[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plantele din apele noastre  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
georgeami
Unripe member

IP:

Buna tuturor, as vrea sa pun o problema strict de incepator si anume...Plantele de acvariu pot proveni doar din magazine sau exista posibilitatea popularii acvariilor (de apa dulce) cu plante care populeaza apele noastre? Daca raspunsul e afirmativ acei "guru" care prin experienta lor e clar ca stiu ce spun ar putea oare sa detalieze ce, unde,cum....Poate plantele din apele noastre nu se preteaza la asa ceva din anumite motive cum ar fi ( vorbesc in totala necunostiinta de cauza, iertata sa-mi fie stupiditatea): ar putea sa otraveasca apa sau poate termenul potrivit ar fi daunarea populatiei de pesti si deterioararea calitatii apei, poate nu sunt destul de estetice, poate ciclul lor de viata reprezinta o problema...Nu stiu, orice informatie argumentata e binevenita si nu numai strict raspunsuri la ce am intrebat ci poate si la subiecte pe care nu le-am atins.
Va multumesc si va doresc a zi minunata si acvarii...minunate
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cea mai mare problema cu plantele noastre e ca vor mai multa lumina decit cele tropicale, vegeteaza vara cind ziua noastra e mai lunga decit cea tropicala. Nu mai zic nimic de posibilitatea transmiterii de paraziti si boli.
Si ciclul de viata ar putea fi o problema, la pestii din zona temperata sigur e o problema.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Plantele noastre, indigenele cum ar veni, sunt in cea mai mare parte plante de apa rece. Care tocmai din acest motiv nu prea se adapteaza bine intr-un acvariu tropical, unde temperatura va fi undeva un jur de 25 de grade, poate chiar mai sus, in unele cazuri.

Nu-i vorba ca sunt si pe la noi balti a caror apa se incalzeste vara, dar fiind apa stagnanta nu prea e prielnica dezvoltarii prea multor vietuitoare, asa ce cel mai adesea cresc in ele doar alge, namol si pulexi.

Am mai vazut mergand cu prietenii la pescuit (si eu nu pescuiesc asa ca trebuia sa-mi ocup timpul cu ceva) ceva ce semana cu Elodeea (Egeria), dar nu am avut curaj sa o duc in acvariu. Ultima oara cand mi-a trecut prin cap sa duc in acvariu o vietate din apele noastre, am pierdut toata populatia de pesti si m-am umplut de hidre. Asa ca o singura experienta mi-a ajuns.

In concluzie: nu te sfatuiesc.

Toate cele bune.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2010 11:02:36

bogdan94
Member

IP:

La Baile Felix am vazut Cabomba, Egeria si inca ceva, dar nu mai retin, dar nici alea nu cred ca ar rezista in acvarii, din cauza temperaturii scazute pe care o ai in acvariu, fata de cea de acolo...
[WWW] [Yahoo!]
georgeami
Unripe member

IP:

ok, mai ca am inteles ceva... deci plantele noastre, mai exact NICIUNA dintre ele nu se potrivesc cu acvariul meu, atunci cum m-ati sfatui sa fac ? Sa tineti cont ca ex-directorul de mine este unul dintre cei care ingroasa mai nou randul somerilor deci conditiile financiare sunt mizerabile as zice...Poate vreun donor amabil din zona Satu Mare...A, apropo, am 3 scalari ( sunt mari) si doi gurami de asemnea mari cat si un peste sanitar, scalarii au depus oua dar atat i-am mutat dintr-un acvariu intr-altul (mai am si unul nefolosit acum, gen Praktiker, hexagon de cca 7-8 l, cel in care am incercat sa-i mut cu icre cu tot) incat unul frumos, negru ,mi-a murit, ei au varsta undeva spre 2 ani.
Cred ca erau ambii femele cei care au format cuplul si unul s-a comportat ca un mascul. Poate imi spuneti si mie daca se pot inmulti si in acvariul in care sunt acum sau trebuie sa fac din nou miscarea cu mutarea lor sau a icrelor. Apropo all doilea acvariu (cel comun in care sunt si acum pestisorii) are dimensiunile 60cm x 30cm x 40cm (L x l x i) care imi da 72 l sper ca nu am gresit calculul litrajului. Multumesc anticipat pentru orice sfat sau..donatie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: