[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: remus67
Forum Index » Profile for remus67 » Messages posted by remus67
Message
Intrebare pentru cei care au/au avut bazin marin de la 400 litri in sus: cate/ce pompe de valuri ati ajuns la concluzia ca sunt suficiente. Bazin mixt, mediu populat.
Am deja 2 buc Tunze 6040 controlabile. Mai am cate ceva pe-acasa, dar le-as pastra pentru bazinele mic/rezerva. Nu stiu, de aia intreb: tinand cont de caracteristicile 6040 (le gasiti pe net), credeti ca 2 bucati fac fata unui bazin 4-500 litri?
Asa cum am promis: in poza atasata, de la stanga la dreapta:
- un starter de copepode (aprox. 100ml solutie ajunsa vie din GE, in 5 zile), hranite cu phyto Nanno in 2,5 litri apa la 1025 sg (ce am si in bazine)
- starter phyto (Nanno) din care (sper) multiplic ulterior. Hrana F/2 2ml/litru de cultura
Maine dau drumul la un alt starter de Tetraselmis. Intentionez sa tin Tetra pentru copepode iar Nanno merge la rotiferi.
A propos de roti, inca nu am pornit cultura. Am chisti. Astept sa am sursa continua de phyto si ii dau drumul.
Mai jos in poza se vad si 2 containere artemia. Dat drumul ieri la unul, dar la 20 grade...poate maine sa astept niste nauplii. Plus ca, desi e o marca OK, flaconul era deschis cam de mult. Vedem.
Am uitat sa specific, cultura de Nanno e la 1019 sg.
OK, au ajuns ambele pachete si, surpriza, totul este in regula. Mi-au ajuns si copepodele vii (din GE). Revin maine cu poze.

De ajuns, a ajuns. La vama, la Suceava. Am primit avizul ieri si ma duc Luni sa-l iau. Vedem ce-o fi.
Intre-timp, m-au anuntat si cei din GE ca l-au expediat pe-al lor. Ajunge, probabil, tot la inceputul saptamanii viitoare.
OK, update si intrebare pentru cine stie (ca la nr. de telefon de la posta nu raspunde nimeni!).
Am primit mail ca pachetul meu este la OP.6 ghiseul 2 Suceava cu predare incepand de astazi. Dedesubt este trecut si programul vamii.
Al naibii daca stiu ce am de facut acum: ma duc dupa el, cf. programului sau astept sa-mi vina avizul? Sau, a treia varianta, astept sa vina pachetul acasa!?
Asta este mailul:
Coletul cu numarul AWB RN789749627GB se afla acum la subunitatea postala Suceava 6 - Ghiseu 2 gh, fiind programat pentru predare incepand cu data de 16.03.2022.

Program de functionare - Suceava 6 - Ghiseu 2 gh:
L-V: 08:00-19:00 ; Orar Vama Distribuire: Luni: 12:00-18:00 *Prezentare/Distribuire: Mar?i, Miercuri ?i Joi: 08:00-13:00
Asta-i vanzatorul din UK (dar nu trimite in UE)
https://seahorsebreeder.co.uk/store/en/137-live-phytoplankton-culturing
Are si Nanno:
https://seahorsebreeder.co.uk/store/en/instant-algae-products/124-nannochloropsisjpg
MSI wrote:Treaba buna, vezi ca sunt doua specii diferite, sa nu le amesteci, din UK ai Tetraselmis iar din DE Nannochloropsis.

Posibil sa fie necesar alt fertilizant pt tetra, nu sunt sigur.

E Tetra amestecat cu Chaetoceros. Si fertilizantul este luat de la acelasi producator, conceput "special" pentru phyto de la ei (ma rog).
MSI wrote:
Oricum, tu ai nevoie de o cantitate mica, apoi cat de dens se inverzeste la tine in 3 zile, 4 zile sau 5 zile .. nu cred ca te intereseaza asa de mult .. tot o sa ajungi la densitatea maxima rapid ..

Vine suficient phyto viabil sa pornesti linistit.

Spor,

Sper, dar totusi ca sa fiu sigur, mi-am comandat (de data asta din Germania) asta:
https://www.sewatec.com/nyos-phytomaxx-live-phytoplankton-concentrate-250-ml/
Din comanda UK am chisti de rotiferi, din comanda Germania am copepode vii (care chiar sper sa ajunga vii). Plus cele doua variante de phyto...poate-poate reusesc sa pun ceva pe picioare

Am uitat! Si asta e "haleala" pentru phyto:
- UK: https://seahorsebreeder.co.uk/store/en/live-phytoplankton-culturing/1208-algae-fertiliser-phytoplankton-nutrient-modified-f2-phyto-culturing-fertilizer-500ml
- G: https://www.coralsands.de/aqua-connect-PHYTOstabil-30-g_1
MSI wrote:Cred ca o sa fie in regula si Phyto-ul.

Cateva zile in transport, no problem.

Daca erau doar cateva zile nu-mi faceam probleme. Am explicat mai sus: o prietena din UK a primit coletul si mi l-a retrimis mie. Practic, produsele au plecat de la magazin/vanzator pe 20 Feb. Asta inseamna vreo 25 zile deja.
Asta e produsul:
https://www.ebay.co.uk/itm/283618060304
Gege wrote:Nasol prin ce ai trecut, la mine a fost problema cu rotiferii, au murit, dar asta din cauza site-ului ca am tot asteptat sa expedieze si a doua comanda, iar comanda 2 era in comanda 1 ). Trebuia sa folosesti firme de microbuze care fac zilnic Uk- Romania si invers. Au nr de telefon, ti-l ridica de unde vrei tu. Na si la mine a fost cu aiurea cu UK, dar nu o sa mai cumpar de acolo prea curand ). Numai bine si sa iti vina cultura ok, eu am tinut-o pe balcon in casa langa geam si a crapat de la frig, asa ca ai grija. Spor,

Eu am pregatit recipientele intr-o incapere unde am tot timpul 20 grade Celsius. Si cred (nu am incercat) ca, in momentul in care vor fi aprinse lampile, mai urc 1-2 grade.
Cica a plecat de la BSI! E "in transport"...
Chistii de roti vor fi OK. Formula f/2 hrana pentru alge, OK. Cu planctonul "viu" am eu temeri!
Va tin la curent...
Nu stiu ce mi-a trebuit comanda din UK! Asta este. Ca masura de siguranta, azi mi-am comandat din Germania alta tura. Aia, cel putin, nu mai are ce cauta prin rahatu' a;a de BSI si vine direct la usa. Cel putin asa sper
Revin cu up-date:
- nici pana azi nu am primit planctonul, chistii de roti, samd!
- asa cum am specificat mai sus, in urma refuzului magazinului sa trimita in EU, am apelat la cineva din UK. Respectiva a primit pachetul si mi l-a trmis mie. Buuuuun pana aici.
Pe data de 07, coletul a ajuns la BSI Bucuresti.
Pe 08, "a intrat in prelucrare".
Pe 14 (azi), dimineata la 10, era inca in prelucrare dar, surpriza, pe la ora 15 "a fost primit de la expeditor"!
Asta-si bat joc de oameni! Ne cred cretini pe toti!?
S-a dus naibii planctonul ala "viu" dupa mai mult de 3 saptamani de cand a plecat din magazin!
vand, asa cum spune titlul, un bazin aquatlantis de 400 litri. dimensiuni exterioare L/l/h - 120/50/70. bazinul vine cu stand si poate fi vandut in diferite configuratii:
- cu capacul original, cu instalatia de iluminare T5 originale sau
- open top, cu o lampa aqua medic 2 x 150 hqi plus 2 x 54w T5
- sau complet utilat, cu filtru extern eheim professional, incalzitor, pompa aer, hranitor automat, uv, samd.
data fiind larga gama de optiuni, nu pot sa scriu un pret pentru fiecare. potentialii doritori ma pot contacta si discutam, functie de ce isi doreste cumparatorul.
deoarece regulile forumului o impun, discutia pleaca de la pretul bazinului plus standului: 1500 lei si urca, functie de restul optionalelor.
va rog retineti; bazinul nu este nou si are cateva semne de utilizare perfect normale. geamul spate este vopsit (pe exterior, binenteles) in negru. daca se doreste, vopseaua se poate curata relativ usor. sunt si cateva zgarieturi dar nu foarte vizibile. bazinul este perfect etans, nu curge sau sa aiba siliconul deteriorat pe undeva.
accept si anumite schimburi doar legate de acvaristica marina, functie de ce am nevoie.
Samy wrote:Da te chinuie bine smilie

Nu vrei sa stii ce am pe degete
Si din alt unghi - pestera
Ma "chinuie" talentul !
Salut, ai pm.
Stai linistit, stiu de gluma!
Cat despre generatia asta...ce sa zic? Am o fata de 24 ani. In conceptia ei, ar cam trebui ma-sa sa puna de coliva...
dan.pavelescu wrote:Iubirea mea octogenara, eu habar nu am ce e aia cultura de rotiferi
Eu ma pricep cum se folosesc chestiile hardware si faceam sugestii (de obicei din experienta).


Am inteles sugestia, doar ca nu se aplica la ce vreau eu sa folosesc pompa. Anyway, vedem "la fata locului" si...adaptam
Si abia "bat" spre sexagenar, dar ai dreptate, cateodata ma simt "octo"
 
Forum Index » Profile for remus67 » Messages posted by remus67
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com