[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan.andrei
Forum Index » Profile for bogdan.andrei » Messages posted by bogdan.andrei
Cum am zis si mai sus acvariul actual o sa-l pastrez pentru pesti ceva mai mici, iar caraselului o sa ii cumpar un acvariu undeva la 70-80L, plante mai rezistente, un filtru si o pompa de aer (lampa o am deja).
Salut!
Sunt incepator in ale acvaristicii si m-am hotarat sa fac parte din aceasta comunitate pentru a schimba opinii si a primi cat mai multe sfaturi astfel incat sa le pot asigura pestilor conditiile optime pentru o viata fericita.
In prezent am un acvariu de 30L in care traieste un caras auriu. Am facut prostia sa nu ma informez inainte de a-l cumpara ci abia dupa aceea si astfel am aflat ca are nevoie de un acvariu mai mare, acvariu pe care o sa-l cumpar pana mai creste el putin, inclusiv celelalte echipamente necesare(daca tot am cumparat pestele nu vreau sa-mi bat joc de el, ca nu asta-i scopul). Acvariul actual o sa-l pastrez si o sa-l populez cu pesti ceva mai mici (guppy, xifo).
Schimbul de apa il fac o data pe saptamana, mereu cu apa care a stat la declorinat. Am ales sa fie un acvariu plantat si ca substrat am folosit pietris de 2-4 mm si ca planta am ales Elodea densa(de data asta am citit inainte si am inteles ca este o planta recomandata incepatorilor si nu necesita conditii deosebite).
Pentru iluminat folosesc un neon normal de 8W.Filtrul este unul intern (resun mini rs) si pe langa acesta mai am si un burete pe post de filtru biologic (am inteles ca bacteriile ce descompun substantele nocive formeaza colonii pe acest burete). Nu lipseste nici pompa de aer, iar incalzitorul este aquael 25w (momentan nu este in functiune, temperatura de 22 C fiind in regula pentru caras, ei putand sa stea in ape chiar mai reci, dar l-am pus in acvariu pentru a aevita sa il tin prin casa si sa il sparg).
Pun mai jos 3 poze.
Nu mai ramane decat sa va spuneti si voi parerea, sa imi spuneti daca ce am invatat pana acum este bine, ce trebuie sa schimb si ce greseli am facut.
Tot respectul!!!

image

image

image
kirucd wrote:Bine ai venit, poate ne pui si niste poze

astea sunt cateva poze

image

image

image

Salut!

Ma numesc Bogdan, sunt din Campina si sunt incepator in ale acvaristicii dar incerc sa gasesc cat mai multe informatii legate de aceasta pasiune a mea. Am un acvariu de 30L ce are ca locatar un carsel auriu.
Alte informatii legate de acvariu:
-filtru: resun mini rs
-incalzitor: aquael 25W
-lumina: un neon normal de 8W
-planta: elodea densa
-pompa aer
-substrat: pietris

Sper sa primes cat mai multe sfaturi ca sa pot sa cresc in aceasta bransa si pe viitor sa contribui si eu cu sfaturi..

Forum Index » Profile for bogdan.andrei » Messages posted by bogdan.andrei
Go to: