Message |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Nu stiu ce model de filtru ai si nu am experienta cu filtre interne, dar parerea mea este sa opresti de tot aerul acela.
Oxigenarea apei se face foarte bine prin valurirea usoara a suprafetei apei (valurire usoara, nu valuri).
Apoi ai mult prea putine plante. Redu iluminarea la maxim 5-6 ore pe zi, chiar daca nu ai decat 15w. Ar trebui sa te
gandesti sa mai adaugi macar inca 1 neon de 15w daca vrei ceva plante, mai multe decat ai acum.
Si e bine sa adaugi zilnic putina mancare pentru pesti. Ciclarea acvariului si a filtrului dureaza in mod normal in jur
de 2-3 saptamani. Pina atunci poti sa citesti articolele pe care le gasesti in coltul din stanga sus al forumului la
"Linkuri utile", cel mai important acum pentru tine fiind Ciclul azotului.
Si ar fi bine sa iti pui locatia in my profile si sa treci si pe la rubrica Despre noi, daca citesti Regulamentul forumului ai
sa vezi ce si cum.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Gasesti pe forum si un articol despre intaritoare, ma mir ca nu l-ai vazut:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/149.page
Asa cum spune colegul xr1140, nu ai nevoie de intaritoare pentru acvariul cu dimensiunile date de tine.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bravos, ai vazut ca nu a fost asa greu
Maine il dau si eu jos sa vedem ce ne prezinti tu acolo, sper ca ceva frumos
O zi buna,
Dragos
P.S. Folositi cu incredere Dropbox, eu il folosesc de ceva timp si e foarte util, mai ales pentru fisiere mari.
Si mai mult, e fain cand lucrezi cu mai mult de un calculator, sau cu un calculator si o tableta etc.
|
 |
|
Pai trebuie sa dai adresa fisierului, nu a folderului.
Daca ai transferat fisierul in folderul care se numeste Public in contul tau, atunci deschizi acest folder,
apoi click dreapta pe fisierul al carui link vrei sa il afli, copiezi linkul respectiv si il pui aici sa downloadam si noi
clipul. Sper ca am fost destul de clar...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Servus,
O varianta la indemana este Dropbox, la crearea contului ai gratuit 1GB. Iar fisierele poti sa le tii acolo cat vrei.
Daca vrei sa le vedem si noi trebuie sa le pui in directorul public.
Daca vrei sa iti faci cont poti sa iti faci cu linkul de mai jos, asa mai imi creste si mie spatiul pe care il am in contul meu
https://www.dropbox.com/referrals/NTkzMjA3NjM5
Daca ai o conexiune buna la internet, cei 500 MB nu ar trebui sa iti ia mai mult de o jumatate de ora la upload.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit si ape limpezi!
|
 |
|
Pai mai nenea Tibi, daca citeai atent titlul topicului ai fi vazut ca scrie rcs + betta, asa incat oamenii
si-au imaginat, cum e si normal, ca tu vorbesti despre acelasi lucru. Ceea ce nu e cazul. Poate data
viitoare ai sa fi mai atent si sa nu ne mai induci in eroare
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Daca incepi doar cu micro nu e nicio problema. Dar daca vrei sa fertilizezi si macro e bine sa cunosti nivelul NO3.
Si oricum e bine sa cunosti nivelul nitratilor (NO3) din apa, nu numai la apa din acvariu dar si la apa de la robinet
cu care presupun ca faci schimbul. Pentru apa de la robinet ar fi bine sa faci un test si de NH4 si NO2 ca sa iti dai
seama cum te poate influenta un schimb de 20% din apa sa zicem.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Cateva codite s-au vazut, da' numa' vreo zi jumate si numa' vreo 10, iar acu' n-a mai ramas nici urma
Parintii au avut "grija" si de codite si de icrele albe.
Asta e, asteptam urmatoarea depunere...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Ar fi bine sa repeti testul maine seara si eventual saptamina viitoare pe luni marti. E bine sa vezi si ce tendinta
au valorile. Si testele sa le faci inainte sa schimbi apa. In principiu cred ca e ok, dar sti ca frica pazeste
bostanaria
Si inainte sa te apuci de fertilizare sa masori si NO3.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|
Vand granulat New Life Spectrum:
Discus Formula - cutia de 300 grame - 90 RON cutia, 5 cutii disponibile
Grow Formula - cutia de 275 grame - 95 RON cutia, 5 cutii disponibile
Grow Formula este si pentru pesti marini si pentru pesti de apa dulce.
Detalii despre produse: http://www.nlspectrum.co.uk/product_freshwater.php?p=freshwater
Mai multe detalii PM.
|
 |
|
Nu crezi ca e prea fin nisipul 0-1 mm? Macar sa fi pus deasupra lui un strat de cativa centimetri de pietris 2-4 mm.
Nisipul pe care l-ai pus nu o sa permita o circulatie a apei in substrat si va fi foarte greu de sifonat. Parerea mea...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Masoara maine si poimaine NH4 si NO2 seara si daca valorile sint mari atunci s-a deciclat. Sau daca sint
in crestere vizibila de la o zi la alta inseamna acelasi lucru.
Sper sa nu fie asa ...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Daca filtrarea este de calitate si apa care intra inapoi in bazin din filtru face o valurire a suprafetei apei (valurire usoara,
nu valuri  ) este suficient pentru oxigenarea apei. Piatra cu aer la care tii tu atat de mult nu te ajuta la nimic, ba
chiar iti scoate CO2-ul din apa. Si dupa cum stii CO2-ul este folosit de plante in procesul de fotosinteza. Si nici nu arata
natural.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
Mersi de informatii preamarite Faraon.
Dar eu il intrebam pe puiutu pentru ca mi-am cumparat un incubator de care are sau a avut si el
si care se tine in acvariu. E ca cel din linkul asta:
http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/InterStar-NaupliStar-Artemia-Automatic-Breeder.htm
Am gasit pina la urma manualul in franceza pe net, trebuie sa pun 7-8 masuri mari ( cu care vine aparatul) de sare si
1 pina la 5 masuri mici de artemia. Dupa ce o sa il folosesc va anunt daca face ce spune ca face. Pare mult mai simplu
sa eclozezi artemia direct in bazinul unde ai puietii.
Si o mica updatare, cam 60-70% din icrele din steril s-au albit  dar la restul se vad coditele
|
 |
|
Inca n-am apucat sa le dau ca am fost plecat. Doar miercuri inainte sa plec am incercat in steril sa
vad daca le place si joi dimineata cand am plecat nu mai era nimic.  De saptamina asta ii trec pe NLS,
doar pe astia din steril, pe cei din plantat ii las pe peleti Bloodworms de la Ocean Nutrition, in plantat
am substrat si NLS-ul cred ca o sa fie mai greu de cules.
|
 |
|
Bine ai venit!
|
 |
|