[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MARYUS66
Forum Index » Profile for MARYUS66 » Messages posted by MARYUS66
Da. Va multumesc pentru ajutorul acordat.. Imi pare tare rau pentru el .. Desi l-am avut doar cateva saptamani prinsesem drag de el si pana la urma era si el o fiinta. Am fost la 5 petshopuri de dimineata si nici unul nu a avut ce-mi trebuia.. O sa mai treaca o vreme pana o sa-mi iau unul. Va multumesc din suflet oricum pentru ajutor .
va multumesc pt ajutorul acordat..dar cand m-am intors de la pestisorul de aur.. el nu mai era ..multumesc
ok.. o sa incerc si la pestisorul de aur de acolo, ca la cel de langa liceul 1 nu aveau deloc. o sa-i mai schimb putina apa.. si o sa cumpar si aquasafe de la tetra si un incalzitor..sper sa aiba acolo tot ce trebuie.sper sa-si revina pestisorul..
De la petshopul de langa Caraiman. Am fost azi si acolo si la cele de langa liceul 1 si la cel de peste drum de piata 1 mai (pe colt la bloc) si nici unul nu m-a ajutat cu ceva. Nu au avut nici incalzitor, nici tubi, nici larve, nici Aquatan, nici Fishtamin.. Fulgii sunt Tetra..deci de firma. Toate sunt luate de la petshopul de langa caraiman. Spune-mi te rog repede ce pot face?
cred ca mowgli se numeste..
image
image
image
image aici este gaurica mica din coada..
si respira cam greu (il vad cum i se umfla branhiile) si e apatic..
A fost o greseala, imi cer scuze. L-am primit cadou de la mama mea. Nici ea nu observase acea pata..asta e acum incerc sa-l fac sa fie bine. Nu are nicio pata pe corp cum e cel din poza, ochisorii sunt ok. Decat buzita de jos mi se pare cam alba, dar era ea mai decolorata de la inceput. Atunci nu am ce sa fac, decat sa-i pun 2 picaturi de albastru de metil din seara asta in apa dupa ce schimb o parte din ea, si sa astept. Maine o sa ma duc la petshop sa ma uit de un incalzitor. Multumesc mult pentru ajutor!

Sa pun una sau doua picaturi?
deci..apa o schimb 20-30% din 3 in 3 zile. acum cateva zile am "strecurat" toata apa din acvariu ca se murdarise de mancare. dar pun apa noua din 3 in 3 zile 20-30% la aia ma refeream. poze.. am pus mai sus cu boticul care e oarecum alb (vezi mai sus). in rest nu are nimic decat acea pata pe care o avea de cand l-am luat si se observa in filmulet la minutul 1:20(e o mica pata de culoare mai pala langa coada). pare apatic asa, fara vlaga si din cand in cand are o izbucnire si inoata vioi. dar problema e ca el mereu manca si daca-i dadeam mai mult. fie ca doar baga mancarea in gura si arunca jumatate din ea, dar acum nici ca mai vrea de vreun fel. i-am pus-o practic in fata la 1 mm si tot nu deschide gura.. sa aiba ciuperca d-aia? dar se vede din filmulet ca si inainte avea buza de jos putin alba asa :-?
daca-i pun albastru de metil si nu are ciuperca asta, i-ar putea face rau?
multumesc...dar din pozele urmatoare imi puteti spune daca are acea ciuperca si daca sa-i pun 1-2 picaturi de albastru de metil in apa?

image
image
Nuuu, pai apa a fost la decantat mai mult de 24 de ore. Ma refer la apa lui care se murdareste cu mancare (cea din acvariu). Pe aceea am scos-o si am "strecurat-o". Apa o pun la decantat si la 3 zile schimb vreo 20-30% din cea din acvariu cu cea decantata. O sa incerc sa gasesc mancare de la acele firme. Multumesc.. eu sper sa manance pana la urma, ca mancare d-asta a mancat si la petshop si la mine (daca nu ma insel fulgii sunt de la Tetra).
Pai si ce mancare sa le dau? la petshop mi-au zis ca toti vor sa manace hrana vie cand i-am intrebat, da' de unde? si mi-au dat acele bobite negre pe numele lor Troco Prim Hrana granule pentru pesti 1. Si fulgii aceia pe care nu mai stiu cum ii cheama erau intr-un plic si i-am luat tot de la petshop.. Eu sper ca in curand sa manace. Si pestele l-am primit cadou..nu am avut cand sa ma documentez inainte. Sa ma uit de un incalzitor :-? totusi si de filtru mi-au zis ca nu le trebuie. Apa le-am curatat-o. Am scos-o intr-un recipient curat cu un furtun pompa tot de la ei si apoi am pus-o la loc prin tifon si s-a curatat. Am inteles ca si scoicile s-ar putea sa-i faca rau si le-am scos.
nu am tinut-o in carantica. mancarea nu stiu cum se numeste se afla intr-o cutie este toata luata de la petshop.
nu doream sa-i inmultesc ci doar sa fie el ferciti. nu stiam ce o sa se intample. nu am mai avut pesti. am mai pus si un video
poate va ajuta... multumesc si scuze
- un bazin mic de vreo 6-8 litri, apa decantata, fara neon sau filtru
-o data la vreo 3 zile schimb vreo 25-30% din apa
- hrana: fulgisori din aceia si de azi bobite negre (nu mananca nimic!)
- mie mi se pare ca ar avea putin boticul alb si am citit ca ar fi o ciuperca? ce as putea face in acest caz? ca nu mai mananca de vreo 3 zile ...
- + un melc care a venit cu femela

http://www.youtube.com/watch?v=mI1A3B-wgUM
film cu cei doi. se observa pe la minutul 1 13 ca avea buza alba de jos si inainte..deci nu cred ca ar fi nimic si mai avea si are o pata pe langa coada se observa la 1 si 15-20 asa cand e cu spatele. sper sa va ajute si sa ma ajutati
am primit un betta mascul acum vreo 2 saptamani. toate bune si frumoase manca.. acum vreo 5 zile i-am luat o "concubina" pe care l-a inceput a batut-o si apoi s-a imprietenit cu ea. problema e ca ea nu a vrut sa manance deloc in aceste 4-5 zile si a murit ...de cand a murit ea nici el nu mai mananca. este oare bolnav? pana acum nu i-am dat decat fulgi din aceia si azi i-am luat niste bobite negre pe care tot nu le mananca.. va rog sa ma ajutati, nici el nu mai mananca de vreo 3 zile ...
si mi se pare ca are boticul cam alb!!! ajutati-ma
o poza daca e concludenta....
image

Forum Index » Profile for MARYUS66 » Messages posted by MARYUS66
Go to: