[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
molly  XML
Forum Index » Pesti marini
Author Message
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stiu ca poate s-a mai discutat subiectul ,dar am avut mica bucurie ca perechea mea de silver molly ,evident din acvariu marin ,sa dea nastere unei serii de alevini voiosi si sanatosi.Este pentru prima oara cand se intimpla in incercarile mele cu molly in apa sarata(1024-salinitate).Desi am mai tinut diferite varietati de molly ,nu ajungeau sa se reproduca.Interesant este si faptul(sper ca nu subiectiv)ca pestii arata mult mai bine in apa sarata-au dezvoltat un gri-albastrui f.frumos chiar usor stralucitor.
ugarit5
Senior member
[Avatar]

IP:

smilie
[WWW]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Vin si pozele,dar momentan piticii stau printre pietre,in general molly nu-s mari amatori de curent puternic(de la pompele de valuri) cei mici nici atat,iar seful lor adica eu ,are ceva probleme de sanatate.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fain, e prima data ca aud ca se si reproduc in marin
[Email]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Tata si mama molly
[Thumb - parinti.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pui-sus si central-se disting mai greu dar se vad
[Thumb - pui.jpg]

Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ceva nu merge cu molly ,toate seriile de pui supravietuiesc cateva zile dupa care dispar,cel mai mult au supravietuit cam trei-patru luni (vreo patru-cinci pui).Poate stie cineva daca este o solutie.Adultii care au supravietuit adaptarii par in regula (nu au semne de boala)si se reproduc-practic au acelasi comportament cu cei pe care ii am in bazinul cu apa dulce.Personal nu am gasit o sursa de informatie referitor la aceasta problema.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ei de fapt traiesc in estuarele raurilor(La Plata), din cate imi aduc aminte deci apa mai mult salmastra si dulce, s-ar putea ca pentru puiet cea sarata sa fie prea mult, ori asta ori ii papa ceva inclusiv parintii

This message was edited 1 time. Last update was at 27/11/2025 19:03:35

[Email]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca salinitatea nu este principala problema- am citit ca pot suporta pana la 1,035 si asta datorita dezvoltarii unui soi de organit neuronal capabil sa regleze in timp real homeostazia(altfel nu se explica faptul ca in cateva zeci de minute pot trece de la apa dulce sau salmastra la salinitate peste media oceanului)Practic este singurul peste cunoscut(cel putin din ce stiu eu)capabil de asa performanta, calitate care evident se transmite genetic descendentilor.Cred ca este vina mea in sensul ca alevinii nu au nici o protectie in acvariul marin.Speram sa mearga figura din bazinul de apa dulce in care nu intervin deloc ,iar pestii isi vad de viata lor(doar ca in bazinul de apa dulce sunt mai protejati de densitatea vegetatiei si nu exista curent de apa puternic) .Personal cred ca molly este un peste fantastic care ar merita mai multa atentie ,dar din pacate eu nu mai am puterea fizica si financiara sa dezvolt ideea unor bazine dedicate pentru cresterea si selectia de molly -marin-,asa ca din motive preponderent financiare voi continua cu adaptarea pestilor din bazinul cu apa dulce la cel marin pentru a avea totusi niste locuitori in acvariu.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Danila wrote:voi continua cu adaptarea pestilor din bazinul cu apa dulce la cel marin pentru a avea totusi niste locuitori in acvariu.

Lasa ca are si Mos Gerila niste planuri de viitor

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Danila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mariner molly