[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ioanis
Forum Index » Profile for ioanis » Messages posted by ioanis
Message
UG este intradevar o planta ideala pentru gazon .poti sa ne spui si noua ce parametri are apa ?se pare ca ii place un kh si un gh cit mai mic.ce fertilizare folosesti?si inca ceva,nu e pacat ca este nepopulat acest colt de rai?
Sa inteleg ca nu ar fi o problema sa le amestec. desigur trebuie calculat dozajul in asa fel incit sa atingi valoarea unui target dorit.varianta separata iti da doar posibilitatea sa ridici sau sa cobori nivelul unui anumit nutient .
Intucit am facut rost de KNO3 si KH2PO4, as dori sa folosesc aceste substante pt fertilizare macro.intebarea mea este :trebuie sa
fac solutii din fiecare si sa dozez separat sau pot sa le amestec intr-o singura sticla ?
multumesc mult pt raspuns .cred ca o sa-i incerc.la capitolul CO2, au niste preturi care nu prea ai cum sa le vezi prin Europa.
A cumparat cineva de aici: http://www.aquariumhk.net/index.php?main_page=index ? daca da ,ce parere aveti?
daca nu ma insel, este Hottonia Palustris.
pe jumatate inflorit am avut si eu in apa ,dar complet numai la suprafata.poate tu ai mai mult noroc.stau geana.
Ti-am zis eu ca doar la suprafata infloreste.ma bucur ca ai vazut-o si pe asta .
consider ca de aceasta data Daniel are dreptate, problema cu iluminatul nu e chiar asa de simpla .pentru moto-the -best e clar ca nu
prea are importanta daca va cumpara un 865 sau un 830 dar pentru plante s-ar putea sa aiba.cred ca inainte de a hotari ce cumperi e nevoie de putin studiu ce inseamna aceste numere.nu te grabi sa cumperi ceva pina nu stii exact ce face acel lucru .e pacat de bani.
cantitatea de lumina trebuie sincronizata cu cantitatea de co2 si fertilizant .si sa nu mai vorbim ca trebuie tinut cont si de necesitatile speciilor de plante alese.
SAE tin cel mai bine sub control aceasta alga.
tocmai asta este problema, ca planta nu reactioneaza imediat si nu pot sa imi dau seama.tropica folosesc de doua luni dar si inainte cind foloseam jbl tot aveam aceasta problema .ceea ce ma enerveaza este ca se spune despre rotala rotundifolia ca este una din cele mai usoare plante .imi tot doresc sa fac si eu o tufa cum vad pe la altii dar nu reusesc.si uite asa iti vine sa te lasi de acvaristica .noroc ca e boala incurabila.
in acvariu am o tufa de java fern care merge super bine ,blyxa la fel (are si boboci),pogostemon erecrus, merge bine,pogostemon helferi nu a mers niciodata prea stalucit,staurogyne tot cam pe toane,iar in fata incerc sa fac un gazon HC, care se comporta normal.
o poza fara pretentii .
actualizare teste.acvariu 80 l:gh 17,kh 6,ph7.acvariu 20l:gh14 ,kh 8 ph 7.2.rotala prezinta aceleasi simptome in ambele acvarii.
are perioade cind merge bine si are perioade cind se "pipirniceste".
daniel12 wrote:gH-ul ala al tau poate sa fie din alta parte decat de la Calciu. Poti incerca cu sulfat de calciu CaSO4(ipsos) sau var stins. Nu-ti va afecta kH-ul dar va creste un pic gH-ul. Poti adauga putin, jumate de lingurita, efectele la o planta ca rotala o sa le vezi in 2-3 zile. O sa vezi si alte plante ca reactioneaza la prezenta calciului prin ingrosarea tulpinii, aparitia de pui si tulpini laterale. Daca se intampla asta inseamna ca ai deficiente de Calciu.

Ipsosul e bine sa-l amesteci intr-o sticluta mica inainte pentru a accelera dizolvarea.

nu stiu daca gasesc ipsos pur sau var stins dar ma gindesc ca poate asta http://www.seachem.com/Products/product_pages/Equilibrium.html ajuta .si eu tind sa cred ca e o lipsa de calciu.
are vreo legatura ca apa de la retea in mare parte este din desalinizarea apei marine?cum pot masura nivelul calciului?
e posibil ca un nivel de 10ppm al no3 sa produca astfel de deformari ?nu prea cred.as fi vrut sa stiu daca a mai avut cineva, in decursul timpului ,rotala cu astfel de carente si cum a intervenit.
prima imagine este de aici http://www.ukaps.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=925&start=60 dar planta se prezinta la fel ca si la mine.
a doua este de la mine din acvariu.gh 14 ,kh 8,ph 6.8-7.0.am rotala si intr-un nano cu 1w pe l si tot la fel se prezinta.ce este curios este ca nu toate firele sint la fel. am fire care cresc normal si fire care sint malformate.
acvariu 80l.lumina 0.5w/l.aditie co2 cu difuzor ceramic dennerle.fertilizare troica plant growth premium 6 ml de 3 ori pe sapt si tropica plant growth specialised 6 ml de 3 ori pe sapt.extra solutie de kno3 6ml de 3 ori pe sapt. schimb de apa la saptamina 30%.toate plantele perleaza inclusiv rotala.no3 adaug extra ca nu sa il aduc undeva la 10-15 .se pare ca tropica nu prea are.
Stimati colegi de forum,asa cum spune si titlul, as vrea sa identific ce deficiente are aceasta planta, din experienta voastra.
planta se dezvolta normal o perioada de timp dupa care frunzele noi din virf devin din ce in ce mai mici si contorsionate.nu pot sa imi dau seama ce schimbare fac si determina aceasta malformatie.daca a mai avut cineva aceasta problema, la ce concluzie a ajuns?
atasez doua fotografii din care sper sa se inteleaga despre ce vorbesc.
nu face urat deloc .ce mediu filtrant ai in primul sertar? daca ai perlon sau burete sigur iti permite sa inchizi
capacul invers.
 
Forum Index » Profile for ioanis » Messages posted by ioanis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com