[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O PARERE VA ROG MULT  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am plante naturale m-am temut sa ma bag din prima cu plante naturale.M-am gandit ca nu ma pricep sa le ingrijesc.Are rost sa continui asa ? E primul meu acvariu.e unul de 80 de litri cu 20 de pesti.
[Thumb - Acvariu.jpg]

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai sa rezisti tentatiei, si mai tarziu ai sa te "bagi" la naturale. Asa ca poti incepe de pe acum cu plante naturale.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

Scoate plasticele,treci pe naturale, poti incepe cu plante fara pretentii, gen anubias,cryptocorine,echinodorus,elodea,valisneria
Pestele roz e o zebra?daca da scoateo nu prea are ce sa caute cu scalarii

Scalarii nu se tin in acvarii de 80l
Spune mai multe detatlii despre acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2015 22:55:11

pestisoru meu de aur
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Da sunt zebre.mai am 2 scalari 2 ancistrus 8 neoni 2 zebre 2 xipho 2 calistus 2 conchonius 2 labeo de fapt am lasat doar unu ca se bateau si imi agresa si ceilalti pesti.Cam atat despre acvariu.si ce sa scot zebrele sau scalarii?
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit,

Eu zic sa scoti titanicul ala trebuie sa creezi un mediu natural.
Ca si ceilalti colegi zic ca la un moment dat iti vei dori si plante naturale.
Prin urmare ar exista 2 variante: mergi cu plantele astea pana te mai documentezi sau treci pe naturale experimentand si documentandu-te in acelasi timp.
Vezi ca sunt plante care se inmultesc prin vlastati, deci vor creste pe unde vor, asta n-ar fi rau incazul unui substrat, dar cand ai valisneria nu prea este bine. Eu nu prefer acest gen de plante.
Inainte de a cumpara o planta citeste despre ea si vezi ce cerinte are.
Am spus mai sus sa te documentezi, citeste despre: substrat, filtrare, iluminare, fertilizare etc.
Nu te opri la o singura sursa de informare legata de un anumit subiect.

Mult succes,
Dan
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ovidiu.mihai wrote:Cam atat despre acvariu.si ce sa scot zebrele sau scalarii?

in general trebuie sa detaliezi iluminarea, filtrarea, substratu, fertilizarea dar in cazul tau nu este cazul
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

nu rade ) ca sunt incepator substratul e piatra de rau si iluminarea e cu 2 neoane.si mie imi placea titanicu ala
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Granulatia pietrisului este prea mare, iti trebuie granulatie 1-3mm. Se aduna mizeria intre ele si nu poti aspira, plus ca pietrisul are muchiile ascutite, se vor rani pesti. Ai si un coral acolo? Sfatul meu este sa refaci totul de la zero. Spune ce lumina ai si ce filtru, din cate vad este filtru Claro?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2015 00:16:29

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ovidiu.mihai wrote:nu rade ) ca sunt incepator substratul e piatra de rau si iluminarea e cu 2 neoane.si mie imi placea titanicu ala

Toti am fost incepatori, dar m-am amuzat replica ta.
Pune mana la treaba si ridica ancora
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Da de background ce ziceti.as vrea sa pun unul negru.stiti cu ce as putea sa ul lipesc?
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Folia o dimensionezi la suprafata sticlei, lasi putin mai mare cu 1-2 mm, se poate taia cu cutter-ul dupa ce se usuca. Cureti bine suprafata de sticla cu solutie de geam, sa nu existe grasime si alte mizerii. Prepari apa cu sampon, dar care nu contine balsam, daca nu ai atunci cu detergent lichid de vase. La 0,5l de apa poti pune aprox 10ml de detergent, sau mai mult, vezi cum aluneca intre degete, trebuie sa fie alunecos ca si soda caustica. Pulverizezi cu un spritz de geam solutia preparata, pe geam si pe folie. Sa spritzui bine de tot chiar daca curge. Apoi fixezi folia pe geam si cu un card impaturat intr-o carpa intinzi folia, mai sunt de cumparat raclete speciale pentru folie, pe o parte au pasla, gasesti acolo unde au si folie. Sa scoti bine bulele si apa de sub ea. Dupa ce este uscata ajustezi marginile, le tai cu cutter-ul in unghi de 45%.

[WWW] [ICQ]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

eu as scote toti pesti, mai putin neoni
pe langa cei opt as mai pune vreo 4 neoni

in loc de ancistrusi(cresc un pic cam mari) as pune 4-5 cori panda

pori incerca sa transformi acvariu in ceva hardscape sau biotop

aici vezi varianta de biotop http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/22071.page

sau

http://www.einrichtungsbeispiele.de/the-world-of-rio-negro-von-der-guru_20156.html

pestisoru meu de aur
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Referitot la detaliile cerute despre acvariu: include 2 tuburi fluorescente de 18w,termometru,incalzitor DIVERSA CLSRO 100W,filtru intern CLARO 1000L/H,grosime sticla 6mm,dimensiuni 80/35/40.volum 112l.si eu care eram convins ca e de 80 litri.am 20 de pesti.nu sunt cam putini?
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu e rea ideea ta dar de unde iau crengi din alea?
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

fara suparare dar speciile pestii puse de tine in acvariu acuc mai mult a ciorba

1 zebre pesti de card minim 6 (tu ai doi roz si doi galbeni)
2 calistus peste de card minim 6 (tu ai doi)
3 scalari peste de card minim 6 (tu ai doi , plus scalri cresc mult mai mari, devin teritoriali)
4 laebo creste ff mare devine teritorial
5 conconius peste de card minim 6 (tu ai doi, plus vor ciupi aripiorele zebrelor, chiar si scalarilor)
6 ancistrusi cresc marisori aprox 13 cm

in concluzie trebui sa te hotararesti la maxim 2 - specii care pot convetui impreuna, 1 ar trebuii sa provina din acelasi habitat (zona geografica), 2 trebuie sa ca speciile sa aiba conditii de viata cat mai apropiati, parametri apa, temperatura, hrana, 3 filtrarea ta este prea slaba pt un acvariu supra populat

un exeplu de convetuire ar fi scalari + neoni

ai mai putea sa cumperi 4 scalari, sa pastrezi neoni+1 ancistrus, si sa dai restul pestilor( cand se vor alege perechile de scalri pastrazi una si restu ii dai)

mai citeste, mai cere sfaturi

pestisoru meu de aur
ovidiu.mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi e ciuda.eu am cumparat pestii de la animax un magazin in carrefour.l.am intrebat pe ala de pesti care si cum merg impreuna.da el ca sa vanda mi.a bagat pe gat tot ce a avut aproape.m.a vazut incepator...
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

chestia cu petshop-ul am patito cam toti

pestisoru meu de aur
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Trebuie sa o iei de la capat (daca vrei sa ai un bazin cu un mediu placut) asta insemnand fara plastice : vapoare, corali, plante,pietris colorat ; schimbi substratul - pietris doar daca vrei sa tii pastravi sau alti pesti din zona montana, granulatie ~ pana in 2,5 mm(asta insemnand ca exista si mult mai marunt in compozitie) mai mare se colmateaza cu resturi si nu o sa-l poti mentine curat oricat ai sifona, plante naturale mai usoare la inceput : microssorum, anubias, valisneria , crengi /buturugi naturale -mai usor gasesti in petshopuri, la pesti (evita carasii nu sunt pentru acvarii :scurma incontinuu, mancare si mizerie multa , nu fa ghiveci de specii-stiu ca tentatia e mare la inceput ,doua trei feluri si de preferat de pe acelasi continent/zona , spor.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2015 16:10:35

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: