[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Suportul s-a dat ! Se poate inchide , multumesc!
UP, 100 Lei
Uitasem inca un detaliu, din propria greseala la toate nano-urile am folosit strat gros de nisip.
Cu timpul m-am convins singur ca cel mai bine e sa ai un strat superficial.
Eu urasc bazinele fara nisip dar nu am avut incotro si l-am scos treptat, acum e ok .
Un inceput super, va fi ce trebuie ! Urmaresc cu interes mai ales ca e apropiat ca litraj cu al meu care a implinit 2 ani si merge bine mersi in continuare.
Ce am sesizat la al meu e ca matrixul nu prea ajuta daca ai piatra in display si nu face decat sa adune mizerie, eu prefer sa bag acolo carbune activ si perlon schimbat la 2-3 zile. In prima parte a ciclarii tine-l acolo si ai sa vezi in timp daca e nevoie sau nu de el.
Skimmeru e foarte ok daca e si eficient, in rest e un minus la astea mici ca ai de curatat ceva in plus. Te ajuta sa mai sari peste un schimb de apa.
Nu dau sfaturi ca stii mai bine, dar coralii sa mai astepte, incepe cu soft

UP, 150 lei.
Un inceput corect, sunt curios cum va iesi plantat !
Legat de filtrare, nu exagerati, filtrarea biologica nu se afla doar in filtru ci in tot decorul si mai ales in substrat iar plantele au un rol foarte important in acest ciclu natural.
Depinde de incarcatura biologica pana la urma !
Succes !
Arata bine, parca prea aranjate la rigla plantele dar in timp se va dezvolta natural si frumos. La genul acesta de acvarii unde nu prea ai hardscape, poti foarte bine transforma intr-un mic olandez si tundere regulata.
As adauga si Eleocharis Piusilla printre MC in partea din fata, un gazon mix arata mult mai bine.
Succes cu el !

Sunt curios cu ti-a cedat cubul, recent mi-am luat si eu unul de 30 Dennerle si cel putin unde e sticla curbata nu sunt motive de a ceda, acolo teoretic este cel mai intarit.
si foto... negociabil
Vand suport lampa D-D Slimline designer bracket Hydra 26/52HD - Silver (50cm)

Am avut instalata lampa 32HD pe el.

Sistemul de prindere de sticla tip menghina este ramforsat de mine cu rasina epoxy si fibra de carbon, se pare ca este o problema comuna , iar in timp si acel plastic crapa. Intaritura este pe interior, nu se distinge.

Pret: 200 Lei
A plecat catre Sebastian . Se poate inchide! Multumesc!
Up 200, ultimul pret !
Salut Gege, otetul in loc de NOPOX am auzit-o si eu de la alti acvaristi si ar fi chiar o varianta mai "blanda" . Este practic o sursa de carbon, hrana pentru bacterii si se mentine nivelul optim de NO3-PO4.
Cu NOPOX am avut probleme de fiecare data, se aduna un slime pe echipamente, mai ales in skimmer.

Trebuie obligatoriu sa skimezi, altfel dai in alte belele.

Ca si cantitate, 2,5 ml pe zi si din cand in cand verific nivelul de NO3.

Legat de KH testez periodic, la inceput zilnic pentru a-mi calcula cantitatea necesara pe care o pun in apa de osmoza.
Multumesc pentru aprecieri, la inceput a fost o provocare un bazin asa mic, dar cu timpul se descurca singur iar o minima mentenanta este necesara.
Am uitat sa mentionez cateva aspecte care la mine au functionat, poate ajuta si pe altii:

- am scos o mare parte din nisip si am marit flow-ul la maxim
- skimmer foarte bun pentru dimensiunea bazinului
- perlon schimbat la 3 zile si carbune activ 1 data pe luna
- KH mentinut la 10-11 DKh
- salinitate 1025
- dozez zilnic otet alimentar (inlocuitor de NOPOX) si NO3 se mentine intre 5-10
- hrana la corali provine de la pesti, am renuntat la alte suplimente
Multumesc Costin, mi-l amintesc, Salt & Paper, unul din preferatele mele de atunci.
Revin cu un update dupa aproape 8 luni de la start si schimburi de apa din ce in ce mai rare. Se pare ca ignoranta la marine e benefica, nu prea mai umplu la el si totul e ok.

Iata cateva foto actuale:

image

image

image

image

image

image

image

image

image
250 lei
Am revenit dupa o perioada in care l-am cam neglijat si s-a format o jungla din Rotala Hra si Monte Carlo, urmeaza sa tund la urmatorul schimb de apa.
Monte Carlo am fixat cateva fire pe o roca si a acoperit-o cam in 2 luni, timp in care am renuntat si la CO2 tot de atunci.
Il mentin doar din schimburi de apa (osmoza + apa retea) si Profito saptamanal.

image
image
image
Salut Bogdan ! Acvariul este VIV 40x40x40cm - 76 Litri din sticla ultraclara de la Peti (aqua-life.ro).
Este lucrat impecabil , de calitate. Vine fara pompa si accesorii, dar asta nu e o problema, le poti rezolva usor.
Cu ocazia asta voi reveni cu un update la al meu, am si uitat de el, fara schimburi de apa de 3 luni , dar cu aditii la 2-3 zile Tropic Marin All in one.
Este fara indoiala unul din cele mai frumoase bazine pe care le-am vazut si stiu si cata munca este in spate pentru aceste rezultate.
Nu trec cu vederea nici montajul, tehnica de filmare si pregatirea dinaintea filmarii , perfect si profesionist realizat.
Felicitari si mult succes cu el !
UP ! Usor negociabil dar fara schimburi !

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: