Message |
|
Am dat un search am alcatuit schema aceasta de fertilizare:
- JBL Ferropol (dozare 1 data pe saptamana, 5ml/ 20 litri apa)
- JBL Ferrotabs (1 tableta/ 25 litri - se adauga la 14 zile)mi-a fost recomandat ca mai intai sa pun 2 pastile, iar mai apoi cate 1 pe saptamana la 50 de litri(de altfel asta spune si producatorul)
- Bomba de Co2 care de vreo 3 saptamani este inactiva-Banuiesc ca ar trebui sa o repun pe picioare, nu ?
- si PlantaMin despre care am auzit mai multe (tot pe-aici) ba ca produce alge, ba ca e apa chioara, chiar nu stiu ce sa fac cu el...
Astept sugestii legate de schema de fertilizare si modul cum se administreaza pastilele si fertilizantii lichizi.
|
 |
|
Da, apa nu mai e chiar cum presupun ca era la inceput, dar nici clara nu mi se pare...sau o fi din cauza pozelor. Tu stii mai bine. 
Sigur nu mai e ca la inceput, iti zic si eu, da ai dreptate poza e de vina dar mai sunt si unele particule care mai "zboara" prin acvariu (nu multe, doar vreo cateva)
Acum, daca imi permiti - o sugestie - un bolovan mai mare nu gasisi? 
 Stiu, il voi scoate cand imi iau plante.
Iar pe buturuga aceea merge taman bine niste Java moss. Sau niste Anubias, ca nici lui nu-i trebuie lumina multa.
Java moss am avut dar o trebuit sa o arunc din cauza unei probleme cu vechiul acvariu, dar voi vedea, sau daca gasesc anubias, e si mai bn
Si poate iti faci rost totusi de un capac
Off, cu capacul mai greu acum, totusi nu as vrea sa improvizez dar mai vedem.
Nu de alta, dar asa sunt ei - plimbareti
A mai sarit, l-am mai gasit pe masa, l-am pus inapoi si si-a revenit.
|
 |
|
Am facut si 2 poze, asa arata acvariul dupa 3 zile de black-out.
Aici e lampa:
Aici e acvariul:

|
 |
|
Ok, deci voi cauta Elodeea si Ceratopteris.
Am dat patura jos, am aprins lumina si acum fac un schimb de apa. Pestii nu mai par agitati iar apa e transparenta.
|
 |
|
Pe riscul tau. 
A stat 3 zile, nu e de ajuns ?
Reteta de filtrare? Poate de fertilizare...Incearca sa mergi pe un anumit tip de fertilizanti, sa nu ii combini. Fiecare are gama sa si propect de folosire. Si mai baga si mataluta cite un Search sa vezi cum mai fac si resul oamenilor, ca nu-i asa greu si e in interesul tau.
Da, de fertilizare, pai eu am PlantaMin, Florapol, JBL FerroTabs, le-as putea echilibra cumva ?
Bazinul e luminat uniform?
Nu stiu la ce te referi prin intrebarea asta  dar acvariul meu e luminat cat de cat pe o parte, adica nu e chiar deasupra.
|
 |
|
Ms. Humbert pentru rectificare  sincer asta nu stiam nici eu, desi am observat ca fulgii TetraMin au mai multe culori.
Daca nu te superi, totusi as vrea sa revin la ale mele  cu acvariul  .
|
 |
|
Am dat detalii mai sus  starea si culoarea apei s-au imbunatatit
Mi-a spus ieri dolly sa mai las 1-2 zile, am lasat si totul este bine
Deci dau patura jos?
Acum partea mai grea, cred ca mi-ar trebui o reteta de filtrare ca eu puneam cam anapoda pastilele si solutiile, si nu stiu daca este bine asa.
Lumina, o las asa (in sensul ca raman la aceeasi lampa noua; efectele ei nu le cunosc ca in seara cand am cumparato am pus patura) ? Cam intre ce ore ar trebui deschisa ?
|
 |
|
Salut,
Azi implinesc 3 zile de black-out, situatia este buna, sa indepartez patura?
|
 |
|
Ms. Alber pentru raspuns
O seara buna.
|
 |
|
Lucrul asta nu il stiam  , de ce nu e bine?
|
 |
|
Da, pai am dat si fulgi si pastila tot de spirulina  .
|
 |
|
Nu inteleg  , la ce te referi?
|
 |
|
Ok, am aruncat ceva fulgi si o pastila de spirulina in acvariu, sper ca mai am pesti  .
Cred ca am sa mai las pana maine seara patura pe acvariu, dupa care revenim la problemele noastre, lumina&plante. 
|
 |
|
Buna seara,
Se vad in sfarsit rezultatele paturii timp de doua zile, merci pentru sugestii  . Apa este mai limpede, inca nu am scos patura de pe el, doar am tras cu ochiul  , inca nu am vazut ce mai fac pestii ca nu am scos de tot patura, sa o scot in seara asta? ca deja are 2 zile pline .
Cu filtrul ai facut asa cum te-am sfatuit eu?
Deocamdata prin buzunarele mele cam bate vantul  , imediat ce mai strang, schimb filtrul ;) , dar am o intrebare, daca as pune aerarea si filtrul l-as lasa asa fara sa ii mai clatesc buretele, care se infunda ca e mic, ar mai fi viabil filtrul fara aerare?
|
 |
|
Am bagat si pompa si filtrul care are aerare, astept sa vad rezultate, sper ca am facut bine :-)
|
 |
|
Ok, deci ne revedem in weekend  .
|
 |
|
Am sa caut planta si pestele, merci de sugestie. Pai atunci era de la gazul din substrat care se formase, de atunci am schimbat substratul, nu mai miroase.  Sa mai pun si aerare in plus, adica sa bag si pompa (tot de la resun) ?
|
 |
|
Deci, acvariu cel de 30 nu il mai am, apa este verde, vreau sa combat asta dar pestii nu am unde sa ii pun, eu zic ca acvariul nu e complet deciclat cum era atunci cand m-i l-am luat pe cel de 30, adica nu e chiar verdeata aceea *pura* e un verde care se vede numai daca pun ceva alb intr-o parte a acvariului.Nu as vrea totusi sa ajung la masuri asa de grabnice, adica sa schimb substratul si sa mut plantele, ca credema ca nu am unde sa le mut  . Vreau sa incerc metoda cu patura mai intai, dar nu stiu ce sa fac, pestii ii las in acvariu sau ii pun in galeata (fiind cel mai mare recipient care il am) ?
|
 |
|
Am verificat, atunci cand aveam acvariul de 30l.
Acum ce ma fac ?  , e singurul recipient mai mare care il mai am, vechiul acvariu deja l-am dat. Sa las pestii in acvariu sau ii scot  ? Ce ar fi mai bine?
|
 |
|
Daca lasi lumina, nu rezolvi cu apa verde, asta e clar. Si daca filtrul nu are reglaj, inseamna ca nu e unul bun. Pestii probabil ca se sufoca. Chiar nu mai ai un alt recipient pt pesti? Ceva unde sa pui apa veche, de 2-3 zile? Un acvariu mai mic - de carantina/spital? Si in care sa pui eventual niste picaturi de Aquatan? Nu ai un prieten care sa ti-i poata tine?
Nu mai stiu ce sa spun...ma depaseste... Imi pare sincer rau.
Poate mai are si altcineva alte idei. Nu-ti pierde speranta! Dar daca tot scoti pestii, i-o de la capat cu ciclarea asa cum trebuie! Incet si fara graba!
Pai la filtru e din cauza buretelui ca e mic, de asta se infunda, nu ca ar fi stricat filtrul sau ceva.
Aerarea merge bine deocamdata.
Am galeata de 10 l, apa veche nu mai am ca am pus ieri in acvariu (am facut un schimb), dar am de la tetra AquaSafe, deci as putea adauga.
Eu ma referam sa ne ocupam in primul rand de apa verde si apoi mai vorbim si de lumina.
Daca pun pestii in galeata, puns si incalzitorul? sau il las in acvariu ?
|
 |
|