[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: norbiSunt
Forum Index » Profile for norbiSunt » Messages posted by norbiSunt
LikeMe: asta a fost OFF topic si SPAM deasupra... ? sau gresesc?
Eu am facut aia "optionala". Nici inainte nu a fost lipit decat asa cu partea de 90 de grade, de aceea am zis ca taieturile erau curate. Acvariul acum e tzeapan, e foarte rigid. Sigur trebuie desfacut?
Il mai desfac odata, daca trebuie... Asa invata omul. Din prostii din astea.
Nu vreau sa invatz ca sa le fac si la altii ca mi greatza, sincer va zic, urasc partea asta. Abea astept sa am apa in el. Si incepe sa imi piara cheful legat de partea cu lipitul. Mai ales, ca nu ma gandeam ca nu ii voi gasi un loc potrivit in casa, inca nicaieri nu am reusit sa il plasez ca sa fiu multumit de pozitia lui. E MARE!

Ah, reau sa trec odata la migaleala aia cu plantele si cu pestii.

Ma oboseste numai gandul ca iara trebuie sa il desfac...
Acum am propriul topic in coltul incepatorului
azi am terminat de lipit acvariul meu de 200l. marimile: 100lungime, 50 latime, 40 inaltime.
sticla de 6mm a fost intarita pe lungime cu fasii de 80/5cm si 6mm grosime, si pe mijloc cu tot de 6mm de 48/10cm. silicon folosit: bison transparent pentru acvarii, lipit din interior fara lipitura pe taietura sticlei. ma intreb cat sa astept inainte de a umple cu apa, si daca e sigura si va tzine aprox 180l de apa?
am sa iti urmez sfatul! dar ce parere ai? o sa fie in regula dupa cateva ziile?
P.S.: am reusit sa fac intaritura in forma de "H", parca deja e mai rigid acvariul decat cum a fost cu siliconul ala universal, si inca nici nu s-a intarit bine siliconul! Zici ca am mai mare incredere in el acum
Am gasit niste posturi despre anumite plante care sunt banate si este ilegal sa le cresti: http://www.fnzas.org.nz/?cat=92

Intrebarea mea este, de ce? Care e treaba cu plantele astea?
Am refacut acvariul, chiar acum am terminat.

In loc sa stau sa curat mult si bine sticlele de silicon, le-am curatat cum am putut, si le-am intors, cu siliconul in exterior, asa fiind si burta in interior.
Am pus fund dublu, adica inca o sticla de 100/50 de 6mm, lipit in zig-zag de celalalt, am lipit sticlele prin interior cu bison pentru acvarii, culoare transparenta, am pus pe o laterala un intaritor, pe cand sa fi pus si cealalta, s-a rupt in doua, s-a pus fratele meu cu dosu pe el. Fiind concentrat l-am pus pe pat si el nu la vazut, a ramas o bucata de vreo 50cm intreaga, dar tot nu e 80, si nu e simetric, maine ma duc si iau alta fasie si o lipesc si pe aia si pe aia din mijlocul H-ului.

Sper ca asa va avea rezistenta la vreo 180l de apa.

Sa vedem pe poimaine dupamasa, cand il voi umple cu apa.

Ah si pe taietura nu am pus silicon, nu era nici inainte, si nu aveam cum daca am folosit metoda cu banda adeziva. Dar era cam 1mm distanta intre sticle, s-ar putea sa fi strecurat si acolo un pic de silicon.
mda, daca sunt uscate atunci mare farmec nu au... ideea cu bambusii atunci pica, oricum nu era o fantezie asa mare.
HumanFace: Ceva de genul, numai cu alta textura http://www.youtube.com/watch?v=8TxoMtl9Seg
De aici m-am inspirat cu bambusul: http://www.youtube.com/watch?v=-EyvawG3AVE&feature=related

Bineinteles ca usurel, ma gandesc ca din prima nu va fi asa, dar e bine sa sti de la inceput ce vrei, sau gresesc?
Salut, mersi!

De inceput as dori sa imi fac decorul la acvariu, ceva pietre si plante.
Mi-ar placea foarte mult sa imi pun ceva "gazon" pe fundul acvariului, ceva muschi pe o piatra si plante mai inalte in spate, inclusiv poate si bambus. La pesti inca nu m-am gandit, deocamdata plantele sunt pe primul loc, pe urma ceva lumina artificiala modulat PWM din leduri care imita, dimineata, ziua, apusul de soare si noaptea. Partea asta electronica nu e problema. Numai plantele sunt ceea mai mare problema, pentru ca la marimea asta de acvariu, 200 litri, fundul de 100 cu 50cm am nevoie de substrat calumea, si costa... pe urma mie imi plac si raritatile, nu imi plac plantele obisnuite, sarac si cu pretentii cum ar veni, ceva de genul http://www.youtube.com/watch?v=9DzjqVxUtBY&feature=related

Iar daca ma gandesc la pesti, am vazut pesti foarte frumosi intr-un petshop de pe Iorga BM, numai raritati fata de ce vede lumea in alte magazine. Creveti, crabi, melci imi doresc, ceva sanitari frumosi, neoni. Numai cumva trebuie gandit pentru a crea un aspect armonios. Nu mai vreau sa fac greseala cu cumparatul de toate care imi place...

Nu am vazut scoici din aia frumosi in baia mare, am vazut parca pe net ceva lunguieti cu pete albe... Sunt un disperat pentru raritati.

Daca ma puteti ajuta cel putin la inceput la conceptie, cu sfaturi si idei, as fi foarte fericit.

Toate respectele mele!
Done.

Plecaciunile mele domnilor! Multumesc pentru sfaturi! Cat de repede posibil am sa rezolv acvariul, mi un dor sa il vad odata cu apa in el! Dupa aceea vine placerea ceea mai mare plantarea si popularea!

Nu mai am rabdare!

Ah inteleg, mi e imi trebuie plante, faraounul e cu plantele, iar sta in Egiptu' Antic prin Baia Mare si ii norocul meu

Inteleg!
Da, nici eu nu l-as micsora, ca imi place ca e asa imens, dar cu sticla asta de 6mm... Vreau sa dorm mai linistit
Alber, tu stai in Baia Mare?
Si sa inteleg ca sunt norocos, ca ma vei ajuta?
Am scos deja aproape jumate, acum are burta de 1mm. Si cred ca o las asa pe noapte, maine ma ocup de el total, poate mai si tau din sticla sa nu fie asa imens.
De ce? Ce e in Baia Mare asa special?

Forum Index » Profile for norbiSunt » Messages posted by norbiSunt
Go to: