Message |
|
Am intrat si eu in ceata, nu doar voi.  Cel mai mic Lup mi-a ghicit gandul greu de exprimat
LUPmic wrote:"Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2"
A vrut sa spuna prea putin O2, desigur a gresit cand a scris>
|
 |
|
Ce inseamna:
bibi2085 wrote:am spalat filtrul
???
|
 |
|
cirotariu wrote:vreau inapoi la filtre, teste, plante greu de crescut, frustrari, certuri, ambitii, realizari, admiratii si critici, sfaturi, lamentari, laude etc...
Am rupt-o-n fericire.  Iar ne pune cirotariu creierii pe bigudiuri
Vede-te-as cu olandez; el frumos, tu plin de spume si de nervi
|
 |
|
Problema trebuie cautata in comportamentul pestilor. Trebuie vazut de ce stau la suprafata incercand sa respira. Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2, ori amandoua. Ce ai de facut. Incearca sa reduci aditia de CO2 (chiar si cu o piatra de aer, la un bazin de 54 de litri poti avea prea mult CO2) si sa indrepti returul filtrului in sus, astfel incat sa obtii o usoara valurire la suprafata apei.
Testele nu arata foarte rau, dar ar merge totusi si un schimb de apa. Pe valoarea Ph-ului aratata de acel test nu pun mare baza.
|
 |
|
Ce vrei tu sa cumperi nu este altceva decat o bomba de fabrica. Principiul de functionare este acelasi, iar rezultatul identic cu cel al unei bombe manufacturate in bucatarie.
Poate o sa techinui putin la inceput cu bomba, dar iti va ramane banutul in buzunar.
|
 |
|
Porcu wrote:Deschide te rog in topic nou in care sa te prezinti, apoi deschide un alt topic la Coltul incepatorului in care poti intreba orice  .
Inchidem aici. Ne vedem la "coltul incepatorului"
|
 |
|
Sa nu fie mucegai
|
 |
|
Salutare si bine ai venit. Stai prin zona, iar viata ta ca acvarist se va simplifica.
|
 |
|
La acvariul ala, personal as ramane doar cu neonii, pe care i-as duce undeva la vreo 10-12 bucati. In rest as da tot. Tetrazonele sunt prea jucause si s-ar putea sa ciupeasca alte cozi, Xipho cresc prea mari pentru 60 de litri (mie asa mi se par), iar Betta si scalarii sunt din alt film.
Deocamdata inchidem pana ne cunoastem
|
 |
|
E clar. Ai o ciorba de pesti acolo. colegul Human a avut dreptate cu recomandarile pe care ti le-a facut. NUvei avea nici o sansa sa iti traiasca pestii ani de zile in acele conditii. Pentru a se dezvolta frumos, un scalar are nevoie de 50 de litri de apa. Betta are nevoie de alte conditii, o apa linistita, cu un Ph ridicat (spre deosebire de scalari care il vor mai mic). Incompatibilitatile sunt straigatoare la cer, asa ca documenteaza-te putin. Vezi ca la Coltul Incepatorului se afla un topic in care vei gasi tabele de compatibilitati. Studiaza-le si nu mai chinui pestii, chiar daca tu ai impresia ca totul e ok, acele animale sufera.
Te aseteptam si pe la "despre noi"
LE Scalarii nu se introduc pe rand in bazin, mai ales atunci cand provin din surse diferite. In general se cumpara 4-5-6- pesti, se alege o pereche, restul se doneaza/vinde. In alte cazuri, cum este si al tau, nou venitul o va lua pe cocoasa. Rezulta stres, lipsa hranei, rani si in final moartea. Vezi ce bine o duc pestii tai?
|
 |
|
O solutie ar fi Easy Carbo. Dar treaba CO2-ului n-o va face niciodata. Ala e cel mai bun
|
 |
|
Nu patesti nimic daca te misti repede. Scoti apa din acvariu intr-un vas, muti filtrul, muti pestii, apoi te ocupi de restul operatiunilor. Dupa ce termini, pui o parte din apa din vas, muti pestii si filtrul. Ma rog, vezi cum iti organizezi ordinea operatiunilor. Important este sa nu opresti filtrul pentru o perioada mare de timp, iar atunci cand faci lucrul acesta, nu lasa filtrul pe uscat.
|
 |
|
Deocamdata nu zapaci si filtrul. Lasa-l sa functioneze in vasul in care opresti apa din acvariu, apoi il montezi in acvariul nou, fara a mai spala buretele.
|
 |
|
Este ok acvariul pana acuma.
Ce-ti lipseste tie in momentul de fata, este masa verde. Ti-ar trebui mult mai multe plante, pentru a putea crea tufe. Asa ca ori mai faci rost de plante, ori te pui cuminte pe asteptat pana se inmultesc cele existente, apoi va arata mult mai bine.
|
 |
|
Poti carpaci acvariul, dubland sticla de jos. Ori prin interior, ori prin exterior. eu as pune o foaie de sticla la interior. dar e mai greu de introdus foaia de sticla. Daca acvariul nu este mare, poti tine foaia de sticla in mana, si vii cu acvariul peste, cu gura in jos.
Intre acvariu si suport, pori pune o bucata de polistiren de vreo 2 cm, sau un pad ce se gaseste prin magazinele de acvaristica.
|
 |
|
Ceratopteris cornuta ii zice
|
 |
|
Frumoasa dihania, iar mutra aia din poza trei face toti banii.
Sa va traiasca si sa va bucurati multi ani de el si el de voi.
|
 |
|
Mai tine-l sub obervatie. Poate asa are el chef acum. Oricum, datele oferite de tine sunt inexistente. Ma refer aici la datele despre acvariu, apa, eventuale modificari facute in ultima perioada.
Ne vedem si la "despre noi"?
|
 |
|
Nu le prea am io cu ingineria, proiectarea si cu rezistenta materialelor. Dar la un asemenea proiect nu m-as inhama decat daca as discuta de betoane. Adica tot ce nu este fata prin care sa trebuiasca sa vad, as face din beton armat.
|
 |
|
1. Pentru acvariul tau ar fi ok, cu conditia sa-i asiguri un flow de cca 50-100 litri pe ora. Asta pentru a scapa rapid de apa verde.
2. Ideal ar fi non stop, dar avanda in cedere faptul ca vorbim de un plantat, ai putea s-o folosesti doar noaptea. Asta pentru a nu-ti "strica" fertilizantii
3. Avand in vedere ca ai discusi, lampa UV este foarte buna pentru a pastra apa cat mai curata si cat mai pura. Asa ca dupa ce scapi de apa verde, ai putea mentine lampa in functiune, pe o priza programabila, cate 2-3 ore pe noapte.
4. Fertilizeaza in continuare daca lasi lampa doar pe timpul noptii. Daca o lasi si ziua...habar n-am. Nu stiu daca vei fertiliza cu folos, sau fertilizantul va fi distrus de UV.
Ca si cauze ale aparitiei, ai putea lua in calcul lumina (prea puternica sau o schimbare brusca a tuburilor) sau un dezechilibru al nutrientilor.
Sfatul meu. Monteza lampa, las-o vreo trei zile non stop, iar in paralel in aceasta perioada baga si un black-out. Ar trebui sa scapi de ea fara probleme. Dupa astea trei zile, reiei fertilizarea si aditia de CO2.
LE In acest PDF vei gasi niste tabele care te vor ajuta sa stabilesti debitul pompei pentru UV, in functie de necesitati
|
 |
|