[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
LiviuG wrote:Tipic pentru forum. La un moment dat nimeni nu mai raspunde. Toata lumea se plictiseste.

Sa raspunda la un topic in care nu s-a mai scris de 2 ani? Nici initiatorul nu a mai scris ceva de mai bine de un an, asa ca.....
Scoate lemnul si baga-l sub dus 3 minute. O sa dispara "mazga", daca nu ai pesti care sa o consume
E femela si e plina de icre. O sa vezi cum va curata o suprafata pe care sa depuna respectivele icre, apoi vor fi fecundate de mascul/masculi.
Da! Bucura-te de ea, inseamna ca-i prieste plantei la tine in acvariu
cr1st1an wrote: Fac teste azi la apa pusa de ieri la declorinat, la apa de la robinet si maine dupa schimbul de apa saptamanal.

Fix cu asta trebuia sa incepi, cu testele la picatura. Bete 6 in 1 sunt pur informativa. Adica iti spune daca are ph, daca intelegi. Ca idee, unui vecin din cartierul in care locuiesc betele ii spuneau ca apa are PH-ul foarte mic, mie testele la picatura de la JBL imi spuneau ca avem PH 8,5-9, iar laboratorul la care s-au dus mostrele a stampilat hartia cu 7,5.
Revino maine seara cu rezultatele testelor si vezi ce zice lumea.
Cred ca neonii au alta problema, mai ales ca nu esti singurul detinator de pesti din Timisoara!
Sau faci rost de ceva carbune activ pe care il pui in filtru. Usor-usor va scoate taninul, impreuna cu schimburi normale de apa.
"... de la kribensis care au pui"
Asta-i motivul agitatiei din acvariu
Catalin23 wrote:
Antecume wrote:Poti sa pui reflector la tubul de neon.

Cum se ataseaza si cam cati w in plus ar insemna?

Se pune intre neon si capac. Nu inseamna W in plus ci redirectioneaza fluxul de lumina din partea de sus, flux care se pierde.
Uite ce a facut unul dintre colegii nostri de forum: http://acvariu.ro/forum/posts/list/44350.page
Pentru ca ajuta mai bine la transferul de caldura si nu e deformabila, deci nu va scapa aer/umiditate.
Ai facut vreo comparatie intre plantele crescute in jardiniera din plastic si cele crescute in ghivece de pamant? La mine au crescut mult mai bine in vasele de lut, nu s-au uscat, ba chiar unele au trecut si de iarna in balconul deschis
GeoCri3772 wrote:Acvariul pestelui betta

Fa-le in bine pestilor tai si scoate plasticaraia din bazin. Cauta un lemn si pune-l la fiert ca sa se scufu de mai repede, apoi il bagi in acvariu. Cel putin ancistrusul o sa-ti multumeasca!
Folosesti intr-un mod inteligent degetele si ochii si cauta pe google homemade indoor pond. Te uiti la poze, incerci sa reproduci ceea ce vezi si-ti place, apoi ne desfeti ochii cu pozele pondului din balcon.
Nu ma intelege gresit, e bine ca ai multe idei, dar nu esti primul si nici ultimul care se lasa prada entuziasmului de a face si drege in acvaristica/teraristica/acvaponie&Co. Risti sa ajungi ca alti fosti colegi si sa nu mai faci fata si sa te lasi.
Vad ca netul ma fenteaza si nu se posteaza ce scriu. O fi vreun semn, cine stie!
Nu stiu ce asteptari ai de la asa ceva. Va fi in proiect plictisitor...
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2267504/The-sealed-bottle-garden-thriving-40-years-fresh-air-water.html cea mai veche gradina inchisa din lume. Citeste articolul si apoi decide-te daca vei continua sau nu!
PS: trebuie sa cumperi un borcan din sticla!
Ce ai putea face? Ai putea sa accepti situatia asa cum e: nucile de cocos vor elimina tanin multa vreme.
Te deranjeaza cu ceva in mod deosebit?
Incearca sa te incadrezi in 2-3 ore cu toata operatiunea!
GeoCri3772 wrote:La mine în oras nu prea sunt produse vandute la mana a doua .

Ca sa nu mai primesti recomandari eronate, eu zic sa-ti treci orasul de resedinta in My Profile!
Eu am luat Tangit din Brico Pantelimon. Au trecut 2 ani de atunci, e adevarat, dar stiu ca au tevi si fittinguri
Aproape 32, iar primii pesti i-am primit de la o vecina profesoara de biologie (doamna Leca, profesoara din liceu a lui @mitica molina ) prin '92-'93!
https://www.google.ro/search?q=types+of+apple+snails&client=ms-android-cubot&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1zpGw9K_cAhUF-6QKHUjcBXsQ_AUIESgB&biw=360&bih=560
Este un pomaceea cu cochilie maro, nu e comunitar! Nu foarte multa lume are asa ceva in bazin

Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to: