[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pestiuca
Forum Index » Profile for Pestiuca » Messages posted by Pestiuca
Cumpar doua tufe de cladophora aegagropila. Multumesc
Doresc sa donez doi cory albi, unul mare si unul mai micut, unui iubitor si pasionat de acvaristica. Pentru ca m-am atasat de ei, as vrea sa stiu mai intai care vor fi pestii cu care vor convietuii si daca acvariul a fost ciclat. Donez acesti pestiuci pentru ca am facut greseala de a-i baga in acvariu cu 4 barbusi cam teritoriali. Nu ii musca, insa ii fugaresc si imi este mila de ei. Cel mare sta mai mult pe filtru.
Va multumesc pentru raspunsuri. I-am pus putina sare chiar si albastru de metil dar a murit.
Of cum o dau nu e bine
Am testat amoniacul din recipientul cu pesti si e 0.Toate testele sunt ok. Voi avea grija ca zilnic sa schimb jumatate din apa.
Inca nu vreau sa pun pestii in acvariu pentru ca vreau sa pun nitrivec acolo in fiecare zi, pana ajunge amoniul-amoniacul la 0.
Este bine asa?
Schimb apa la pestisori, dar daca nu ii bag in acvariu trebuie s-o schimb si acolo?Cred ca nu e nevoie.
Observ ca pestii nu se mai ridica si nu mai sunt asa de stresati ca in acvariu.
Am facut cum m-ai sfatuit, am luat ph minus si acum este intre 6,8-7,2, am schimbat putina apa fara a sifona si am adaugat nitrivec. Mi-a fost frica pt pesti si i-am scos din acvariu Sunt intr-un recipient de 3 litri. Le-am luat si pompa de aer. Se simt bine deocamdata. Le-am schimbat si lor putina apa azi.
Cel bolnav mi-a murit Am mai ramas cu 3.
Pot pune nitrivec in fiecare seara o saptamana de zile pana scad toate valorile? Pe sticla scria sa pui 1 capac la 25 de litri parca. Eu am pus un capac jumatate pt 40 l. Sa continui cu aceleasi masuri? Tu de ce ai pus doar 10 picaturi?
Multumesc pt sfaturi
Nu am pompa de apa separat pt ca filtrul cu care am cumparat acvariul are si asa ceva. Teul este ca o cruce si ar trebui cuplat cu furtunul principal si apoi trase 2 fire unul in acvariu unul in bidon? Ceva gen spiter? Nu prea ma pricep.
In prima poza a iesit putin mai grav decat este in realitate, dar se vede mai bine pielita din dreapta. Seamana cu poza asta,nu?
Pestii au fost luati de la Hornbach. Ce e de facut in continuare? ce sa-i cumpar? Pot sa-i pun albastru de metil? Sare? As vrea sa incep tratamentul ca sa nu-l mai stresez mult in bidonas, dar nu stiu ce sa-i fac. In viitor voi lua si un alt acvariu si o pompa, dar acum am cam ramas pe 0.
Am pus Sera ph minus. Trebuia sa pun 10 mgl pt 40 de l cat am eu, dar am pus doar 5 mgl. Maine fac teste si daca e nevoie mai pun 5. Nitritii deja mi se par la cote f inalte, sunt aproape de 2 Stiu ca intarzii cu o zi ciclarea daca schimb apa insa nu-i pot lasa pe cei mici sa moara. Sunt confuza cu nitrivecul ala. Cand l-am pus, inainte de a adauga pestii cu vreo 2 zile, s-a incetosat apa mai mult decat era. Am citit ca e ok si ca se duce in 24 de ore. Dar acum daca pun iar nu am unde sa-i tin pe pestisori. Cred ca nu e indicat sa adaug solutia aia peste ei si nici alt acv mai mic nu am.

O alta problema, pe care am postat-o la sectiunea boli, ar fi ca unuia din pesti i-au aparut ca niste pielite pe corp
Ma poate ajuta cineva urgent?
Multumesc
Revin cu niste poze.
Buna seara, am un acvariu in proces de ciclare. Respectand articolul ciclarii de pe acest site, am bagat pestii alaltaieri (3 hemigrammus bleneri si 2 barbus tetrazona), dupa doua saptamani de la achizitionarea acvariului. Am cumparat 5 pesti pentru inceput. Unul a murit chiar in seara respectiva. Acvariul are 45 l reali, nitritii si nitratii au crescut si am si amoniac 1mgl stiu ca trebuie sa fie 0. Diseara cumpar un ph minus pt a transforma amoniacul in amoniu care stiu ca este mai putin toxic. Ph-ul meu momentan e intre 7,2-7,6 Temperatura apei este intre 24-25 grade, speciile sunt compatibile din cate am citit. Schimb de apa am facut ieri cam 25%, dar am inteles ca am incetinit ciclarea cu o zi.

Alta este probelema. Un Bleneri de cand l-am adus a fost mai retras si nu prea a mancat. M-am gandit ca e bolnav, dar nu am exclus posibilitatea apei prea toxice si poate frica de ceilalti pesti. Tinandu-l sub observatie am remarcat azi ca are ca o pielita pe o parte a corpului. Mai mult sta decat inoata. L-am separat de ceilalti pesti, din pacate pt el sta momentan intr-un bidon de 5l de apa pentru ca nu am un alt acvariu pt carantina. Nu am pompa de aer sau un alt filtru de rezerva pt el, dar am inteles ca poate rezista asa daca ii schimb apa zilnic.
Ce ar putea sa aiba si ce sa fac? M-am uitat pe niste poze ale bolilor pestilor dar nu prea mi-am putut da seama. Tind sa cred ca are o infectie bacteriana.
Sa-i cumpar fungistop? Sa-i pun sare neiodata, albastru de metil..cum sa-l ajut?
Voi atasa si poze.
Astept raspunsuri si sfaturi
Multumesc
Buna idee cu scaderea ph-ului, citisem ca amoniul nu este asa toxic, vroiam sa le modific ph-ul pt ca mi se pare putin cam mare pt ei dar acum voi face urgent acest lucru. Il pun direct in apa chiar daca pestisorii sunt acolo sau ii scot?Testul de astazi a indicat ph-ul undeva intre 7,2-7,6 nu stiu exact.
Problema e ca nitritii si nitratii au inceput sa creasca Sper sa reziste cei mici.
Stiu ca trebuia sa incep cu 3 pesti, atatia mi-am propus sa cumpar. Dar red nosii pareau mai sensibili si am zis sa iau 3 in loc de doi, in cazul in care moare unul sa ramana pereche. La barbusi ma asteptam sa reziste si am zis sa iau 2 ca sa-i obisnuiesc de la inceput si cu o alta specie in bazin, ca sa nu devina agresivi dupa. Momentan nu au nici o treaba unii cu altii, sunt multumita.
Imi primul rand ma duc sa le aprind lumina )
Gata le-am programat priza de la 11la21. Nu le-o mai sting la pranz
Nu am plante naturale. Acvariul are 54 l, reali 45 cred. Neonul e de 15W daylight, e bun?
Stiu ca lumina trebuie tinuta 8-10 ore aprinsa cu pauza la pranz. Le-am facut deja un program pestisorilor mei, insa in camera mea nu este destula lumina ziua, pt ca am jaluzele de aluminiu si-mi place mai pe inturenic
Asadar le ridic o jaluzea mica de la usa de termopan si cata lumina intra cata nu, nu? Sau ii tin mai mult cu neonul aprins? Azi la pranz cat a fost neonul stins am vazut ca s-au bagat la nani
Eu nu cred ca v-am spus dvs ce pesti sa va puneti in acvariu si care sunt cool sau nu, asa ca nu inteleg rostul comentariului dvs.
Pun ce pesti imi plac si acest topic este deschis pentru cei care au de vanzare ce caut eu, nu pentru comentarii in lipsa de alta ocupatie.
Si inca o problema nu ne cunoastem asa ca nu ma luati la misto pentru ca nu ne-am tocit coatele pe bancile aceleiasi scoli.
O seara buna
Draga alinutzdragutz, nu doar ca pestii nu sunt compatibili ca specii, dar nici parametrii in care stau nu sunt aceeasi. Citeste despre fiecare specie in parte si afla cum le place apa. Ca sa-mi dau si eu cu parerea...as spune ca ar fi indicat sa-ti mai iei un acvariu mai mare si sa pui acolo pestii care se potrivesc la caracteristici. Eu nu inteleg cum vanzatorii ti-au dat atatea specii intr-un acvariu atat de mic. Pacat de ei si pacat de bani.
As putea sa-ti propun imi primul rand sa schimbi nisipul. Desi il vand ca ar fi special, are colorant el si in timp nu le va face bine pestilor. Cumpara pietris natural si cateste-l fff bine in multe ape. Scoicile in acvariu durizeaza apa in general. Xipho sunt o specie care apreciaza apa dura dar altora poate nu le place.
Acum e prea tarziu sa mai pui substrat de pamant pentru plante dar poti sa-ti iei Elodeea Densa, de ex. Este o planta nepretentioasa pe care am inteles ca poti s-o pui si direct in pietris.
Cumpara si nitrivec pentru grabirea ciclarii.
Apa nu se poate cicla separat, parerea mea este ca totul trebuie sa se intample in acvariu. Sa fie filtrata in permanenta sa se poata forma ciclul azotului.
Niciodata nu spala obiecte din acvariu cu apa de la robinet, niciodata nu schimba toata apa din acvariu. Ori lasi apa la decantat 2 zile, ori folosesti Tetra Safe si EasyBalance pt a o declorifica mai repede.
Ai grija si cu lumina. Pestii au nevoie de 8-10 ore de lumina, insa cu o pauza la pranz. Poti sa-ti cumperi o priza programabila pt a le face un program bine stabilit. Cand cureti acvariul nu uita sa cureti si geamurile lui. Filtrul nu trebuie sa stea oprit mai mult de 2 ore. Pietrisul trebuie aspirat 1 data pe sapt, dar dupa ce-l ciclezi. Ai asiprator special?
Cumpara si niste teste 5in 1 de la JBL pt a stii ce valori ai apei ai.
Eu desi am citit aceste lucruri inainte de a-mi lua acvariul, ieri cand am bagat o parte din pesti (5la nr) am avut un deces
Vezi ca unii pesti sunt "facuti" pt bazine inalte, altii pt bazine lungi. Unora le place sa se ascunda...
Cel mai bine ar fi sa te interesezi si sa citesti si despre ciclarea cu pesti si despre speciile de pesti pe care le ai.
Daca nu vrei sa se omoare intre ei ori separa-i ori vinde-i sau doneaza-i.
Nu cred ca tie ti-ar place sa locuiesti cu 20 de pesoane intr-o garsoniera.
In general trebuie calculat 1cm peste=1litru de apa si calculul trebuie facut gandindu-te cat de mare va fi pestele la maturitate.
Ai grija cu mancarea, ei trebuie sa manance cantitatea pusa de tine in circa 2minute.
Fa calculul sa vezi cat de ingramaditi sunt saracii si ajuta-i cumva.
Sper ca ti-am putut fi de folos si sper sa iei decizia cea mai buna.
O seara placuta
vlad55 wrote:cum ai bagat pestii in acvariu? i-ai acomodat cu apa?
e posibil sa nu fi gresit tu cu nimic...poate pestii nu erau sanatosi si nu au rezistat noului trai.

I-am acomodat cu apa, am lasat punga 20 de minute in acvariu, dupa care am inceput sa pun putina apa din acvariu in punga timp de alte 15-20 de minute. Sa stii ca desi nu erau pesti morti in acvariul de la Hornbach exista posibilitatea sa fi fost bolnavior pestele care mi-a murit. Ceilalti sunt ok, au mancat.
Fiind frig afara, am luat chiar si taxiul ca sa ajungem mai repede la destinatie
Eu am citit si am vb cu mai multa lume, m-am interesat si in mare cred am facut tot ce se putea face (atat cat stiu si am inteles).
Sa vedem zilele viitoare ce se mai intampla Maine le iau niste virmisori tubifex ca sa-i mai indulcesc
Stiu ca plantele sunt bune intr-un acvariu, insa e prea mare bataie de cap cu ele si eu sunt incepatoare. Anul viitor daca imi voi lua un acvariu mai mare voi pune si plante. Pana atunci ma documentez si doamne ajuta
Multumesc pt raspunsuri
ping`win wrote:Sunt mai multe modalitati de ciclare.

Poti cicla si cu pesti nesensibili, cum sunt de ex sanitarii sau zebra danios dar parerea mea e ca nu prea are rost sa ii chinui.

Eu ciclez in 24 de ore cu Sera nitrivec

Asa m-am gandit si eu ca nu are rost sa-i chinui, dar in ciclul azotului de pe acest site scrie clar sa bag pesti rezistenti dupa 2 sapt, ceea ce am si facut.
Am adaugat si nitrivec cu 2 zile inainte sa-i pun in acvariu.
Cred ca pana la urma din greseli voi invata, insa imi pare rau ca m-am lasat influentata de cele scrise pe internet.
glasforex wrote:1. ciclarea se face fara pesti.
2. nu faci schimburi de apa...

ai mai bagat ceva in acvariu ?

Am adaugat bacterii si nitrivec. Daca fac ciclarea fara pesti atunci cum se formeaza amoniacul? Pe mine ma intereseaza mai mult ce treb sa fac de acum incolo. Am inteles nu mai fac schimburi, altceva?
Am o problema cu ciclul azotului. In toate documentele citite dar si pozele lui arata pesti si plante. Respiratia pestilor si excrementele fac sa se formeze amoniacul care este toxic. Deci daca nu am pesti nu are cine sa le produca, daca nu am plante nu are cine putrezi, deci ramane doar mancarea presarata care presupun ca nu e suficient.Voi citit si articolul de pe acest site, se pare ca mi-a scapat aceasta varianta.

Asta scrie in ciclul azotului. Exact asta am facut si eu.
"în prima saptamâna nu se vor introduce pesti în acvariu. În aceasta perioada se va introduce în acvariu mâncare pentru pesti ca pentru 1-2 pesti.
- Dupa prima saptamâna se vor introduce primii pesti (2-4 în functie de marimea acvariului). Acestia trebuie sa fie neaparat din specii foarte rezistente nepretentiosi si recomandabil mai ieftini! De obicei acestia sunt din familia “sanitarilor”.
Concluzie: unde am gresit???!!!

E eu am oroare de sanitari si am preferat pesti pesti.
In apa de la robinet am pus aquasafe si easybalance.Am actionat repede pentru ca stiam ca nu e bine sa umblu la apa, insa mi s-a facut prea mila de ei. Vad ca acum fac miscarile acelea mai rar. Citisem ca poti schimba apa cand nitratii vor avea valori mai mari si au crescut. Din pacate 10 oameni 10 obiceiuri Eu am vrut sa cumpar pestii de abia peste inca 2 sapt, dar cei din forum au spus ca nu este bine si ca trebuie bagati pestii dupa o sapt. Eu oricum puneam mancare in acvariu pt a se descompune si pt a manca bacteriile ceva. Mi-am luat cu inima stransa acesti pesti, dar ma rog..faptul este consumat.
Tocmai ca citisem ciclul azotului si stiam ca peste 20 de zile vor creste valorile rau, insa m-am gandit ca persoanele care dau sfautri pe site sunt experimentate...
Filtrul are si pompa de aer,da. In regula nu voi cumpara alta. Inseamna ca se comporta asa din cauza parametrilor apei si poate or mai rezista.
Ii voi tine sub observatie, in principiu am vazut ca femela de barbus se tot duce la suprafata, ceilalti o copieaza doar.
Amoniacul de 1mgl stiu ca nu este atat de nociv, insa probabil va creste
Multumesc pt raspuns
Mi-am cumparat ieri 5 pesti, 2 tetrazona barbus si 3 hemigrammus bleneri. Desi am avut in minte mai multe specii de pesti, la locul faptei asta am achizitionat
Aseara primul red nose a murit, ma asteptam la asta sincera sa fiu. Din pacate acesti pesti sunt de proba. Am inteles ca trebuie sa pun pesti de sacrificiu in acvariu pt a se mentine ciclarea. Acvariul e la ciclat de 2 sapt, amoniacul este de 1mgl si vad ca si nitritii au crescut putin 0,5 daca vad bine culoarea.Nitratii sunt ok, temperatura 25 asa cum le place pestilor. Ph-ul in limite, duritatea la fel. Ideea e ca pestii, cam des cei drept, se ridica spre suprafata, pentru a lua aer banuiesc. Pompa de aer din filtru in mod normal nu ar trebui sa faca inca probleme, pt ca acv. nu este suprapopulat. Vazand ca fac ture sus jos, le-am schimbat apa 25% si le-am facut curat, insa altceva nu stiu ce sa le fac. Voi repeta procedura si sambata.
Tetrazona desi este o specie semi-agresiva si se tine in card, nu a pus probleme de comportament.
Nu am plante in acvariu, ma sfatuiti sa le iau o pompa de aer pt a merge in paralel cu cea a filtrului?
Multumesc

Forum Index » Profile for Pestiuca » Messages posted by Pestiuca
Go to: