[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Flash
Forum Index » Profile for Flash » Messages posted by Flash
Bafta! si sa vedem rezultate pozitive
Fadds wrote:Eu credeam ca sunt vrajeala capcanele pentru melci, pana am vazut video-ul asta
https://m.youtube.com/watch?v=JLw9c9Q-Evo - Capcana pentru melci de la Sera
Edit: sari peste partea cu montajul, da la min 7:15

pfff super capcana....cred ca tre sa-mi iau si io niste malaci, la cat melci am
Mercic Boss,

- optiunea mea favorita: baga 1-2 melci Anentome Helena https://www.nevertebrate.ro/anentome-helena-melcul-asasin-272

cred ca asa o sa procedez...

Vad ca inca suntem la sectiunea "despre noi", unde doar ne prezentam.
Ar fi timpul sa incepi un jurnal in sectiunea potrivita si sa faci un rezumat acolo (acvariu, flora, fauna, data start, echipamente, mentenanta, aditii, etc)

Nu se poate muta toata discutia?, ma gandesc ca mai sunt incepatori ca mine si pot citii tot topicul....oricum sunt dator cu o limonada .

P.S. daca nu se poate muta tot, am sa fac un rezumat si o sa incep un jurnal nou
Acum, melcul este un melc comunitar (physa marmorata cred) dar nu e stress cu el pt ca ajuta, doar sa controlezi inmultirea lui.

Mda, m-am umplut de melci , nu prea am stiut sa-i controlez, am vreo 5-6 adulti si restul pui (cred ca sunt vreo 20-30).....rog help cum sa ii tin in frau , sau sa-i mai exterminez.
Noroc ca am 10m de furtun, fugeam repde la wc cu minciogul sa-i prind la iesire

, cred ca e distractie maxima cu minciocul in mana alegand ......sper ca-i urmareai pe furtun

@alinutz80 - Frumos!
dan.pavelescu wrote:Cand pui materialele in saculeti se aduna caca in ei. Eu ii flescaiam de 2-3 ori in apa scoasa din acvariu, sa iasa grosul cacutului.

Exact asa am si eu la acvariul cu creveti, matrix in saculeti si perlon deasupra. O data pe luna spal perlonul si saculetii cu matrix in apa lasata la declorinat si tratata. Se imprastie putina mizerie in acvariu, tocmai de asta fac operatiunea in ziua in care schimb apa si aspir, pentru ca o parte din mizerie intra inapoi in filtru, dar o parte se aseaza pe substrat.

Multumesc dragilor, aveam nevoie de confirmare
Intrebare de incepator
Am facut ceva mentenanta in acvariu, aspirat clatit bureti, curatat geamuri...etc, dar cand am ajuns la buretii care sunt deasupra materialului filtrant (matrix seachem), m-am speriat cata mizerie s-a adunat in special sub bureti, pe materialul filtrant si sub acesta (precizez ca materialul filtrant il am in saculeti, iar filtru este ON TOP), cum am miscat putin materialul filtrant s-a umplut tot acvariul cu mizerie , dar l-am lasat asa sa intreb.....am curatat doar buretii
E ok daca materialul filtrant il curat/clatesc in apa pe care o scot din acvariu (il clatesc direct cu saculetul)? sa nu fac vreo tampenie.....
dan.pavelescu wrote:In ultimile luni, chiar aproape un an, se incearca o acvaristica fortata, by the book. Se despica firul in patru, apoi se despica cele patru in alte patru, ne invartim in jurul cozii si pana la urma fiecare face cum il taie prin izmene.
E, ghinion. Nu se poate by the book. Sau pentru cei mai in varsta, nu se poate cum scrie la Pravda.
Intotdeauna o sa fie o chichita, intotdeauna or sa existe pareri diferite si probleme neprevazute. Iar noi nu avem conditii de laborator, ci apa proasta la robinet, electricitate scumpa si cu ghemotoace pe teava. Iar marea noastra sursa de documentare este internetul - locul unde scriu baietii destepti, dar si locul unde scriu oligofrenii. Si e destul de greu sa filtrezi informatiile.
Daca as fi stat sa citesc studii despre biologie, despre chimie, despre zoologie - pai imi bagam pl in el de acvariu direct si fara drept de apel.
Acvaristica e un hobby si asa trebuie sa ramana. Un simplu hobby. Incepi prost, inveti din greseli, incepi din nou - mai bine, apoi progresezi invatand din greselile urmatoare.
Ok, iti moare un peste. Asa, si? Iti asumi ca o sa moara din momentul in care te hotarasti sa il cumperi. Idem un crevete. Discutam despre vietati care costa 5-15 lei, nu dam faliment. Plm, firu' vietii.
Va dau si un exemplu cum ne complicam viata aiurea. Recomandam mereu ca apa pentru schimb sa o lasam 24 de ore la declorinat. Foarte corect, by the book. Sa moara Franta, fac schimburi de apa 50% cu furtunul direct de la robinet, iar la temperatura o potrivesc la mana. Pesti fericiti, plante fericite.
Automatizarile.
Paranteza. Cei care merg cu metroul stiu, si as pune un pariu. Ma dezbrac in curul gol in metrou si nu ma vede nimeni. Toti cu ochii in telefoane nene, habar n-au ce e in jurul lor, traiesc intr-o lume a tehnologiei virtuale.
Idem si la acvarii. Ok, automatizam cand e nevoie si ce e nevoie (eu sunt un exemplu, din 12 luni stau 3 acasa). Dar daca automatizam tot, ce facem cu placerea acvaristului? Un lucru care nu iti cere efort devine plictisitor. Cum mai deosebim acvariul de bibeloul cu balerina din vitrina? Din punctul meu de vedere, acvaristica a fost si va ramane o placere. O sursa de munca, de bucurii, de dezamagiri, de batai de cap.
Daca n-ar fi asa, mi-as pune un screensaver cu pesti si gata.

Pffff tare FRUMOS
Multumesc baieti, am sa urmez sfaturile.. putina mancare si vad cum se comporta
@Bayek - chiar dau o fuga la Hornbach, ms pentru pont
alinutz80 wrote:E f ok ce ai facut, lasa i in pace pe ancistrusi ..... e ok se mai joaca si ei, sunt pui.

Mancare pt cory si ancistrusi poti lua ceva tablete care se scufunda, eu folosesc Tetra wafer mix, Hikari mini algae wafers, dennerle cookies jbl tabis etc sunt multe variante de mancare ot pestii de fund
https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/hrana-pesti-acvariu-si-creveti-45/hrana-pesti-sanitari-90/?osCsid=2d14feed0b5b5c51edd62f055a29e76f

Dar, nu te necaji, vor gasi ei de mancare prin acvariu...granule ce cad de la ceilalti pesti totusi e bine sa iei 1 din cele mentionate de mine. Acum am tetra si hikari.
Tabletele se dau seara dupa ce s a stins lumina ca sa apuce sa pape toti, dupa ce o sa ai si alti pesti vor vrea si ei sa guste din tablete.

Daca vrei sa cumperi si mancare congelata pt pestii de mijloc si sus atunci iti pot recomanda de unde sau gasesti pe nevertebrate.ro

Tetra aqua safe e ok la schimbul de apa sa nu mai tii apa la declorinat. Foloseste l pe tot si apoi treci la ceva mai calitativ, adica Seachem Prime.

Mercic Alin,
Azi o sa cumpar ceva tablete (pentru inceput ce voi gasii in pet din cele enumerate de tine), si sapt viitoare dau comanda de mancare congelata...vreu sa diversific.
Salutari, am cateva nelamuriri.

1. Am tot citit pe forum si am observat ca ancistrusul este un peste teritorial, eu am 2, dar de cateva zile am observat ca nu prea se suporta, nu pot zice exact daca se bat, dar cu siguranta cel mai mare il terorizeaza cum il vede (pe cel mic) il pune pe fuga...Trebuie sa iau ceva masuri?

2. Pentru cory as vrea sa cumpar ceva larve, tubi, etc...ce imi puteti recomanda?

3. Cand am primit acvariul => bonus o sticluta de Aqua Safe Tetra, pana acum nu am folosit, e ok la schimburi de apa atunci cand se pune direct de la robinet? sau sa nu ma complic?

Multumesc,

Pana voi achizitiona pestii de la el va mai dura, daca ai rabdare pana atunci voi lua si pentru tine. Altfel, guppy se gasesc peste tot.

Nu ma grabesc, vreu ceva frumos....astept, mercic
De ieri gasca in acvariu s-a marit + 4 cory panda +1 neritina, per total pana acum am:
- 2 ancistrusi;
- 4 cory panda;
- 2 neritine
- fara numar (physa marmorata), pe viitor vreu sa ii mai raresc, daca o sa introduc un melc asasin o sa atace si neritinele? (pe forum s-a tot scris ca nu ataca melcii mari).

Am in plan inca ~8-10 neoni rosii, aici nu am idee cam cand sa-i cumpar (cand este momentul) .....trebuie sa mai urmaresc teste etc.....rog help
Plus 3 guppy si aici il rog pe colegul @Fadds sa ma indrume de unde sa-i achizitionez (guppy vor fi ultimii achizitionati).

Aaa.... si inca ceva hrana pentru cory in afara de mini granule si fulgi (le am) cam ce ar mai fi ok?
EverSad wrote:

Ia si Cory. (Sunt rezistenti si foarte interesanti.. dar trebuie un card' de 5-6 macar)

Pai ce, daca iau 3 "le e urat" , la ce acvariu am (60Lx30l) nu sunt cam multi pe fund?.....din acest motiv ma rezum la 3.
nu am facut test inainte sa schimb apa (schimbat 10% apa), am uitat
Am facut azi test NO2.
As mai cumpara 3 cory panda si inca o neritina, dar nu stiu daca e ok sau e prea devreme, pana acum am 2 ancistrus si o neritina, cumparat joi 25.08.2022, acvariu are 31 zile de la start

@dan.pavelescu - te rog ajutor cu mutatea topicului (cred ca aici e ok "Coltul incepatorului (apa dulce)")....ceva de genu ca si titlu, "Primi pasi in acvaristica" :- . Mercic
@EverSad, se observa doar dupa o zi....au curatat geamurile, iar acum se ocupa de lemne....pana luni termina treaba .
Maine vreu sa intervin doar la bureti, sa-i clatesc putin, a cam scazut debitul pompei. Mai e nevoie sa schimb ceva apa, sau sa mai astept o saptamana?
Samy wrote:
Flash wrote:De ieri am 2 locatari foarte harnici nu se opresc si curata tot.
Deocamdata am fulgi si mini granule tetra, e ok sau trebuie altceva ca sa-i hranesc?

Eu zic deocamndata sa nu le dai nimic. Lasai sa mance ce ai prin acvariu. Daca ii hranesti vor creste repede mari si puturosi ,si nu vor mai curata nimic.
Eu unul cand am avut 4 bucati in acvariu de 160 l nu am dat sa mance nimic extra. Au mancat ce au gasit .
Gandeste la o echipa de curatenie, niste amano si netrine pe langa ei.

Gata ii tin la regim
Vreu sa iau 3 cory panda.....a si am uitat, am si o neritina
@Fadds daca mai locuiesti in BV da o fuga la Carrefour (nu stiu cum se numeste magazinul de la intrare), dar eu am luat 2 radacini red moor la super pret.. si avea si cioate etc...
De ieri am 2 locatari foarte harnici nu se opresc si curata tot.
Deocamdata am fulgi si mini granule tetra, e ok sau trebuie altceva ca sa-i hranesc?

Forum Index » Profile for Flash » Messages posted by Flash
Go to: