Sunt fericit deoarece mi-am cumparat la second hand primul meu acvariu demn de numele asta, si anume ferplast caymna 110.
Acvariul are 230 litri utili si este confectionat din sticla de 8.
Singurul defect sunt multiplele zgarieturi pe care fostul proprietar mi le-a inclus in pret
Ideea e ca vreau sa il reconditionez si sa gazduiesc in el o familie numeroasa de discusi.
Mi-am propus sa ma pun pe el cu o masina de slefuit si cu ceva polish de granulatii diferite dar din pacate in comert nu am gasit decat doua chestii la raioanele auto din marile hipermarketuri, nu stiu cat de utile, si anume:
Nigrin - Kratzer-Entferner
Nigrin - Scheiben-Politur
ambele cica ar scoate zgarieturile de pe sticla
Daca le-a mai folosit cineva si m-ar putea ajuta, sau daca a mai facut cineva operatiunea aceasta as fi bucuros sa accept sfaturile voastre.
Cineva de la un magazin de profil in acvaristica m-a sfatuit ca este imposibil sa fac aceasta operatiunea deoarece exista riscul sa matuiesc geamul (imi spunea din exp proprie

)
insa eu am si ceva cunostinte in obs. astronomice si stiu ca fabricantii de oglinzi folosesc pentru slefuire o pudra de granulatie din ce in ce mai mica...
Astept parerile voastre.
Multumesc!
ps: am folosit functia search si nu am gasit nimic asemanator, daca exista primesc cu placere,imi asum si injuraturile aferente
Cele 2 solutii utilizate:
Zgarieturile
Daca nu merg lincurile incercati aici
aici