[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
O bucata per 10 litri.
Ziua 14.
Primii colonisti.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
In general crevetii cauta mincare peste tot prin acvariu si sunt activi tot timpul. Faptul ca sunt ascunsi prin plante poate sa insemna ca acolo o gasesc.
Algele verzi sunt suprimate de acidul salicilic. Asa ca, in loc de carbon iti recomand AlgaExit. Fa un program de lumina cu pauza, de ex 3-3-6.
Cit carbon lichid bagi?
Albastrul de metilen a sterilizat, la propriu, mediul filtrant. Ai pierdut toata colonia de bacterii. Ce as face eu acum ar fi sa schimb mediile filtrante si sa fac o reciclare. Cu schimburi frecvente de apa, pina se echilibreaza. Daca substanta a ramas in Matrix ... iti afecteaza apa in continuare. Asadar, trebuie sa actionezi repede.
Depinde de biomasa pe care o vei avea in acvariu. Pesti si plante. Nu am avut Juwel dar toate comentariile pe care le-am citit indica faptul ca filtrul intern are limitari. Poate intervin alti colegi care au Juwel pentru sfaturi mai pertinente.
Florinho wrote:Multumesc paradoxx!

Imi face cu ochiul un Juwel rio 125 led pentru care cred ca as putea gasi un loc potrivit in casa. Ce parere aveti?

Pai asta inseamna ca iei un pachet de baza. Si daca recitesti ce a scris colegul mai sus ... trebuie sa mai bagi bani (filtru extern, lumina ...).
dan-iulian wrote:Brava! Daca intereseaza, pot dona 4 oscari mari 10 luni, 25 cm (1 tiger si 3 red) din productie proprie.

Multumim frumos. Sper sa reusim sa obtinem aprobarea pina in toamna, cind incepem treaba si la terarii.
Inside the jungle!

image
image
image
image
Subiectul a mai fost discutat. Denitrificarea e un proces foarte greu de reprodus. Cum bine spunea Dragos undeva ... cantitatea de mediu denitrificator pentru un acvariu de 100 de litri ar avea nevoie de un volum de zece ori mai mare. Teddy are dreptate, metoda Walstad e mai buna, daca scopul acvariului este unul util, nu unul estetic.

Ce nu inteleg eu din toate acele filmulete este ... ce cauta aici notiunea de biocenoza?! Din ce stiu eu, termenul de biocenoza se refera la cu totul altceva, mai aproape de metoda Walstad, evident.

Hai ca azi ma ocup si de gindaci!
Se sterilizeaza si alea cu lemn. Prin autoclavare.
um02122 wrote:Exact cu tacamuri de alea mananc eu pe la pizzeriile din zona.
Si asa am vazut si in Elvetia.

Mie imi plac la nebunie aceste tacamuri.

Eu, de cind am vazut GOT ... maninc cu mina!
image
image
image
image
image
image
Lemon wrote:Cand am intrebat daca sint din aia mari-mari, ma refeream la Giant African landsnail.
De asta te-am intrebat cum ii faci sa stea.

Nuuu! Aia nu cresc afara la noi. Le trebuie conditii speciale. Cam peste o luna primesc citiva de la un prieten, dar vor sta intr-un vivarium.
Lemon wrote:Cum planuiesti sa ii faci sa nu paraseasca domiciliul?

Or plecat deja!????
La ce furtuna a fost aici ... !

Pai doar nu crezi ca imi imaginam ca ramin acolo ?! I-am pus pentru poza. Da’ oricum mai am vreo suta prin gradini.
Lemon wrote:Super.
Astia sunt melci din aia mari-mari?

Dap. Se fac mari.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: