[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ncl.cosmin
Forum Index » Profile for ncl.cosmin » Messages posted by ncl.cosmin
am vazut aseara pe sticla acvariului la suprafata un ou la fel ca in poza de mai sus....dar pana dimineata a disparut de acolo si nici n-au mai aparut altele....e posibil sa nu fie melci comunitari si sa fie de la melcul ce-l am in acvariu....o sa stau cu ochii pe el sa vad daca mai apar si alte oua...
am 3 saptamani de cand am introdus pestii si melcul in acvariu....n-am vazut nicaieri oua depuse (si crede-ma ca am reamenajat acvariul de 3 ori de cand l-am pus in functiune)....astazi a mai aparut inca un pui in acvariu....3 in total...e curioasa treaba....cu toate astea chiar imi sunt dragi!
alta specie de unde?....
dau o singura data pe zi de mancare....5 pesti am....le dau cat iau intre 2 degete....nimic mai mult...numai ca melcul sta mai tot timpul pe suportul de plastic in care le dau de mancare si baga in el cat pofteste....

...nu ma deranjeaza ca au aparut cei mici in acvariu....ideea e ca nu am vazut pe nicaieri oua depuse ....oare in cate zile de la depunerea de oua eclozeaza puii de melc?!?
...si de ce doar 2 pui....asa putini?!?
Admirandu-mi acvariul am vazut o mica pata pe o frunza a unei plante....cand ma uit mai atent se deplasa si avea forma unui mic melc....m-am uitat si mai atent si am vazut 2 astfel de vietati...n-am vazut nicaieri oua depuse si aveam doar un melc in tot acvariul....e clara treaba; e de sex feminin melcul....sunt tare curios daca vor mai aparea si alti melci in afara de cei doi mititei...
dap....am reamenajat....am scos pietrele albastre si scoicile....voi reveni si cu niste poze...
foarte frumos...felicitari....chiar imi place!!!
Mersi...pt. raspunsuri...voi incerca sa reamenajez acvariul insa nu o voi face chiar acum...in timp voi renunta la plantele de plastic, la pietrele alea albastre si la scoicile de mare...l'am amenajat de 3 ori pana acum intr-o saptamana...mai poate sta in stadiul asta o perioada...
Multumesc pentru sfaturi Tudor......imi insusesc criticile....

Ideea e ca eu am intrebat una in topic-ul creat iar tu imi raspunzi cu totul altceva...
revin cu poze facute mai bine...
- in prima se vede melcul...
- in a doua planta
- in a treia poza sunt cei cinci chiriasi ai acvariului (prieteni cu melcul)
da da...in poza a doua in dreapta jos se vede melcul...insa calitatea pozelor e slaba
buna ideea ta cu iluminatul acvariului....cred ca ma voi inspira si eu sa-mi mesteresc o lampa asemanatoare...

Salutare,

Sunt nou pe forum si m-am gandit sa cer si eu cateva pareri de la cei mai cu experienta....
Acvariul meu are un volum de aprox. 12 litri de apa pe care l-am populat cu 2 xifo; 2 guppy; un sanitar alb si un melc (nu stiu ce specie este)

Am pus in el si 3 fire de plante vii dar...le-am primit cadou de la un coleg cand mi-am cumparat substratul de baza...

Cateva intrebari:
1. stie cineva cum se numeste specia de melc din poza?
2. cum se numeste planta ce o am pe substrat (nu cea mare pentru ca aceea e de plastic )
3. cam cati melci de substrat sa mai introduc in acvariu?

ma intereseaza pe mine:
phyllanthus fluitans 4-5 buc
si o bucata de riccia fluitans

Multumesc
ma inscriu si eu pe lista doritorilor....
mai este valabil anuntul?!?
mai sunt ceva plante disponibile?!?

Forum Index » Profile for ncl.cosmin » Messages posted by ncl.cosmin
Go to: