[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
,,ONE,, by BitanuD.  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Intr-un final da

De frica probabil

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Lucian wrote:Ei asa da, sau cum zicea mai demult un gradinar de pe aici "am trecut pe o noua treapta"
Ba pardon, Luciane eu imi scrisesem boschetar si nu gradinar sub rank pe vremuri ...si da, asa este mai demult muuuult mai de mult scrisem tot aici pe forum un topic intitulat Hai sa trecem treapta a II-a sau Fertilizanti DENNERLE!.
Din pacate au trecut exact 8 ani de atunci...8 ani par o vesnicie chiar pentru unul ca mine. E drept ca asta da apa la moara celor ce m-au numit candva vizionar totusi nu am decat o palida satisfactie ca la atata distanta de timp se recunoaste si se pune in practica.

In nemernicia mea acum dupa ce mi-am facut damblalele cu tot felul de substraturi care mai de care mai sofisiticate, mai ales acum dupa ce firma mea de suflet(Dupla) m-a lasat cu curu-n balta din motive de epuizare lateritica si a a fost anexata Dhose ...pot sa spun cu mana pe inima ca Dennele cu al ei substrat stramosesc este o ultima solutie ce lucreaza ca in timpurile vechi ale acvaristicii. Eu sunt printre cei care vad in asta un avantaj!

Nu vreau sa fiu inteles gresit am folosit la viata mea si substraturi inerte asa numita piatra seaca(chiar daca i se zice cumva pe nedrept asa...) am folosit si substraturi super nutritive, gen ADA...consider ca fiecare tip are avantajul si dezavantajul sau. Totusi fiecare acvarist se leaga de-a lungul vremii de un anume tip de substrat, cu care ii este mai usor sa lucreze, care este mai aproape de modul in care o sa lucreze ulterior in acvariul respectiv.
Nu emit pareri care se vor absolute, de-a lungul vremii mi-am exprimat in schimb opinii argumentate solid atunci cand a sustinut un anume lucru...
Ce vreau sa spun eu insa este ca daca la 8 ani de zile dupa ce scriam ce am scris inca mai cred in substratul celor de la Dennerle inseamna ca a reprezentat si reprezinta inca ceva! Maine daca mi-as face un sarcofag pentru sufletelul meu asa cum Amano a mers pe linia lui eu as merge iar pe linia lor completa, a celor de la Dennerle.
Cred ca asta spune destul de mult asupra alegerii pe care bitanu a facut-o.

E drept ca pe vremea cand eu recomandam asta altauri de Ginel spre exemplu noi ne luptam cu "argumentele solide" ale celor care se simteau legati de alt tip de substrat, cel cu adaos mineral autohton
E iarasi drept, ca atunci mi-am ingitit si replici legate de fertilizanti d'astia minune,care s-ar putea face si acasa...dar asta nu mai conteaza!
Eu sunt tot aici obsevand retoric in fata celor care-mi dadeau lectii acum 8 ani de zile ca, de vreme ce inca la atatia ani lumea mai pune in practica ce scriam eu atunci si nu ce tampenii debitau ei se cheama ca eu am avut dreptate.
Din pacate idioti ca aia au futut un concept, au tinut in loc acvaristica de un anumit nivel prin variantele aberante propuse de ei dar care aparent erau mult mai facile, au scindat forumuri, au lasat in urma astazi specimene care inca mai cred in romanescul cacat de cartita colectat din vre-o padure sau in zeama facuta din ce miri ce prafuri amestecate inteligent...
Asta este, dar din toata labareala asta pe care niste figuri triste ale vremurilor de atunci o sustineau cu atata vehementa nu a mai ramas nimic decat o amintire hilara a unor clovni si neimplinirile ca uite asa se pierd anii de pomana...

Unde esti tu bah Ytroane care pe vremurile alea vindeai pisat de turba spunand ca fertilizantii lichizi de firma sunt bani aruncati in vant ce mai bine ar trebuii investiti in PIPI PLANTUL tau pe care il comercializai atunci?
Unde esti tu razvane, militian coclit, ca sa vezi cum absolut nimeni pe lumea asta nu a putut sa faca nimic serios in acvaristica asta decat folosind ce le iese din mana jigodiilor astea de capitalisti...ca sa recunosti cinstit si barbateste cat cacat ai mancat si cu ce manevre umblai ???
Unde sunt toate hoardele de aplaudaci ai astora care atunci le tineau isonul si care acum sunt pe alte forumuri sustinand nevinovat produsele pe care le injurau atunci...fara sa scoata o vorba despre paginile de injuraturi pe care mi le luam pe atunci si care erau gazduite in aplauzele vremii de forumuri ce acum sunt care mai de care mai populate de "profesionisti si aquascaperi" ???
NU mai conteaza!
Ce conteaza este ca se pierd ani inutil...uite aici e un exemplu de 8 ani irositi de anumiti oameni care probabil citind aberatiile unora ca cei de mai sus au avut indoieli.
Indoieli inoculate de tembeli ce nu aveau in spatele afirmatiilor lor decat retorica ce prindea la oameni neinstruiti.

Acum la atatia ani prinde orbul scoate-i ochii Ia specialistii vremii si trage-i la raspundere daca mai ai de unde...Specialistii nu mai practica s-au datara la fund...
Dar nu-i nimic au lasat urmasi vrednici...si inca destui.
Si astazi in spatele unor interese comerciale se promoveaza tot felul de "metode alternative".
Vad ca acum este o moda prin care apare cate unul isi pune poza dupa poza cu plante care arata relativ decent iar apoi nevinovat intrebat de un alt "participant la joc" legat de fertilizarea respectiva, apare candid raspunsul...dar vai, eu folosesc numai zeama preparata de mine, nu are sens sa irosesc banii pe produsele astora de la firme, apoi total dezinteresat omul iti propune: uite cum arata plantele mele...daca vrei pot sa-ti dau micro la pretul de x si macro la pretul de y iar daca vrei am si plantele astea la pretul de z....cine musca...musca si sunt destui, pentru ca aparent oferta este generoasa...dar uite asa se pierd ani si de ajuns se ajunge tot la Dennerle si tot la ADA si tot la ELOS samd...

Ginel wrote:Cred ca daca pui volcanitul primul ,adica direct pe sticla acvariului si deasupra Dennerle ,aceasta din urma fiind mai fin se va combina cu volcanitul de la sine si combinatia va fi ceva aerisit ,oricum solul mai greu se va lasa cu timpul la baza acvariului .
Sau amestec pur si simplu Volcanit + Dennerle


Eu am inteles ca el voia sa puna Volcanitul peste Deponit, ceea ce parea sa fie cumva conform schemei de utilizare a Deponitului ce specifica utilizarea unui substrat peste.
La modul clasic ei aveau un pietris, parca asa ai facut si tu la acvariul tau daca mai imi aduc bine aminte. Eu cu siguranta am pus atunci pietris...substraturi inerte nu existau la vremea aia. Rolul unui substrat pus peste Deponit in cate am dibuit eu in schema lor de atunci era cumva ca acest subtrat nutritiv (Deponitul) sa nu fie direct levigat in patul de apa ci sa aiba peste o patura tampon intre el si apa pentru a nu spala substratul si pentru a-l tine ingropat, cumva oferind astfel o anumita protectie asupra fenomenului de cloudy water.
Nu stiu din punctul asta de vedere cat de buna este ideea de a amesteca Deponitul cu Volcanitul pentru ca pare ca este destul de expus.
Cel putin mie asa imi pare, tu ce zici?
Gandesc ca punand Volcanitul peste Deponit chiar daca in timp se va mai amesteca macar in teorie Volcanitul fiind mai usor va fi un bun mediu de plantare urmand ca apoi pe masura ce plantele isi dezvolta noile radacini acestea sa dea de gustul Deponitului si sa se dezvolte pe masura asteptarilor...Nu stiu...zic si io

Apropos, nici eu nu bag macro de la inceput! Ginel zice 2 eu chiar mai multe saptamani...de fapt e greu de precizat cat ...asta-i o chestie pe care o simti la planta. Daca o vezi ca ea se dezvolta dar are o culoare ciudata e un semn clar! Poti sa-i dai drumul cu Macro, daca dai mai devreme risti cu alga. CO2 in schimb eu bag din prima zi...Si apa...mult schimb de apa.
Tu cum intentionezi?

Subscriu la cele zise de Ginel legat de ventuze. Baga un silicon acolo ca poate mai vrei sa scoti cate o plata si o scoti cu tot cu cabluri daca ai ceva cu sistem radicular dezvoltat.
Legat de radacini nu ai ce sa te impiedici taman de asta...exista metode simple de ancorare a lor fie legate direct de de fundul acvariului fie gaurite si bagata cu surub in baza cate o gresie grea samd...O sa scoata insa tanin, chiar daca sunt redmoor sau mopani sau ce mama ma-sii sunt si asta poate sa fie un oarecare timp. Apoi daca sunt noi o sa colecteze o mazga pe ele...dar asta-i alta poveste si se poate rezolva.

Bafta...sunt convins ca o sa-ti iasa, nu esti la primul acvariu si in plus de data asta pare ca esti mult mai atent la detalii.
O intrebare am si eu. Pare ca ai acolo un vas de provenienta romaneasca(filtru de apa aquator) pe care este pusa o eticheta Seachem/Purigen. Evident cunosc produsul, dar as dorii daca se poate o detaliere pentru restul userilor asupra a ce ai incercat sa faci acolo.




SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Uite ca boschetarul era la colt pai la tine m-am referit bineinteles
Referitor la substrat eu as aplica amandoua sfaturile: as combina Volcanitul cu Deponitul si as face un pat nutritiv si permeabil care sa aiba 2-3cm. Peste as pune ~8cm de Volcanit. Cred ca la asta s-a gandit si Ginel.
Referitor la schema de pornire eu recomand sa stai cu ochii si mintea deschisa mai mult pe bazin decat pe schema standard si in functie de cum evolueaza incepi sa aplici usor, usor schema completa (sti ce usor pot apare derapaje la inceputuri si pana si cei mai experimentati acvaristi au avut experiente neplacute).

A... si sa nu uit... sa mai pui niste ventuze


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Alex wrote:
Bafta...sunt convins ca o sa-ti iasa, nu esti la primul acvariu si in plus de data asta pare ca esti mult mai atent la detalii.
O intrebare am si eu. Pare ca ai acolo un vas de provenienta romaneasca(filtru de apa aquator) pe care este pusa o eticheta Seachem/Purigen. Evident cunosc produsul, dar as dorii daca se poate o detaliere pentru restul userilor asupra a ce ai incercat sa faci acolo.


Bitanu a deschis mai demult un topic despre reactorul cu purigen si pe care l-a folosit inca de la setupul trecut:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23704.page

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

kirucd wrote:


Bitanu a deschis mai demult un topic despre reactorul cu purigen si pe care l-a folosit inca de la setupul trecut:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23704.page

O seara placuta,
Dragos
Ok ...marturisesc ca l-am ratat, merci.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2013 07:50:48


SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
viulian
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 03/10/2007 22:03:37
Messages: 3646
Location: Buc./Brx.
IP:
Offline

Wow

Dennerle folosesc si eu de ceva vreme incoa (chiar daca nu asa de "atotcuprinzator" pe cat arata pozele lui Bitanu). Si surprinzator nu am avut probleme cu algele deloc (adica oricat am neglijat acvariul) iar plantele cresteau ok (mai putin un Pogostemon caruia nu i-am dat de cap).

Tabloul de fertilizare mi se pare super complex si nu il urmaresc. Fac simplu:
a) saptamanal S7 (un pic mai mult decat recomandat).
b) saptamanal alternez E15 cu V30. Adica saptamana 1 pun E15, a doua pun V30, a treia pun E15, a patra V30 samd.
c) schimb 50% de apa saptamanal.

E15 face minuni. Dupa ce o luna riccia n-a dat nici un semn (vreo 2 sapt n-am fertilizat, iar cand am inceput sa, am inceput cu V30) dupa saptamana cu E15 a luat un super elan. De fapt ... doar ce am pus E15 si in acvariul marin si dupa 2 zile Caulerpa s-a inverzit la loc si se extinde. Yey. O sa discut la topic la mine acest subiect ... controversat.

Bitanu, acum ... cu toate aceste avantaje alaturi presiunea e mare sa vii cu un layout sa ne lase masca

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2013 10:31:46


Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline

Lucian

Referitor la substrat eu as aplica amandoua sfaturile: as combina Volcanitul cu Deponitul si as face un pat nutritiv si permeabil care sa aiba 2-3cm. Peste as pune ~8cm de Volcanit. Cred ca la asta s-a gandit si Ginel.

EU zic sa amestece volcanit cu dennerle si peste sa puna un pietris ceva
Nici nu mi-a trecut prin cap ca Bitanu, nu va pune ceva mai dens peste Deponit si Volcanit.
Sau poate am gresit
Lasa mai'' boschetarule'' cred ca si acuma in anul 2013 ,inainte de PASTE ,cred ca avem frigiderele pline, cu miei cu o singura ......
EU am apelat pe vremuri la atasatul cultural German din Iasi sa capat ceva de la Dennerle ,parca pflanzen gold ,anafura se termina mai repede ca Dennerle
Si nu uita ce de-a miei....... din aceia cu o n.... am luat cu HC(heating cables)
Dar eu astept cu mare interes evolutia acvariului Sper ca nu ne lasi fara poze cel .......macar citeva sute (bitanule)

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2013 19:26:36


Ogar batrin dar.... cu miros fin
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Daca nu s-ar pune problema de bani si a faptului ca formeaza un strat foarte permisiv, as merge pe Volcanit si in stratul superior.
Am auzit de pe la unii de roca vulcanica adusa de Adrian Jivulescu si acum 2 luni am comandat un sac de test. Inca nu am testat-o practice in niciun acvariu dar mie mi-a placut ca si aspect, granulatie si porozitate, este mai densa ca si Volcanitul si are in componenta si fractii mai fine (incepand de pe la 0,5mm). La testul cu magnetul, la fel ca si Volcanitul o parte din roca este atrasa deci are in componenta fier si din punctual meu de vedere nu este de neglijat culoarea neagra. La bani trebuie sa negociezi personal. Daca te intereseaza iti pot trimite o mostra de test. Eu personal la urmatorul setup voi folosi pentru zona superioara a substratului roca asta vulcanica neagra (poate in amestec cu Volcanit).


„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8209
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Si eu am auzit si citit lucruri bune despre roca vulcanica adusa de Adrian Jivulescu, si are si un pret mai
domestic decat Volcanitul. Buna idee Lucian

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9473
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline

Am cumparat si folosit pietrisul de care vorbiti. Mi-a lasat si mie o impresie buna...nu ca as fi vreun expert in zona asta

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

Joined: 15/11/2010 00:00:39
Messages: 853
Location: Constanta
IP:
Offline

Daca tot ati adus vorba despre spartura de roca vulcanica , ce parere aveti despre acest tip http://accesorii-acvariu.ro/index.php/accesorii-decor-aditivi/substraturi/substrat-steril/spartura-de-roca-vulcanica-20kg.html# care totusi are un pret mult mai bun ? Bitane , scuze de off-topic .

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

Andrei, sa te f....! ;)

Ieri am luat ,,ursul de coada,, si m-am apucat de noul aranjament, ca si-asa am lalait-o cu mizeria prin casa.;)

Primul lucru: amestecarea substratului fertil DeponitMix cu putin substrat Volcanit in proportie de 2:1 , asta ca sa previn o tasare a substratului fertil intr-un an-doi cat o avea viata Dennerlica. Apoi l-am asezat in acvariu, peste incalzitorul de substrat si astfel a iesit un strat de aproximativ 4-6 cm (4 in fata si catre 6cm in spate) pe care l-am intins frumos cu o pensula, cum o fac bajetii de pe-afara. ;). Pe partile laterale si pe fata, am dat la o parte substratul pentru a baga substrat fertil, asta pentru a iesii mai estetice partile care se vad.

Deponit:
image

Volcanit gata spalat:
image

Volcanit-ul bagat intre geamuri si substratul fertil:
image

Peste intreg substratul fertil am presarat bacteriile de activare a substratului FB1 SubstrateStart(doua plicuri):
image

Asa arata FB1:
image

image

Peste intregul compozit bio-fertil am adaugat un strat de Volcanit, sa-i spunem ,,baza,, , cu grosimea de 4cm:
image

Proba la rece al aranjarii lemnelor Red Moore (aceste fiind aranjamentul final la care mi-a tot mancat nervii mei si ai vanzatorilor de la pet-shop-urile din C-ta, dar si ultimele nopti ;) ) pe care le-am tinut in in mai multe schimburi de ape calde timp de 5-6 zile. Sincer mi-a fost cam teama ca nu au ,,inghitit,, destula apa, incat sa stea scufundate.
image

Apoi, a urmat adaugarea unor roci necalcaroase (asa numita gresie si adunate acum doi ani de prin muntii Buzaului), adaugarea restului de Volcanit ramas (in total, pentru acest setup am vreo 45kg) si intinderea lui cu mama si pensula. In final a iesit o grosime a intregului substrat (fertil+inert) de 6-8cm in fata si 15-19 in spate. Nu imi fac griji ca plantele nu vor gasi substratul fertil.
image

image

image

E de bine, e de de rau?
bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

Booooon! Si daca am aprobarea lui Pavelescu ;), sa continui.

Am o lista de plante disponibile acu, compusa din:
-Eleocharis parvula (alte denumiri: dwarf hairgrass, small spike-rush);
-Hemianthus callitrichoides Cuba (HC-u, dwarf baby tears);
-Pogostemon helferi (Downoi, Dao Noi-mica stea);
-Staurogyne repens;
-Proserpinaca palustris Cuba.

Restul ar trebui sa vina zilele astea.

Parvula (multumesc Alex08 pentru colaborare!):
image

image

Prima zi de viata a lui ONE:
image

image

Pe lemne este HC.

Filtrul cu pat fluidizat pus la treaba:image

In sfarsit, vad si eu culorile controller-elor Dennerle Evolution DeLuxe (pH-CONTROL si Duomat) aprinse:
image

-pH setat la 6,95 cu hys (Hysteresis) = 0,5;
-temperatura: 24,5 grade celsius si night mode cu setare de -1,5 grade incepand cu ora 22:00;
-iluminare: 5 ore de inceput.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2013 15:42:35

realmode
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 11/02/2013 10:53:15
Messages: 340
Location: Arad
IP:
Offline

Plantele mele adora substratul fertil dennerle. Ce imi place la el, daca cumva il rascolesti in timp ce aspiri volcanitul nu tulbura apa foarte tare, se limpezeste in max. 1h. Este destul de nisipos ca sa nu provoace mici "dezastre".
Sunt curios sa faci un test la temperatura substratului cu incalzitorul dennerle. Tare vreau sa vad care este diferenta intre temperatura apei si cea a substratului.
bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

O sa-i fac si un test din-asta.

Prioritarea nr.1 este adaugarea de noi plante si tinerea sub observatie in primele saptamani.

Acum, urmeaza o pauza de trei zile, iar in a patra zi ii fac un schimb de apa (25-30 % din volumul apei), ii mai bag niste pompe cu bacterii si incep fertiizarea micro cu E15.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 11/02/2013 10:53:15
Messages: 340
Location: Arad
IP:
Offline

EU m-am ars putin, graba... am introdus plantele chiar din prima zi dupa pornirea setupului.
Algele maro au "murdarit" toate plantele pana sa se stabilizeze biotopul.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2013 15:53:25

bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

Algele maro? Sau depunera aceea maro?

Te intreb pentru ca si eu am avut un ,,praf,, maroniu cand am folosit prima oara Volcanitul, si asta pentru ca ni l-am spalat cum trebuie, si intreaga masa a apei era in ceata. Asta a durat vreo trei zile, pena ce s-a depus tot praful ala fix pe toate plantele, decoruri si substrat. Iach, urat!

Sper ca nu o sa am ,,probleme,, inalnite de obicei la ciclare.

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 11/02/2013 10:53:15
Messages: 340
Location: Arad
IP:
Offline

bitanu wrote:Algele maro? Sau depunera aceea maro?

Te intreb pentru ca si eu am avut un ,,praf,, maroniu cand am folosit prima oara Volcanitul, si asta pentru ca ni l-am spalat cum trebuie, si intreaga masa a apei era in ceata. Asta a durat vreo trei zile, pena ce s-a depus tot praful ala fix pe toate plantele, decoruri si substrat. Iach, urat!

Sper ca nu o sa am ,,probleme,, inalnite de obicei la ciclare.


Eu nu am volcanit, am de la hornback quartz negru de 2-3mm. Era alga maro, am avut-o pe toata durata ciclarii. Plantele cu frunze subtiri sau mici nu am reusit sa le curat, evident, doar 2 buc. anubias barteri var. nana am salvat din toate plantele existente. Restul "flush down in the toilet"
Eu am sperat 1 luna intreaba si tot nu am scapat de micile probleme, mult succes poate esti mai norocos.
bitanu
Senior member
[Avatar]

Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline

Bai, ai mei mi-au zis ca am mancat c_ _at, cand am fost mic!

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 11/02/2013 10:53:15
Messages: 340
Location: Arad
IP:
Offline

bitanu wrote:Bai, ai mei mi-au zis ca am mancat c_ _at, cand am fost mic!

Ai toate sansele de reusita fara probleme
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com