[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fadds
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Message
Bogo wrote:Am delimitat pana unde se pot intinde plantele de suprafata, ele ocupa cam 60-65% din suprafata apei.
Nu am piatra de aer, pana acum nu am observat ca pestii sa respire mai repede sau sa fie aibe vre-un comportament ciudat.
Valurirea este asigurata doar de pompele celor 2 filtre.

Luand in considerare ca ai plante de suprafata si acvariul este tinut la temperatura ridicata, te-ai daca n-ar fi bine sa adaugi si o piatra de aerare?

Pestii incep sa dea semne de stres incepand de la 4ppm. La 28C ar fi ideal sa ai peste 7. Desigur, nu prea avem cu ce sa masuram, dar putem adauga surse diferite de aerare pentru siguranta.
Uau! Unde ai gasit bustenii aia si cum i-ai pregatit inainte sa ii introduci in acvariu?
Bogo wrote:Am avut pe toate plantele si pe spraybar... am scapat de BBA aproape in totalitate.
O fi de la SAE sau Amano... habar n-am, am schimbat programul luminii(am crescut durata rasarit/apus dar in acelasi timp am crescut la maximum intensitatea luminii).
Am adaugat si plante de suprafata, ultima oara am scos o galeata de plante din acvariu.
Am sa revin cu poze zilele astea.

Cred ca plantele de suprafata si-au facut treaba - au consumat nutrientii din apa si au blocat din lumina.

Dar ai grija la schimbul de gaze, daca ai suprafata apei acoperita de plante, va scadea oxigenul in apa. Daca ai pietre de aer nu e problema.
Salut! Vad ca ai iesirea de la filtru orientata inspre geamul din fata, de aia nu poti umple acvariul.

Daca o orientezi pe lungimea bazinului, ai o circulatie mai buna, viteza apei scade pana ajunge in capat si nu mai da pe afara. Evident, muti si difuzorul in capatul opus.
Mi-a iesit pe la 20 ppm nitati apa de la robinet. La testul bun, si am scuturat la el de l-am inebunit.
Deci eu cand schimb apa scot nitratii vechi, expirati si introduc altii noi, proaspeti
Lucian wrote:Testele alea nu sunt bune de nimic. Ia-ti teste bune daca vrei sa sti cat de cat cum stai...

Nu sunt de acord cu afirmatia ta. Desi testele rapide nu au precizie foarte mare, ele nu arata gresit. Am si test din acela "bun", cand ajung acasa il voi efectua.

Pana atunci uite un buletin de analiza apa a furnizorului meu de anul trecut din luna martie, ca idee:
image
Uite, asta ma scoate din sarite, cand vrei sa faci totul perfect si ti-o trag baietii de la retea. Testul e facut la apa de robinet, nitratii sunt cel mai sus
image

Un fel de "ne doare'n cur de pestii tai, limita legala e 50ppm"

Am redus hranirile la 3 pe zi in consecinta.
Ce e mai important de retinut aici: nu mai spala buretele, lasa-l sa se cicleze cateva saptamani.
Apropo de colmatare, foarte interesant de vazut acest clip:


Nu pot sa-mi dau seama de ce niciun magazin de acvaristica din Romania nu vinde asa ceva. Se poate cumpara k1 ieftin de la chinezi, dar comanda minima sub 1 metru cub nu am vazut
Daca as avea sump nu as folosi altceva, si l-as testa chiar si in canistra. Chiar daca e de 3 ori mai putin performant fata de folosirea in pat fluidizat, pastram avantajul ca nu se colmateaza. Mentenanta aproape 0!
Multumesc.
Mi se pare ca au mai crescut fata de primul video (de acum 2 saptamani, ala cu pietrele fara alge). E greu sa-ti dai seama cand ii vezi zi de zi, de aia m-am gandit sa fac aceasta filmare cu tot acvariul, ca sa am un punct de referinta.
Peste o luna voi face o filmare la fel, sa vedem cat s-au dezvoltat.
Experimentul merge bine pana acum, nu am avut niciuna dintre problemele tipice setup-urilor noi (apa verde, tulbure, cyano etc)
Poza e facuta pe toata lungimea acvariului (140cm), am focalizat pe peretele din spatele geamului, la zoom se vad zgrunturii de lavabila ceea ce inseamna apa limpede, cu foarte putine bacterii in coloana de apa = ciclare buna, considerand 5 hraniri pe zi.
image

Am setat pompa de valuri sa porneasca automat de 4 ori pe zi, la 5 minute dupa fiecare masa de la hranitor automat. In 25 de minute ridica toti rahatii care ajung in filtre.
Debitul canistrelor nu a scazut deloc pentru cat au inghitit saracele. Sper sa nu fie nevoie sa le deschid in urmatoarele 3-4 luni, vom vedea.


In continuare fac 2 schimburi de apa pe sapt, 40-50%, pentru nitrati, nu altceva. Probabil e un pic de risipa, dar vreau sa aiba cele mai bune conditii, pana cresc mai mari.
Compusi azot 0 amoniac 0 nitriti, intre 15 si 30 ppm nitrati dupa si inainte de schimbul de apa.
Bravo! Mai lipseste doar fundalul negru
Arata foarte frumos, natural.
Plantele plutitoare sunt pe toata suprafata apei? Cum oxigenezi apa cand e lumina stinsa? Eu foloseam o piatra de aer doar pe durata noptii cand aveam plantat.
Unii au fost atenti la scoala, mai ales la ora de biologie, pentru ei are sens ce scrie acolo. Pentru ceilalti exista $each€m.
Da-i inainte cu "bio-augumentarea"...
Sau, si mai bine, citeste un pic aici inainte sa dai banii pe acel produs:
https://aquariumscience.org/index.php/2-8-1-sludge-bacteria/
apoi decizi singur daca merita.

Poti afla aici mai multe despre diferenta dintre bacteriile autotrofe si heterotrofe
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Ziua a 10-a. Am adaugat intre timp pompa de valuri pe care o pornesc o data pe zi, dupa ce ma asigur ca nu se ascund pesti in ea.
Pietrele s-au acoperit de alge brune si au inceput sa apara si verzi. Pestii rontaie la ele intre mese. Am lasat special lumina de la 9 la 23.

Am pus 2 prefiltre noi la sorburile de la canistre, am inlocuit restul de ceramice cu burete 30ppi, de acum am oficial 100% burete.
Am achizitionat un hranitor automat, pestii sunt hraniti de 4 ori de aparat + 1 data de mine, cantitati mici. Apa se mentine foarte clara, schimb la 3 zile cate 40%-50%. Nitrati sub 30 ppm.
Cam atat deocamdata.


Hybrid wrote:Gata, am reparat
Maine cred ca ma apuc sa-mi caut 2 amano; babalaii astia de pesti cat vad ca pluteste mancarea in jos mananca ca disperatii, apoi nu o mai baga in seama; indiferent cat de putin pun tot ajunge pe fundul apei, si cum n-as vrea sa stau sa aspir dupa fiecare masa...


De aia trebuie sa le dai cat mai putin, pana invata sa trateze mancarea cu respect.

Pe cardinalii pe care i-am avut i-am invatat sa manance de pe jos ca gainile, fara nicio jena.
Ai zis ca ai sare amara (sulfat de magneziu) in celalalt topic.
Baga 4 l apa din acvariu intr-o galeata curata/recipient, dizolva o lingura rasa sulfat de magneziu, apoi introdu pestele pentru 10-15 minute maximum, timp in care il urmaresti. Nu depasi 15 min.
Hybrid wrote:Voila, filmulet cu Tidal 35 la minim vs maxim: https://www.youtube.com/watch?v=CfAwM0fs2Oo
Am luat si 3 neritine, mai scumpi decat cardinalii (da, ma refer la cardinal tetra - n-am putut scapa de gura nevestei si a copilului)

Acum am vazut ca atunci cand scriu de pe telefon baga diacritice si iese o ciuperca...

Voi incerca cu schimburi mai dese si filtrul dat mai tare, sa vedem ce se intampla.


Poti incerca sa directionezi debitul dat la maxim intr-unul din peretii din fata sau din spate ai acvariului la un anumit unghi, va incetini viteza curentului.
Asa am facut cu o pompa de valuri de 5000 l/h debit intr-un acvariu de 400l plantat, altfel imi culca plantele.


Edit: acum am vazut clipul, ai filtru din ala cu cascada. Acolo nu prea ai optiuni de directionare a curentului din pacate.
Hurduc Nicoleta wrote:Buna ziua. Sarea amara este buna si pentru un caras constipat? Si daca da ,cum as putea sa o folosesc?

E buna. Ce volum de apa ai?
 
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com