[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Message
De la usturime (atunci cand bagi mana in apa, nu alta usturime) si pana la usoara sau puternica zguduire produsa de un curent (mai slab sau mai puternic) e cale lunga. Pentru prima varianta au fost emise ipoteze inca de la primele replyuri ale acestui topic. Pentru "curentare", de asemenea. Asa ca inchidem aici.
scarabell wrote:Off topic! Nu ar strica daca am posta parerile noastre despre filtrele folosite. Sunt sigur ca ar scuti mult timp pentr cei care sunt in cautarea unui filtru si nu sunt siguri de alegerea lor + ca ar fi foarte utila o comparatie a filtrelor existente pe piata. Poate a mai fost facuta dar e al naibii da greu de gasit.


Hmmmmmmm. Pe primele doua topicuri din sectiune te-ai uitat? Nu cred.
Pai hai sa o luam cu inceputul. In primul rand pui mana si citesti urmatoarele doua articole: Ghidul Incepatorului si Ciclul Azotului. Dupa ce le citesti, te reintorci in topic si citesti ce voi scrie mai departe

Cu toate ca folosind poze asa de mari mai rau ai facut (se incarca greu, iese din dimensiunea paginii, etc) voi incerca sa identific componentele pe care le prezinti.

In poza unu, cu onor ne arati un acvariu (vezi ca se gasesc poze cu subansamblele si pe google) care are o cutie tehnica sa-i zicem, ce inglobeaza toate sistemele necesare unei functioonari optime. Ma refer la prezenta acelei cutii pe spatele bazinului. Vom vedea mai tarziu ce avem si acolo.
Capacul-nu stiu ce tuburi si de care ai in el, in schimb in poza trei (cred) ne arati un temporizator mecanic, ce probabil actioneaza becul sau tubul din capac. Cu acel temporizator vei stabili programul de iluminare al acvariului. Nu ma intreba cum se regleaza, ca nu stiu. Sunt obisnuit doar cu cele electronice.
La partea de filtrare, in poza cinci. In partea stanga, se afla o cutie (pe care ne-o arati demontata si in alta poza) ce contine niscaiva inele ceramice. Astea sunt bune la filtrare, intrucat ofera un spatiu generos bacteriilor necesare in ciclul azotului (sper ca l-ai citit). Capacul cutiei (cel cu "ventilator rosu") este de fapt inima filtrului, si anume pompa de apa. Imediat langa el, o alta componenta a filtrului, un burete. Acesta are tot rol de filtrare. Daca intentionezi sa-l schimbi, ai grija sa iei tot burete special pentru acvaristica, nu alte balarii. Compartimentul gol. Acolo este posibil sa fi existat candva tot un mediu de filtrare, poate ceva carbune activ sau bureti. Nu-l lasa gol. Umple-l tot cu burete, de asemenea, special pentru acvaristica. Iar in dreapta de tot, se afla compartimentul pentru incalzitor.
Dn cate vad in poza, incalzitorul este spart. Sfatul meu ar fi sa nu te joci cu el, ci sa iei unul nou.
In mare acvariul cred ca poate fi folosit cu cateva mici conditii. Lumina sa-i functioneze daca nu, va trebui reparata), pompa de apa sa functioneze (daca nu, va trebui schimbata) incalzitorul schimbat si umblat putin pe la mediile de filtrare (eventual schimbate sau completate)
Costuri nu pot estima, tu neaflandu-te in Romania.
Porcu wrote:
alber wrote:Pai de ce sa indraznesti?

Lasa ca si io am citit forumu' vreo juma de an inainte de a ma inscrie , nu era vorba de indrazneala, cred ca vroiam sa ma obisnuiesc cu regulile locului inainte de-a intra.


Ce obiceiuri sanatoase si pline de intelepciune. Apreciem
Pai de ce sa indraznesti? Nu indrazni si ai za vezi cum cu rusinea mori de foame.

Bine ai venit iti spun si eu
http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=129305

Acuma cred ca merge
Acest controler de temperatura mi-a fost recomandat de catre un prieten. Inca nu l-am luat, deoarece ventilatorul pe care il am la acvariu (marin) nu scade temperatura sub 25-26 de grade. Dar daca vrei sa te opresti la o anumita cifra, ia-l cu incredere. Singurul lucru la care trebuie umblat, este senzorul, care va trebui demontat si prelungit, apoi izolat izolat bine. Ulterior, prin teste repetate il vei recalibra. In rest, face treaba destul de buna (avand in vedere histerezisul cam mare dupa gustul meu) la bani putini.
In primul rand citeste Ciclul Azotului si Ghidul Incepatorului. Dupa aceasta lectura, lucrurile se vor simplifica pentru tine.
Urmatorul pas va fi citirea regulamentului (il gasesti singur) si deschiderea unui topic la rubrica "despre noi". Apoi mai discutam. Ok?
@scificuss, am o mare rugaminte la tine. Incearca te rog sa dregi putin tonul cu care raspunzi pe forum diferitelor probleme. Intr-adevar, poate unele probleme sau necunostinte sunt "piece of cake" pentru multi. Intr-adevar, se poate cauta si pe gogu sau mai stiu eu unde naiba aiurea pe netul asta vast un raspuns sau o informatie. Dar asta nu va compensa niciodata apropierea pe care ti-o da o discutie pe un forum, chiar si cu un coleg virtual. Tocmai de aceea stam prin zona, mai scriem cate ceva, ne mai trece sau nu timpul si in felul acesta mai ajutam un coleg care nu poate sau nu stie sa caute o informatie pe net. Sau pur si simplu este zapacit de zeci de variante, toate date ca adevaruri pure.
Sfaturile pe care le dai, (calitatea, complexitatea si corectitudinea lor) nu le contesta nimeni, dar pentru Dumnezeu, mai indulceste putin tonul, mai lasa vehementa ca nu ti-a gresit nimeni cu nimic. Sa mor daca nu vad in tine un Cristian Tudor Popescu (cel mai suparat ziarist din Romania) al acestui forum. Daca vrei sa impartasesti informatia, fa-o "folosind un limbaj civilizat, decent si fara accente de superioritate sau indolenta". Nu spun ca din posturile tale reiese tot ce se regaseste intre ghilimele, dar se regaseste cate ceva. Si da, asa este, am dat un citat din Regulament, Art. 2.2. Personal nu-mi place sa fac asta, noi cei din echipa de administrare-moderare bazandu-ne mai mult pe bun simt decat pe cateva cuvinte scrise, dar vreau ca de data aceasta sa fiu perfect inteles.
Iti multumesc pentru timpul acordat parcurgerii acestui post si de asemenea, iti multumesc pentru intelegere.
Ai dreptate, sunt doua comentarii bune, ale unor oameni cu greutate. Dar imi sustin sus si tare ideea in continuare. Daca ar fi dar chitrosul mai mult ( mai ales ca este singurul care a punctat cu 30-50 de puncte mai putin decat ceilalti) pozitia ocupata de tine ar fi foat alta. Si pe merit, nu pe copy-paste.
Felicitari si din partea mea, Sebastian.
Ma bucur pentru pozitia obtinuta de tine. Daca chitrosul de Kraltchev ar fi dat mai multe puncte (de altfel a dat cel mai mic punctaj, iar comentariul a fost carcotit) lucrurile ar fi stat altfel. Dar ma rog. Vad ca si Knott a avut un mic comentariu, dar macar n-a depunctat asa d erau ca sus mentionatu.
Oricum, inca odata primeste te rog felicitarile mele.
Frumos capacul, imi place. Lucratura curata, ingrijita si corecta.
Decolorarea nu este problema. Din contra. Este o reactie normala de camuflare, un fel de cameleonism, care ii ajuta sa se faca nevazuti pe timp de noapte, atunci cand sunt lipsiti de vaz.
Dezvolta putin ce inseamna dificultati de inot. Dupa mintea mea, cred ca pestii sunt ok, doar ca atunci cand este lumina stinsa se retrag in zone mai ascunse si-si opresc inotul, facand doar miscari care sa-i ajute sa-si pastreze pozitia in acvariu.
In general, o temperatura ridicata a apei (peste limita la care specia se simte bine) duce la accelararea metabolismului pestelui, avand ca rezultat scurtarea sperantei de viata.
Nu iti recomand racirea apei cu ajutorul ghetii. Topirea rapida a ghetii duce la racirea prea brusca a apei din acvariu, in acest fel riscand un soc termic. Te sfatuiesc sa cauti coolere pentru placi de baza sau pentru placi video, care au latura suportului de 4 cm. Un asemena ventilator, il pui in fanta creata prin ridicarea capacului acvariului.
Daca nu ai cum sa faci rost de un ventilator mititel pe care sa-l montezi in capac, atunci mergi pe ideea sugerata de tine. Lasa capacul ridicat cativa centimetri, macar in perioada de iluminare.
Dar vezi poate iei un ventilator mic. Un cooler de calculator costa 18-22 de lei, iar un alimentator de 12V, inca maxim 10 lei (la taraba). Vei fi mirata sa vezi cata treaba face.
Sanatate maxima copchilului si sotiei; si sa-i vezi cat mai curand acasa.

In alta ordine de idei. Sunt sigur ca vei dori sa deschizi un topic nou, nu cred ca vrei sa-l mai continui pe asta, nu-i asa?
bobiciupe wrote:am citit intreg topicul si nu am gasit nicaieri referire la anumiti termeni cum ar fi: ciclare, suprapopulare, filtrare biologica. oare sa fie chiar atit de nesemnificativi incit nu-i mai pomeneste nimeni?

Pai nu mai e la moda. Iar daca pui o intrebare ca cea de mai jos,
alber wrote:Ce inseamna:
bibi2085 wrote:am spalat filtrul
???

primesti urmatorul raspuns:
bibi2085 wrote:da, am spalat filtrul. ce nu s-a inteles? am filtru intern si l-am spalat. adica nuretele din interior si carbunele activ

Exact ca nu s-a inteles. L-ai spalat bine-bine cu detergent, sa nu mai iasa pic de mizerie din el, sau doar l-ai clatit putin (fara sa insisti) in ceva apa scoasa din acvariu. Iar spalarea filtrului nu se face tam nesam, ci doar atunci cand scade semnificativ debitul.
Bine ca s-au lamurit lucrurile chiar daca mai tarziu. Vorba aceea, mai bine mai tarziu decat niciodata.
bibi2085 wrote:filtrul intr-adevar il spal doar in apa scoasa din acvariu

Multumesc pentru lamurire.
Acuma, ca sa vezi ca nu degeaba te-am intrebat de modul in care ai spalat filtrul, iti voi spune ca o curatire gresita a mediilor de filtrare (spalarea acestora in apa de la robinet, folosirea detergentilor sau spalarea excesiva chiar si in apa din acvariu) poate duce la o deciclare partiala sau totala a bazinului. Lucru care poate tulbura putin apa.

Si inca ceva. Incearca te rog ca dupa ce pui "." sa incepi cu litera mare. Asa vom citi cu totii mai lesne. Multumesc.
Inseamna ca colo fundul bazinului sta cam in aer, lucru de nedorit sub nici o forma. Exista riscul craparii acestuia.
ionutzica wrote:Pe test scrie ca o valoare de 1 e OK, probabil depinde de test...

Nu stiu ce-ti scrie tie acolo, dar uite ce scrie aici
If nitrite (NO2-) concentrations exceed 1 mg/l on a long-term basis, your fish may be
harmed.

Concluzia: fa-l sa fie 0, asa cum ti-au spus si colegii. Adica vezi ce se intampla cu ciclul azotului, de ce nu functioneaza.
Salut Cristi si bine ai venit pe forum.
Si Ciclidaele unde le bagi?

Am mutat eu topicul de prezentare aici.
 
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com