[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Situatia sta cam la fel ca in primul post... cu urmatoarele amendamente:

1. MUUULT mai putine BBA. Sunt convins ca in curand o sa scap de ele.

2. Se adauga la plante Utricularia graminifolia.

3. Am renuntat la toata Blyxa Japonica (vreo 2 sacosi) ca dupa vreo 2 luni sa obsev ca cine stie ce radacinuta ramasa in substrat a refacut 2 plante de Blyxa micute. Acum una dintre ele e chiar frumusica...

4. Am scos din bazin reactorul de CO2 si incalzitorul si le-am "facut" externe. Stiu ca exista gata facute, dar cand am vazut cat costa am preferat sa iau taurul de coarne si magarul de urechi si sa imi fac singur.
Nu postez la forumul de DIY din cauza politicii Acvariu.ro de a nu incuraja bricolajul, politica pe care o respect. Cei interesati, PM.

5. Acvariul arata cam neingrijit din cauza Utriculariei aleia urate... ("minima" parca) care impanzeste si invadeaza plantele frumoase, daca o lasi fie si o saptamana in pace.

Poza cu acvariul per ansamblu:
Octombrie 2008

Alte poze, inclusiv cu micutul palc de Utricularia graminifolia, inca nu in deplina forma, la galerie.
Offtopic: Hai maaaa, o poza cu acvariul dezordonat postez si eu si pe aia o remarcati...?!

Ontopic:
Ma bucur ca va place. Mie mi se pare ca a crescut cam inalt, totusi. Ma asteptam sa ramana mai mic, lipit oarecum de substrat, cam ca o salata in miniatura. Sa fie oare de vina Micranthemum-ul de alaturi care e consecvent in a umbri tot ce e in jurul lui?
Helferi-ul se comporta asa cum face si Glossostigma, daca are prea putina lumina incepe sa urce?
Marimea lampii UV se calculeaza in principiu in functie de debitul filtrului, nu de volumul acvariului. Bine, intrucat astea sunt oarecum legate, se poate discuta si asa, dar o lampa de 9W la un acvariu mediu mi se pare cam putin. Eu am 11W la 120l si tot mi se pare putin, sau cel mult ok.

Dar nu-ti face griji, nu dispera si nu renunta. In primul rand intunericul o sa le omoare sigur. Ca sa mergi si mai la sigur, combina metodele. Intuneric + UV. N-ai cum sa dai gres.

Spor!
Merge si Utricularia graminifolia. E pitica si foarte deasa.
Ideala pentru un acvariu mic.
Nu prea stiu sa o descriu... plasa... de cartofi
Uneori cartofii, si nu numai, se vand in niste sacosi care arata ca o plasa, cu fire din plastic. Plastic-plastic nu fibra, nu textil, nu nylon.

Nu stiu sa zic mai bine. Daca ati vazut asa ceva, sigur stiti despre ce e vorba.
Poti incerca aici:
http://www.chemical.ro/index.html
sau aici:
http://www.laborexromania.ro/index.php

Laborex-ul nu mai are pe site lista reactivilor. Va trebui sa ii suni sau sa le trimiti un e-mail.

Te avertizez ca ambii vor face figuri marete cand o sa le spui ce vrei, in sensul ca nu livreaza oricui substante chimice... de nici un fel. Poate reusesti sa ii convingi sau sa faci rost, intr-un fel sau altul de hartiile pe care ti le cer.

Spor!
Ok, am incercat si eu la un moment dat chestia asta cu substratu' steril.

Da' cum faci fertilizarea in substratul ala steril pentru plante gen covor (ca tot e vorba de ele in al thread), avand in vedere ca nu trebuie doar o zona si chiar o suprafata uniform fertila?
Porcu wrote:
Alokt wrote:Glossostigma
Marsilea hirsuta
Cind devine prea deasa, trebuie sa tunzi covoru'.

Tuns pe 'reaq. Tre' sa le scoti si sa refaci covorul. Tuns in sensul de... tuns asa ca gazonul nu prea merge, din cate am incercat eu, decat eleocharis-ul (parvula, daca vorbim de covor). Restul doar sa le tunzi fir cu fir in ideea de a rari covorul (iti trebuie rabdare de chinez foarte batran) care alminteri se auto-umbreste (covoru' nu chinezu'), se ingroasa, radacinile nu mai ajung in substrat si in cele din urma se desprinde de sol. Sau, daca ai si o populatie semnificativa de pesti atunci sub covor, acolo unde nu ai cum sa aspiri substratul, acesta devine foarte murdar... Urmarile sunt la fel de neplacute.

Sunt partial de acord cu lazarginel. Un covor frumos intr-un setup artistic este greu de obtinut tocmai pentru ca in cateva luni (poate mai multe de 4-5, dar oricum nu foarte multe) trebuie refacut. Cam la modul, faci covorul, astepti sa se indeseasca si sa se intinda cat vrei tu, tragi pozele in momentul optim, dupacare setupul "artistic" intra pe panta descendenta.

Referitor la Riccia sub plasa, nici eu nu am incercat, dar am un prieten foarte bun care a facut-o. Vreau sa va zic ca a fost cel mai frumos acvariu pe care l-am vazut cu ochii mei (adica nu poze sau pe net). Avantajul ricciei este ca se intinde repede, este de un verde inchis, pregnant si la lumina buna are un spectaculos efect de perlare.

Mai incearca sa vezi si alte plante pentru covor, daca tot ai de unde cumpara.

Iti doresc sa reusesti. Eu inca nu am obtinut un covor de care sa fiu foarte fericit din diverse motive, desi ma chinui de vreo 2 ani. Asta nu inseamna ca am renuntat. Am incercat pe rand cu Marsilea, Glossostigma, Eleocharis parvula, Lilaeopsis brasilensis, Hemianthus Callitrichoides, Pogostemon helferi si or mai fi fost si altele, 'reaq mai stie.
Poate sunt prea pretentios sau prea bou. Nu stiu...

Toate cele bune.
Neonii si rasbora sunt ambii pesti de card. Probabil ca asta si vroiai. Neonii sunt superbi ca si colorit, dar sunt mai puturosi. Mai statici, cum ar veni. Rasbora parca sa zic ca sunt mai vioi.

In plus nu te astepta la minuni din punctul de vedere al "cardului". Nici unii nici altii nu vor sta, asa cum iti inchipui, sau cum vezi prin marile acvarii, cu adevarat in card decat atunci cand simt vreo amenintare. Motivul este simplu. Intr-un acvariu mic spre mediu (poate chiar si intr-unul mare, nu stiu) , din punctul lor de verede SE AFLA in card indiferent ca sunt unul intr-un colt al bazinului si altul in coltul opus. Corect, daca ne gandim la marimea habitatului lor natural.

Daca vrei SAE pentru controlul algelor, nu ti-i recomand. Ai maaaari sanse sa iei falsi SAE si oricum nici cei "real" nu se agita prea tare sa manance alge. In plus majoritatea celor care seamana cu SAE, devin violenti cu cat inainteaza in varsta. Mai intai cu cei de aceeasi specie si incet, incet cu toti locuitorii bazinului, indiferent de specie, increngatura, regn samd... mai putin cu algele, evident. X-(

Otto n-am avut, am auzit ca sunt buni, dar pentru mine, cel putin, sunt greu de gasit.
Nu mi s-a intamplat niciodata. Anubias-ul are chiar renumele de planta rezistenta.

Nu cumva ai ingropat rizomul in nisip (substrat)?
Eu cred ca omul intreaba de articolul ala pe care il stim cu totii (noi astia mai vechi) "Despre tuburile fluorescente" si care era la un moment dat pe Acvariu.ro. Acum vad ca nu mai e.

Poate vreunul dintre cei care au apucat sa si-l salveze sa te ajute. Sau, poate, daca cererea nu e perimata deja, dai un PM si vedem ce putem face.
Andariel wrote:Eu iti repet ca e de la Co2 de la bomba. Intrerupe aditia de Co2 si ai sa observi cum dispare pelicula. In plus daca vei agita suprafata apei se va pierde Co2-ul din apa mult mai usor si nu cred ca ai vrea asta. Pelicula de la Iron Bacteria este total diferita fata de ceea ce ai tu acolo.

Iti spun eu ca nu e de la CO2-ul din bomba.
Stiu ca pe multe forumuri, inclusiv pe acesta umbla candva zvonul asta, cum ca bomba cu drojdie (si nu CO2-ul in sine) ar cauza pojghita de deasupra apei. Unul din motivele pentru care, la vremea respectiva, am schimbat bomba si "senzorul" ochiometric pe butelie-reductor-electrovalva-reactor-pH Controller etc.

Pojghita e tot acolo, in aceeasti perioada a anului si anume vara cand las acvariul semi-descoperit si cu un ventilator de sursa de PC indreptat spre suprafata apei.

Cei mai multi zic acum ca pojghita respectiva se formeaza din cauza unei supraincarcari cu proteine a apei, dar eu zic ca are o stransa legatura si eu praful inerent care cade pe suprafata apei din acvariile descoperite.

In oricare dintre cazuri un spumator este solutia. In lipsa, poate fi incercata o mentinere mai stricta a curateniei bazinului, schimburi mai dese de apa si mancare mai putina.

Toate cele bune.
E cam ca un elefant nervos intr-o vitrina cu cristaluri scumpe, dar e verificat si merge. Atata doar ca depinde foarte mult de plante. Nu toate supravietuiesc tratamentului.

Se prepara o solutie de 19 parti de apa la 1 parte de inalbitor de rufe (hipoclorit, ACE fara arome etc.)
Se scufunda planta in solutie si se lasa un timp dupa care se clateste cu apa lasata la declorinat sau chiar se scufunda intr-o solutie de declorinat.

"Un timp" inseamna ceva intre cateva secunde si 4 minute (timpul maxim cat am incercat si reusit sa tratez un Anubias, dar asta e o planta foarte rezistenta)

Mai bine zi-ne despre ce plante e vorba.
Off-topic:

@Twenty - Da' realizezi ca threadu-ul era de acum 3 ani, nu?
Si uite cum in doua posturi ale autorului se confirma brusc ce spuneam eu mai sus:

1. Produsele sunt bune, dar ambalajele/sigilarea de kko.
2. N-a prea functionat aia cu plata in avans, aa? Ma gandeam eu...

am uitat sa specific faptul ca plata la ramburs pentru a nu exista suspiciuni

Deci accepti plata integrala in ramburs sau n-am inteles bine?

Inca odata iti urez vanzare buna si sa iti mearga treaba, ca sa ne mai aduci.

Toate cele bune.
Cum neidentificata? E un melc.
Si parerea mea e ca l-ai scos degeaba. Astia sunt ca furnicile. Acolo unde este un melc, nu e niciodata DOAR un melc.
Dar stai linistit, sunt inofensivi.
Parca e o ghicitoare...
Dupa scurta descriere imi suna a carenta de calciu, dar asta nu mi s-a intamplat mie personal niciodata. E destul de rara.
Ai putea pune o poza?
Chiar daca nu toate articolele precizeaza asta, asemanator se poate manifesta si o carenta de bor.
Bine ai revenit concitadinule.
La proportiile alea eu zic ca ar merge beton un plantat
Daca te hotarasti ma ofer sa te ajut, in masura in care pot, cu niste plantutze. De exemplu urmeaza sa desfiintez coltul cu Blyxa Japonica. Te intereseaza subiectu'?
Nu strici nimic. Nu sunt on-topico-maniac. Numa sa nu ne sara altii in cap. :p
Porcu wrote:Daca avem noroc o sa-ti alin traumele psihice pe care ti le-am provocat cu niste Utricularia graminifolia

Saru'mana. Asteptam cu nerabdare evenimentu'.

Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to: