[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Message
Merci stefan, plantele arata ok insa nu am scapat complet de alge.

Cred ca abia acum filtrul incepe sa se cicleze, asta dupa ce am scos pe cel cascada si l-am inlocuit cu E701, apa este aproape cristal si biofilmul a disparut.

Este posibil sa am un nivel crescut de NO3 insa teste nu am, merg pe metode empirice si incerc sa intuiesc cand ceva nu merge bine.

Am oprit fertilizarea macro momentan si las doar CO2 si schimburi partiale de apa.

Sarbatori fericite la toti !
Revin cu schimbari, am tuns gazonul care s-a dezvoltat foarte frumos si este mult mai usor de crescut decat HC.

Am si replantat anumite zone, am introdus un incalzitor si 60 creveti.

Problema care ma deranjeaza este ca incep sa-mi moara din ei, cate 1-2 pe zi.

Apa o schimb saptamanal 10% pe care o tin 5 zile , uneori adaug Easy Filter Medium, temperatura 24 grade, filtrul extern are 3 saptamani, CO2 non stop cate 1 bula/2sec ...

Partea buna este ca dupa ce am ridicat temperatura deja unii au pui, sper sa reziste,..
Vand Filtru Overflow FZN 2, aproape nou, folosit doar o luna, nu prezinta nici macar o zgarietura.
Se vinde in cutia originala cu toate accesoriile.
Filtrul a fost cumparat nou si a fost inlocuit cu unul extern.

Caracteristici:

debit reglabil
pentru acvarii intre 40-200 litri
debit 800 l/h
medii de filtrare - burete
consum - 7.2W

Pret 70 RON, el se vinde cu 133 RON.

Astazi mi-a ajuns si filtrul JBL 701 GL insa putin dezamagit de calitatea constructiei.

Am mai avut acest filtru acum 2 ani si diferenta este mare, plasticul la cel nou e de proasta calitate, garnitura din interior care apasa pe ultimul sertar lipseste si se fixeaza printr-un canal din plastic, doar unul din cele 3 sertare vine cu MicroMec, celalat cu burete (la primul era cu cilindri ceramici).

Cert este ca s-au zgarcit la materiale si nu ma asteptam sa fie mai slab decat primul avut, acum sper sa functioneze bine si fara scurgeri.

Intrebare acum , ce-mi recomandati pentru primul sertar? Siporax sau altceva?

Ordinea va fi Siporax, Micro Mec si Burete.
Incet incet mai fac cate un upgrade, asa ca am prins o reducere si am luat un filtru extern JBL Green Line E701.

Ca si marime este perfect, recomandat pentru 60-200L, deci voi avea filtrarea biologica beton si un flow suficient in tot acvariul.

Cu toate ca nu am de ieri acvariu, intreb si eu ca un incepator, in cat timp se cicleaza un filtru extern?

Asta in cazul in care storc buretii din cel vechi si un pumn de matrix iar la final Easy Start.

Bazinul are 1 luna jumatate si cred ca inca nu este ciclat complet, am biofilm si daca curat geamurile de alge apa devine usor albicioasa cateva ore.


Cu cat acvariul este mai mic cu atat se poate destabiliza mai repede, un nano nu este usor sa-l tii sub control din aceasta cauza niste teste te ajuta mult la inceput pana iti dai mana si incepi sa-l cunosti.

Am vazut ce plante ai, nici nu este nevoie de CO2 din bomba, e suficient aditia de Easycarbo.

In primele posturi ai bagat o piatra cu aer, sper ca nu o mai ai altfel degeaba bagi co2.

Succes !
Salut!

Sa le luam pe rand... lumina aia e ok insa un pic prea rece, ti-as recomanda un led rosu in locul unuia albastru, alta varianta nu vad.

Ca si material filtrant, umple ambele cosuri 3 sferuri cu ceramica si restul burete grosier sau perlon.

Fertilizant mergi doar pe ProFito si EasyCarbo, nu te complica cu altceva pentru ca la ce plante ai tu acolo este suficient.

Vezi si nano acvariile colegilor, ai de unde sa te inspiri.

Legat de zgomotul filtrului, fii atent sa ai fixat bine sorbul, este foarte filentioz.. eu am FZN 3 si nici nu se aude.

Succes !
Multumesc pentru raspuns, algele de pe gazon sunt puncte mici ca niste spori de verde inchis insa nu invazive, doar pe alocuri insa mi-e frica sa nu am o explozie in viitor.

Cele filamentoase sunt ca o vata, aspre si lungi foarte subtiri .. nu sufoca plantele insa sunt prezente si saptamanal trebuie sa le scot. (se observa si in foto de mai sus, in mijloc un fir subtire)

Curios ca sunt prezente doar pe rotala , chiar daca planta este sanatoasa si perleaza.

Acvariul are o luna si as incepe cresterea perioadei de iluminare cu 1 ora pe saptamana pana la 8-10 ore / zi.
Pe viitor voi lua in considerare si achizitia unei butelii, bomba tine maxim 1 saptamana si asta daca reduc sau inchid noaptea.

Toate plantele o duc bine insa gazonul are urme de alge, unele frunzulite sunt atacate si pare inestetic. Care e secretul unui gazon luxuriant cum vad la unii dintre voi?
Lumina o tin tot 5 ore pe zi, fertilizare saptamanala Tropica, zilnic ProFito si Easy carbo.

Plantele perleaza insa pe gazon tot sunt puncte mici verzi si cateva fire filamentoaze ca o vata pe rotala.

Multumesc mult de ajutor, imi voi comanda un cub din sticla ultra clear si lipit de ei.

Sump-ul il voi face din plexicglass negru sau albastru.

Acum stau si ma gandesc daca este intradevar util un skimmer proteic, am gasit unul de la resun mic.

Koala, ai dreptate, par a fi module peltier insa nu prea dau randament din cate am citit, asa ca voi folosi unul sau doua ventilatoare. Acvariul va fi cu capac din sticla si doua fante rotunde pentru fan-uri.
Va salut !

Nu pot renunta la ideea de a avea si un mic recif in camera...asa ca am in cap un alt proiect mic, de data asta mai hi-tech.

Bazinul vreau sa-l fac din sticla diamant ultra-clear, filtrarea si echipamentele in sumpu-ul inclus in bazin , skimer de proteine, etc.

As dori si ajutorul vostru cu privire la mediile de filtrare si de unde pot cumpara sticla ?

Eu as merge pe 4mm grosime, 30Lx30lx35h.

Lumina pe led-uri de 5W (3 albastru royal, 2 alb rece), dimmabile.

O problema va fi racirea, doi ani la rand am pierdut tot stocul viu vara... deci va trebui sa gandesc ceva de la inceput, iar o idee ar fi metoda din imagine cu doua coolere de PC.
Merci , oricum vor aparea schimbari, deocamdata am plantat haotic sa se prinda plantutele.
Cel mai mult imi doresc sa-mi mearga gazonul de H Monte Carlo, arata bestial , foarte asemanator cu HC insa din cate am inteles mai putin pretentios.
Am inceput sa fertilizez si cu ProFito, poate reusesc sa scap de frunzele usor ingalbenite pe margini...
Cu toate ca am 2x24W T5, lumina pare la limita, posibil din cauza apei galbui de la lemn insa ca si upgrade pe viitor am sa montez 2 reflectoare.
Voi reveni si cu alte imagini.
imaginile promise...
Cred ca este cazul sa revin cu noutati, diseara foto.

Acvariul a evoluat neasteptat de bine, plantele deja pe unele le-am tuns si replantat, HM se intinde frumos insa mi se pare ca in continuare frunzulitele mai mari se ingalbenesc... am sa completez cu ProFito.

In primele 3 saptamani de la startare, am schimbat 20% apa de 2 ori pe saptamana pentru a tine sub control NO3 si pentru a mai elimina din taninul de la lemn, apa este usor galbuie si acum.

Am adaugat 3 SAE care mananca non stop algele si chiar se vede diferenta, 5 neoni si am mai ramas cu 3 creveti.

CO2 merge non stop, doar ca bomba ma tine doar 5 -7 zile maxim cu reteta noua.
Momentan nu am niciun fel de test, fac schimburi de apa de 2 ori pe sapt 10%, astept sa se termine ciclarea si voi mai introduce alti creveti, pana atunci asta e... pestii sunt ok.

Alta problema, plantele par sa se acomodeze si arata bine insa la gazonul Monte Carlo unele frunze mai mari par usor ingalbenite pe margini, nu stiu daca este o carenta de fertilizare sau e doar perioada de acomodare, frunzulitele noi sunt verde crud.

Se pare ca acest jurnal va fi si un jurnal al problemelor

Pe scurt imi mor crevetii, posibil din cauza ciclarii incomplete insa de acum faptul este consumat, sper sa nu mai am pierderi.

Banuiesc ca o fi din cauza CO2, bag 1-2b/s insa seara inchid, este posibil sa fie un soc de PH sau CO2 prea mult?

Nu vreau sa fiu carcotas insa CO2 generat din citrice+bicarbonat poate sa mai contina si altceva? Astept sa se termine ciclarea si apoi voi mai adauga o noua trupa de creveti.
La 3 zile dupa plantare, apa usor galbuie de la taninul din lemn in rest pare ok, pestii i-am introdus pentru ca am folosit filtrul partial ciclat si o parte din apa.
Am bagat CO2 dupa 2 sapt de la pornire, iar in acest timp lumina a fost lasata 6 ore cu fertilizare din prima zi.. din acest motiv au aparut si problemele.

Acum voi fertiliza dupa 2-3 sapt, lumina 4 ore, co2 din prima zi, fertilizez doar cu Easy Carbo si adaos de EasyStart pentru ciclare.

Dupa 3 sapt, cresc lumina cu o ora pe sapt si incep cu fertilizare micro-macro Tropica. CO2 non stop, eventual noaptea micsorez debitul (nu am indicator).
Salut! Eu am folosit 2L pentru bicarbonat si 1.5 pentru sare de lamaie, nu conteaza asa mult decat sa respecti cantitatile de prafuri, oricum este preferabil sa fie ambele de 2.5L pentru a mentine mai mult co2.

Deci la mine tine fix 1 saptamana, cu 1-2 b/s constant, seara mai reduc un pic. Cam putin in comparatie cu drojdia insa mie imi convine pentru ca o pot prepara in 10 minute.

Este posibil sa am si scapari de gaz pe langa robinetul din plastic folosit pentru aer insa momentan nu am ce folosi... ideal este unul cu reglaj fin.
Se pare ca mi-am iesit din mana dupa ce am revenit la dulci, asadar am dat un reset si am luat-o de la capat.

De ce?
Pai in primul rand am folosit pietris cernut de langa un santier, era aparent ok insa am observat foarte multe bucati de scoici si alte reziduuri , cred ca mi-a schimbat drastic parametrii apei... bineinteles dupa au aparut algele, lumina am inceput cu o perioada prea mare, fara co2 etc.

Am refacut scape-ul cu nisip quartz negru de la classica, acelasi substrat fertil Tropica, o radacina mopan, co2 de la inceput, lumina 4 ore fara pauza. Substratul de data aceasta arata bestial.

Planta de gazon am schimbat-o cu micranthemum monte carlo de la Tropica, mai putin pretentioasa decat HC sau UG. UG-ul care a scapat il cresc emers pe pervaz

Sper de data asta sa incep cu dreptul si voi reveni cu foto dupa ciclare.
 
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com