verifica rotorul .

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2014 13:17:09

CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Debitul nu e scazut,baga ca si pana acum,mai ales dupa ce l-am curatat.
Sa-l ia dracu de rotor ca l-am invartit pe toate partile si nu se vede nimic.Acum daca o avea vreo fisura care sa nu se vada cu ochiul liber n-am de unde sti ca nu l-am verificat la microscop.Al tau cum a crapat,pe partea aia magnetica,sau la palete?
[Email]
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

La EccoPro, bucsa de cauciuc de la axul ceramic care vine in carcasa e aproape imposibil de verificat. Uita-te cu atentie daca mai este la locul ei, poate a picat si nu ai remarcat.

[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Sunt amandoua la locul lor.Mi s-a intamplat o data sa cada una cand l-am spalat si nu a mai mers deloc.Abia cand l-am desfacut a doua oara mi-am dat seama ca era cazuta in ligheanul ala unde am spalat rototul si am pus-o la loc.Dar repet,atunci nu functiona deloc!Acum merge normal din punct de vedere al debitului,doar ca trancane.
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca spatiul intre rotor si ax este mare (adica rotorul are joc pe ax) , atunci normal ca rotorul se invarte instabil , cu timpul se acumuleaza murdarie acolo care astupa sa zic asa spatiul dintre rotor si axul ceramic , iar tu cand l-ai curatat a inceput sa baraie , verifica si asta .
La mine s-a fisurat rotorul , vezi in postul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140/13357.page ultima pagina , pagina 8 .
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

O sa il mai desfac o data diseara sa ma uit si la jocul dintre rotor si ax.La faza asta cu mizeria care se acumuleaza acolo si preia cumva vibratiile rotorului m-am gandit si eu.Tocmai de asta am intrebat daca l-as putea unge cu ceva,care sa nu afecteze proprietatile apei,dar vad ca nu mi-a dat nimeni nici un raspuns in sensul asta.
[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Ideea este ca il am de 2 ani si nu-i prima data cand il spal.Intr-o vreme tineam si vata de perlon in el si la 1-2 luni il spalam.Acum de cand am bagat doar filtrare biologica mai rar,dar tot il desfac o data la 5-6 luni.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

exista vaselina speciala de la eheim, sau poti folosi glicerina de la farmacie( nu boraxata)

[Yahoo!]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai primit impreuna cu filtrul vaselina alba intr-un plic sau tub ?
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

N-am avut nici un fel de vaselina in cutie.
O sa incerc sa cumpar niste glicerina din asta cu care sa ung bine axul poate nu mai hodorogeste asa.Daca nici asa nu se intampla nimic ma duc la Hornbach cu el,poate mi-l schimba in garantie.Si daca nu-l schimba atunci..."BAGA BANI,BAGA BANI!"...va trebui sa cumpar eu unul nou.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

e posibil ca acum la montare sa fi prins vreun fir de ceva nisip pe acolo. Trebuie sa fie o cauza vizibila de face zgomot

[Yahoo!]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce granulatie are substratul din acvariu ?
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Mare,undeva la 3-5,poate chiar 6 mm.
[Email]
frantuzu2007
Junior member

IP:

cand ai facut mentenanta ai umblat is la rotor sa faci curatenie ? daca da , poate nu l-ai asezat cum trebuie axu si prinderea lui.
[Yahoo!]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Sigur ca am umblat si la rotor,ca am spalat si acolo.L-am asezat bine,da-l dracului,ca nici nu ai cum sa-l pui gresit,ca nu intra capacul care vine peste el.
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca scoti capacul si dai drumul la filtru , adica nu il bagi in canistra cu apa mai baraie rotorul ?
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Uite ca pe asta n-am mai incercat-o.Nu stiu daca este chiar in regula sa mearga rotorul in gol,dar o sa fac si experimentul asta si iti transmit rezultatul.
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: