[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sebidamian
Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian
Deci daca folosesc prefiltre pe intrarile canistrelor pot sa elimin buretii din interior si sa suplimentez cu siporax sau alte medii mentionate?
paradoxx wrote:@Sebidamian: Ca sa iti raspund la nelamurirea in legatura cu nelamuririle mele...

Am inteles ca voiai sa ma ajuti, poate am reactionat cam aiurea sub influenta altor factori

Mi-am facut o idee in legatura cu canistrele. O sa comand in curand doua bucati, criteriile fiind volumul si debitul, apoi feedback-ul in ceea ce priveste fiabilitatea.

Daca nu vin cu mediile incluse ce sa bag in ele? Si daca vin, ce sa elimin si cu ce inlocuiesc? Am vazut ca siporaxul e universal dar in rest...?

Merci de lamuriri. Deci cu doua mai mici e mai bine Are logica mai ales in cazul meu caci lipsesc perioade indelungate de acasa si nu are cine sa intervina. Poate nici SunSun n-ar fi rau. Review-urile din afara nu-l dau chiar prost. Si are si UV inclus. Pana la urma nu toate fac acelasi lucru, circula apa prin mediile pe care le pui?
OK, pretul si caracteristicile sunt atragatoare dar pe un topic alaturat spui ca asezarea mediilor nu are logica. Sau ma rog... nu esti lamurit. Eu nu ma pricep, nu am desfacut sau folosit niciodata o canistra dar nici nu fac recomandari. Eu nu zic ca n-ai dreptate dar mai intai convinge-te tu ca e ok si apoi recomanda daca e cazul si la altii. No offence, cum zice francezu'
Ma tot uit dupa filtre si alte questii. Am citit ca alegerea castigatoare ar fi Eheim si la volumul bazinului meu un 2080 spuneti voi ca ar fi cam la limita. Ce parere aveti despre Hagen Fluval FX6.
1650
Ieri am ridicat sticla de la Cristal Brad. Imi pare foarte bine prelucrata si cotele sunt precise. Si e groasa nene

Cu lipitul...se pare ca trebuie sa mai astept un pic.
Daca e cineva din Bucuresti care doreste sa ma ajute la lipire, ma pot ocupa si de transport. Evident ca voi plati pentru servicii.
Pana una alta am comandat sticla. Sper sa o ridic spre sfarsitul saptamanii viitoare.

Sunt in cautare ajutor/expert pentru lipirea acvariului. Zona Ploiesti. Evident contra cost, bere, diurna si doua-trei bancuri bunicele Se ofera cineva?
Schimbul de apa la picatura nu mai scuteste din necesarul filtrarii prin aportul de apa proaspata? Intreb si eu poate mai scutesc ceva $
koala wrote:
- Pentru schimbul "la picatura" e suficient sa dai o gaura in bazin si sa fixezi un cot (90 grade) pe interior... pe exterior mufezi furtunul la scurgere.
- Tunze overflowul ala, cel care-ti place tie, e inutil in cazul debitului dat de "umplerea la picatura"...

Eu nu la debit ma gandeam ci la faptul ca tunze preia apa de la fundul bazinului si nu de la suprafata cum ar face un simplu cot.
Intre timp vreau sa incep achizitionarea de echipamente.

Eheim 2080 ar face fata la volumul meu de apa (aprox 550l)?

Merita sa cumpar tunze wall overflow sau se poate bricola ceva similar discret si elegant cu costuri mai mici?
Cadrul si blatul sunt gata.
Merci!

Trei tuburi de dow corning ajung pentru lipire?
Am vazut ca moda e sa se foloseasca silicon negru. Mie cred ca mi-ar placea mai mult transparent. E vreo direfenta de calitate/proprietati intre cele doua?
Au preturi decente dar rup la cantuire. E o diferenta enorma intre cantuire 12mm si 15mm si nu inteleg de ce.
Da, Delta glass si Cristal Brad au raspuns imediat cand i-am intrebat de sticla de 15. Dupa ce le-am dat cotele... pauza. Probabil se asteptau sa vanda cateva sute de mp.
Deci fac fundul de 586 sau modific lateralele?
Vad ca nu prea se inghesuie lumea cu raspunsuri...

Am zis sa fac peretii si fundul de 15 si dublura fundului plus intariturile de 10.

Gaura de supraplin ca in detaliul de mai sus.

Daca pare ceva in neregula, va rog sa sariti ca mai e timp
Hai ca au inventat altii roata inaintea mea. Tunze wall overflow se cheama si face exact ce gandeam eu. Doar ca mi se pare cam scumputa...

E bine cu gaura asa? Nivelul il mai pot regla in functie de necesitati din fitting-uri.
koala wrote:- Sigur ca trebuie sa iei in calcul si 1-2 mm pentru silicon (pentru fiecare latura).
- Cu overflowul, nu inteleg intrebarea... ce overflow, pentru ce? Ziceai ca faci bazin plantat.

Schimb de ap? la pic?tur?.

Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian
Go to: