[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Legat de canistra la marine, unii colegi o folosesc cu succes insa sa fie un filtru prevazut cu prefiltru pentru a nu colmata mediile (vezi modelele de la OASE) ... acela se spala saptamanal si ce e in canistra se pastreaza curat mai mult timp, altfel se va aduna un strat de namol acolo care va crea belele.
Si mai e o chestie, e un chin sa cureti furtunele )
Ma bag si eu in seama fiind un fan al marinelor nano.

Experienta mi-a aratat ca ce e complicat in timp va crea probleme, asa ca eu consider ca principala filtrare biologica o ofera piatra (fie ea uscata sau vie) , nisip cat mai putin (chiar si bare bottom) , filtrare mecanica asigurata de AIO sau HOB (perlon schimbat cel mult saptamanal) si cam atat... in rest stabilitate cu un ATO si un program de lumina constant.

Schimbarile in bine se vor vedea dupa o luna , timp in care nu s-a facut nicio modificare in plus.

Daca folosesti skimmer schimburile de apa se pot rari destul de mult.

Aici am un mic jurnal cu bazinele mele dupa principiul (keep-it-simple): https://www.flickr.com/photos/ticuleanu/

Singura problema au fost algele si ciano care au disparut complet dupa ce am scos aproape jumatate din nisip ce acumula detritus si era greu de aspirat, din acest motiv recomand un deget de nisip... suficient sa fie practic si estetic.

Succes si urmarim progresul !
Reactualizare de pret - 600 lei
Sistemul a functionat cateva luni, butelia mai are co2. Ca noua.

https://www.nevertebrate.ro/sistem-complet-co2-electrovalva-si-butelie-reincarcabila-2kg-3239

+

https://www.nevertebrate.ro/atomizor-difuzor-inline-co2art-1216mm-31972
Foarte interesant..., ma bucur daca ar fi asa si inca mai sper sa nu fie in zadar.

Bazinul e nou, un Juwel de 70L pe care l-am avut plantat, am pastrat o parte din corali si cei 2 clowni. Am avut o invazie foarte urata de aiptasia si doar asta a fost solutia, e o mare pacoste daca se inmulteste.

Scuze ca am amestecat topicurile dar voi deschide unul nou imediat ce trec de etapa cu alge si diatome .
Probabil cel mai frumos si natural marin lowtech.. aveti de toate acolo .

Eu la ce asteptari am avut de la piatra mea, am ramas doar cu bacteriile cred, nu a iesit absolut nimic din ea, ba mai mult coralina a cam disparut (S-A DECOJIT) , acvariul trecand acum si prin etapa urata cu diatome si alge filamentoase.
Sper la ape mai limpezi si sa apara cate o surpriza din piatra
Se vand urmatoarele:

Doua tuburi led care au fost montate pe un capac Juwel 70 primo (Novolux 60 original de 5W si un Aquael 8w) ambele pentru plantate. Au functionat aprox 6 luni! Impreuna 100 lei.

Vand sistem complet CO2 2Kg cu electrovalva achizitionat de la nevertebrate (are aprox 9 luni) impreuna cu un diffuser CO2Art inline pentru filtre externe. (https://www.nevertebrate.ro/sistem-complet-co2-electrovalva-si-butelie-reincarcabila-2kg-3239). Pret: 700 lei.

Asta da piatra vie, nu stiu de ce va mai doriti alta Eu de 4 zile stau cu lanterna noaptea si nimic, dar speranta moare ultima.

Foarte frumos si natural !
Nu am incercat insa cred ca ce a supravietuit pe piatra e suficient doar sa fie conditii de propagare. Primul acvariu marin pe care l-am avut (un cub de 30 L) era plin de coralina si atunci imi doream sa scap de ea... paradoxal nu crestea din cauza calitatii apei ci de la lumina.

Pe atunci mesteream propria lampa cu led-uri si dupa ce mi s-au ars albastrele, lumina alba a contribuit din plin la explozia de coralina.

Am gasit si o imagine de atunci (2015), se observa ce frumos crestea pe sticla, decor... mi-as dori acum sa am asa ceva
Un acvariu placut si frumos, succes cu el.
Cum te descurci cu coralina? Observ ca mai toata lumea merge pe spectru albastru la lampa , dar din ce stiu coralina se dezvolta sub lumina alba mai mult. Ma chinui de mult timp sa creasca pe decor insa nu am reusit decat odata cand ave am o lampa diy si banuiesc ca setarile de la hydra AI sunt de vina, mai toate au albul jos la sub 10-15%.
Am mutat pestii si o parte din corali in alt acvariu de 70L dupa o invazie de aiptasia de care nu mai scapam.

Piatra de la whitecorals a venit vineri dupa 5 zile, ambalata foarte bine si zic eu ca arata cum ar trebui sa arate o piatra vie wild, dar... nu e ceea ce s-ar astepta multi.

Microfauna nu-si arata inca prezenta, e intraodusa de 2 zile in display asa ca i mai dau ragaz o saptamana doua si apoi trag o concluzie.

E plina de coralina care a rezistat o parte din ea, ceva urme de alge mici dar nimic spectaculos, mometan nicio asterina, melci sau viermi.

Este oarecum de asteptat, piatra a avut un traseu mai lung iar la whitecorals am vazut ca e tinuta in niste containere cu niste stropitori, nu e scufundata complet in apa...

Arata fix ca in prezentarea de aici:

Voi reveni cu poze si impresii dupa.

Dl Danila, din pacate am luat o catitate mica impreuna cu un amic , portia mea e de doar 3Kg, in 1-2 zi ajunge si am sa vad despre ce este vorba. Nu pretul pietrei e problema ci transportul (40 eur cu UPS) dar impreuna cu altcineva se poate amortiza costul.
E singura sursa din Eu unde am gasit. (https://www.whitecorals.com/en/live-rock/whitecorals-supra-rocks-handpicked-premium-per-kg)

Imi place la nebunie marinul, de curand am facut si eu schimbari la al meu si vreau ceva cat mai natural si diversificat, sper sa iasa.

Cu piatra vie e o mare problema la noi, toata e murata de cultura.

Am strans din dinti si am zis ca asta e, o viata avem... am comandat cateva bucati de la whitecorals piatra vie culeasa manual direct din ocean (supra rocks), cel putin asa o prezinta ei. Astept sa vad cu ce vine pe ea, posibil si cu multi daunatori.

Succes in continuare cu bazinul, imi place si lumina cu spectru mai spre alb..
Ca un mic sfat, fiind pasionat de nano marine, iti sugerez sa patrezi totul simplu si sa nu se faca schimbari prea des.
Cel mai optim filtru pentru un marin mic este un HOB doar cu perlon schimbat la 3-4 zile, ochii pe salinitate si alcalinitate.
Cubul meu de 30L are deja 3 ani, fac schimburi de apa foarte rar (la 2-3 luni) si totul pare sa fie in regula.
Purigenul mi se pare scump si se colmateaza repede, mai degraba carbon activ schimbat lunar.
Succes cu el !

Eu am trecut pe cea murata, dupa o infestare cu aiptasia am renuntat la piatra uncured. Dar cred ca in cantitati mici inca se mai gaseste. Intrebati si aici: https://www.aqua-planet.ro/product-category/apa-sarata/piatra-vie/
Reactia bicarbonat+acid citric (sare lamaie) este instanta, nu trebuie sa astepti nimic.

Daca exista presiune in manometre, atunci este in regula, singura problema poate fi de la atomizor care e posibil sa fie pentru presiuni mai mari (30psi minim). Incearca cu un difuzor mic care functioneaza la presiuni mici , majoritatea modelelor ar trebui sa fie ok (https://www.nevertebrate.ro/difuzor-co2-acrilic-tropica-51736).

Etansitatea la gaz o verifici cu o solutie de apa+sapun(sampon) si o aplici cu pensula pe la imbinari. Daca sunt pierderi trebuie scos gazul, desfacute toate imbinarile si aplicat banda teflon pe filete.

Variantele acestea diy functioneaza bine cat stai cu ochii pe ele, altfel vei avea fluctuatii de co2 si apoi alte probleme . Decand am trecut pe butelie, acestea sunt jucarii care iti dau batai de cap in timp.

Vand o lampa Lampa LED Chihiros C2 LED light 16W. A fost utilizata cateva luni la un nano la jumatate din putere.
Pret: 370 lei
Vand Skimmer Tunze Comline Doc 9001 folosit la un nano aprox 1 an jumate.

Pret 300 lei.
Vand o lampa Lampa LED Chihiros C2 LED light 16W. A fost utilizata cateva luni la un nano la jumatate din putere.
Pret: 370 lei
Vand corali LPS din imagine cu mai multe capete si sanatosi.

Detalii si poze la cerere.

Prefer sa fac un singur colet si un singur doritor pentru ca nu am timp de ambalat si impartit in prea multe colete.

Pretul il stabilim impreuna.

Cu cine am mai colaborat si ne cunoastem, trimit coralii inainte si plata dupa, altfel plata in avans in cont.

Coralii sunt sanatosi si dezvoltati dar am aiptasia in bazin.

Transport prin curier rapid ambalati corespunzator.
Nicidecum, dar cand vrei ceva repede si il gasesti si la magazinul din targ... am zis sa incerc ! Pana acum e bine, am sa vad in timp.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: