[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Dupa cum spune si titlul am hotarat sa incep un nou setup, de data asta la birou, acasa deja incepe nevasta-mea sa ma ia la intrebari

Acvariul va fi un un Nano Dennerle de 60 litri - http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=126&Itemid=184&lang=en
stiu ca nu prea mai e nano da' asta mi-a placut mie.

Substrat - Deponit Mix + Nano Shrimps Gravel Bed (alb si negru) cu incalzire Dennerle ThermoTronic Ground Heater 12V, 10 W

Incalzitor apa Aquatic Nature 100w, stiu ca e cam mult dar nu am gasit unul de 50w si pretul este asemanator.

Filtrare - aici am hotarat ca filtrul intern cu care vine kitul de la Dennerle nu ar fi suficient asa incat voi adauga in plus si un filtru facut tot de Dennerle - Nano External Skimfilter
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=130&Itemid=182&lang=en
As fi curios daca are cineva acest filtru, poate aflam mai multe despre el. Pretul lui mi se pare decent sa zicem, ma costa adus de afara 70 de euro cu tot cu transport.

Pentru partea de CO2 am mers pe o solutie compusa, butelie CO2 7,5 litri, electrovalva + reductor Dupla, iar restul de la Dennerle - Crystal Line Set 125 (difuzor CO2, bubble counter,
valva anti retur si test permanent CO2) - http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=124&Itemid=152&lang=en

Pentru partea de controller merg din nou pe mana celor de la GHL - Profilux 3eX cu sonda de temperatura si sonda de pH plus o pompa cu 4 capete peristaltice pentru fertilizare zilnica.
Calculatorul va controla aditia de CO2, incalzirea substratului si a apei si luminile.

Iluminarea- aici am hotarat sa nu merg cu lampile cu care vine kitul de la Dennerle (2x11W), mi se par insuficiente, asa ca am luat 2 x 26W Aquatic Nature Solar Duo Boy (alb 6500k, 1505 lumeni fiecare)
plus o lumina led de la GHL - SimuSpot (simulare luna, rasarit, apus si fulgere).

La partea de fertilizare nu m-am hotarat inca si poate ma ajutati voi cu ceva sugestii. La acvariul de acasa folosesc linia de la Easy, aici ma gandeam sa folosesc linia de la Dennerle, atat micro
cat si macro: E15 FerActive, V30 Complete, S17 VitaMix si A1 Daily NPK. Inca nu am inteles exact daca folosesc S17 si A1 in acelasi timp, dar poate ma lamureste cineva care a folosit schema
de la Dennerle.

Standul pentru acvariu am sa il comand saptamina asta la un prieten, sper sa fie gata intr-o saptamina.

In privinta plantelor si decorului nu m-am hotarat inca, probabil o sa am ceva gazon, ceva tufe de plante in spate sa acopar sculele, o cioata cu moss si probabil o terasa plantata cu gazon
in partea din spate central a acvariului. Astept sugestii si din partea voastra, eu cu simtul artistic nu stau prea bine

Locatarii acestui acvariu vor fi RCS - vreo 15, Amano - vreo 15 si un card de vreo 20-30 Microrasbora Galaxy.

Cam asta ar fi, astept parerile si sugestiile voastre.

O zi buna,
Dragos

Sa ii tina un pH cat de cat constant?!

Daca oxigenarea apei este facuta corect, aditia de CO2 cu controller nu deranjeaza, ajuta la mentinerea unui pH cat mai constant.

O zi buna,
Dragos
Frumos nenea bitanu, ma gandesc deja cum o sa arate peste vreo luna cand se vor mai indesi plantele.

O zi buna,
Dragos
Da, e ok, diferentele nu sint mari. Daca vrei sa ai un pH mai stabil poti creste aditia de CO2, 2-3 bule pe secunda
sau mai mult si setezi controllerul sa opreasca CO2 cand ajunge la 7 sa zicem. Ti-ai luat testul permanent de CO2?
Daca l-ai luat si l-ai montat in acvariu trebuie sa vezi daca faci aditie suficienta de CO2, daca ai culoarea verde atunci
ai suficient CO2.

O zi buna,
Dragos
Foarte frumos, un inceput reusit zic eu, chiar daca ai alge. Eu zic sa te gandesti la plante si nu la
alge. Eu as mai pune ceva plante si as tine lumina, toate neoanele, doar vreo 5-6 ore pe zi pentru
urmatoarea saptamina, dupa care cresti treptat. Si CO2 1-2 bule pe secunda.

O zi buna,
Dragos
Poate te gandesti sa deschizi si 2 jurnale, cate unul pentru fiecare acvariu, spor la treaba!

Dragos
Bine ai venit si ape limpezi!
Poate ne arati si noua ceva poze si ne spui ceva mai multe detalii despre cele 2 acvarii?

O zi buna,
Dragos
Adica sa intelegem ca nici n-ai terminat setupul si il schimbi deja?!

Nu pot decat sa iti urez succes!

O zi buna,
Dragos
Super fain, se vede diferenta de la o luna la alta
Tufele sint mai bine conturate, contrastul mai mare, un setup foarte fain si care mie imi place foarte mult.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit si ape limpezi!
Pretul scade la 85 RON cutia de Discus Formula si la 90 RON cutia de Grow Formula.

Motivul pentru care vand este ca am facut 2 comenzi online in Anglia pentru
acelasi lucru la 2 siteuri diferite, iar cel la care am facut prima comanda a trimis
marfa dupa mai bine de 1 luna cand nu ma mai asteptam sa o primesc si facusem
deja comanda la cel de-al doilea site.

Primul pret a fost cel pe care l-am platit eu cu tot cu transport. Deja reducerea
pe care o fac aduce pretul sub pretul de cost efectiv platit.

Mai multe detalii pe PM.
Posesor a 2 Eheim 2078 (Professional 3e) montate pe un acvariu de 460 litri brut (400 net).
Sint multumit de ele, dupa 3 luni si jumatate de functionare nu s-au colmatat, debitul este
relativ acelasi, nu curg, sint silentioase. Utila functia Bio12 ore prin care se poate seta diferit
debitul in 2 cicluri de 12 ore ( zi/noapte). Utila si interfata cu calculatorul, se poate vedea
debitul si gradul de colmatare (estimeaza cam cand ar trebui curatat).
Bine ai venit!
Cei 3 carasei nu au ce cauta in 40 litri de apa, e mult prea putin pentru ei. Stiu, ai sa imi spui ca sint mici.
Chiar daca sint mici, ei cresc destul de repede daca sint hraniti cum trebuie si chiar daca sint mici eu
nu as tine 3 carasei in 40 litri de apa.
Daca vrei sa inveti cat mai repede ce si cum eu zic sa citesti cat mai mult, poti incepe cu linkurile din stanga
sus ale forumului, "Linkuri utile". Apoi exista functia Search cu care poti cauta ceea ce te intereseaza pe forum.
Si nu in ultimul rand, poti sa deschizi un topic si sa intrebi si cu siguranta vei primi raspunsuri.

Bafta la citit si poate pui si ceva poze cu acvariul!

Dragos
Mersi de sfaturi Preamarite asa am sa fac.

In alta ordine de idei sa mai punem ceva poze recente cu acvariu, tocmai ce am un nou aparat de "pozat"
Cei 6 discusi ramasi in plantat sint pe cale de a deveni 3 perechi, si-au impartit acvariul in 3: o pereche in fata si dreapta
sub radacina prinsa pe geam, o pereche in spatele radacinii din centru si o pereche in stanga in spatele plantelor.

image

image

image

image

image

image

image

Nu ma intrebati de alge ca sint tot acolo, da' nu ma deranjeaza prea tare.

Si o poza si cu perechea din steril, sper in curand sa pot sa va arat ceva codite

image

O zi buna,
Dragos
O vreau eu, ai PM.
Nu e nimeni rau cu tine, dar forumul, ca orice loc public de pe internet, are si niste reguli care ar trebui
respectate, si ar trebui respectate nu numai pentru ca sint facute a fi respectate ci pentru ca nerespectarea
lor poate crea confuzii ca in cazul de fata. Topicul in care ai postat nu era al tau si vorbea despre despre
RCS si betta. Daca in prima ta postare ai fi mentionat ca tu vorbesti despre betta si ghost shrimp, topicul
era mai scurt cu vreo 6 postari. Si chiar daca nu era ontopic, era macar o paralela si nu cred ca se supara
nimeni. Asa am reusit impreuna sa poluam topicul colegului nostru cu cateva postari pe care le puteam
evita daca erai un pic mai atent.

Inca o data, nimeni nu e rau cu tine, dar intr-o comunitate exista anumite reguli care trebuie respectate.
Sper sa ne mai impartasesti din experienta ta si sa fi membru activ in continuare

O zi buna,
Dragos

P.S. @vereb scuze de poluarea topicului
Inca nu ai multe plante, sfatul meu este sa mai pui ceva plante
Iar lumina lasa-o pentru cel Putin urmatoarele 2 saptamani la 5-6 ore pe zi.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Corect, depinde ce si cat de multe plante vrea. Dupa cum ai vazut eu i-am recomandat ca acum sa reduca
lumina, nu sa o creasca, pentru ca are prea putine plante si risca sa se aleaga cu alge.

O zi buna,
Dragos
Filtrul tau este recomandat pentru acvarii intre 30 si 60 litri, si cum al tau are in jur de 50 litri, eu ti-as sugera
sa il lasi la maxim. Si fa un schimb de apa de 25-30% o data pe saptamana.
In rest cred ca ia deja cateva raspunsuri la intrebarile tale.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: