[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
dan.pavelescu wrote:Cele 2 variante pe care le-am enuntat sunt alese dpdv al pretului. Rowa ma usuca, Phosguard e foarte eficient pe termen scurt, dar apoi trebuie sa urmaresc si sa fac teste. Astea doua actioneaza pe termen lung si imi dau mai multa liniste cu testele (poate la urmatorul salariu o sa-mi iau si eu un test Miley Cyrus).
Nu e problema ca n-ati ajuns - sa nu programam nimic pentru maine seara, ca joc in deplasare si nu stiu cand ma intorc.

Exemplu preturi:

- Aquaforest Phosphate Minus 1000ml - 82 lei
- ATI Phosphat Stop 1000ml - 68 lei
- Seachem Phosguard 1000ml - 129 lei
- ROWAphos 1000g - 215 lei

Primele 3 sunt in ml, rowa in grame. Nu stiu cate grame au primele doua, dar nu ma sperie pretul

Meanwhile, in Mama Rusie. Am chinuit aparatul vreo 15 minute (si el pe mine). Mai mult de atat, n-am puterea si stiinta..

image

Arata bine GSP-ul

In ceea ce priveste mediile anti fosfat, calculu' nu se face la cat costa, ci cit te costa cu unul dintre medii sau cu altul
sa reduci fosfatii din acvariul tau. Firmele care se respecta, cum sint Rowa si Seachem, iti spun exact pe ce dai banii.

Rowaphos - 100 ml reduce 3 ppm la 400 de litri, adica 3 x 400 mg, sau poti spune ca 1 ml de Rowaphos reduce 12 mg
Seachem - 1 gram de Seachem reduce 0,87 mg

Ceea ce face Rowaphos de vreo 15 ori mai eficient decat Seachem.

Celelalte doua firme nu au catadicsit sa isi informeze clientii care este eficienta mediilor vandute de ei.
Si ma indoiesc ca scrie pe cutii...

Alegerea e la tine Pave

LE chiar si Aqua-medic iti soune ce poate face pentru tine mediul lor de filtrare, 1 kg reduce 10 grame de fosfat,
adica 1 gram reduce 10 mg, e ceva mai aproape de Rowaphos...
Eu am avut experiente placute cu Rowaphos si Seachem Phosguard, nu sint pe felia ta
Nici azi nu am ajuns la tine, abia ce am ajuns acasa de vreo juma de ora
Nu am idee, ar trebui sa intrebi la un centru de incarcare. Dar nu cred ca scutesti prea multi bani. Daca te uiti
in linkul meu vei vedea ca butelia de 2 kg e 70 de euro. Ma indoiesc ca vei iesi mai ieftin de atat.
Foarte fain
Da, toate lateralele stau pe primul fund si trebuie sa fie mai scurte cu grosimea fundului, cred ca 10 mm in cazul tau.
Caseta o poti face cu sticla de 10 mm. Pieptanele ar trebui sa fie de 50-60 mm inaltime, cu dintii si golurile de 30-40
mm. Funtie de pompa de recirculare vei avea un anumit debit de apa, acle debit va trece prin golurile de la pieptane
si trebuie sa calculezi o cadere de apa de aproximativ 30 mm ca sa nu se auda. Golurile si dintii trebuie facute de 5 mm
latime iar nivelul apei peste partea de jos a golurilor in display ar trebui sa fie undeva la 15-20 mm, iar in caseta cu
30 mm mai jos nivelul decat in display. Dar trebuie sa calculezi sa vezi daca 30 mm diferenta de nivel este suficient
pentru debitul de care ai nevoie, in functie de aria golurilor.
https://fish.aquaristic.net/aquaristic-tec-CO2-complete-plant.html

Te costa 165,98 euro fara transport varianta cu butelie de 2 Kg si electrovalva, ai inclus si reactorul de CO2
si furtun pentru CO2. Buteliile mai mici de 2 kg nu se pot incarca la noi, deci iti trebuie de minim 2Kg.

Transportul probabil ca te mai costa 20-25 euro pina la tine.

Mai ai variante de la magazinele online romanesti, pretul tot cam pe acolo se duce.

LE transportul este 27,98 euro cu DPD, deci 194 euro total

Cam pe acolo ( cu vreo 100 de lei mai scump) gasesti si la noi:

https://www.nevertebrate.ro/Sistem-complet-CO2-cu-electrovalva-si-butelie-reincarcabila-2kg

LLE ti-am recomandat de pe siteul german kitul si nu componentele separat pentru ca diferenta de bani e
de 5 euro, iar in 5 euro ai inclus 2 metri de furtun si reactorul pentru CO2.
Testul de nitrati de la Salifert ar fi suficient. Producatorii Hydra mentioneaza ca filtrul nu reduce fosfatii, doar ii precipita,
asa ca masurarea fosfatilor nu te ajuta in cazul asta.
Presupun ca o sa ai si vreo 3-4 tangi, 1 sixline, eventual 1 yellow wrasse, 1-2 gobii...

LE acum am vazut postarea ta, sa inteleg ca nu bagi niciun tang?
E suficienta
Cati baboi ai in bazin?
Pavelescule ce s-a intamplat cu plici.ro, am vazut ca pozele din topicul asta, cele mai vechi, au disparut...

Ai loc de ceva ciortani Cristi
Faine oratanii
Iti plac tie cararile
Inceputul e promitator
Nu am cuvinte
Un test pe un acvariu mic cu varianta mica a filtrului si care nu e foarte scump cred ca se merita.
Sa ne anunti si pe noi daca il iei si il testezi
promite
Arata super misto, abia astept sa ma apuc de al meu
Iar pietrele alea noi sint mult mai potrivite
Da, trebuia sa lasi rosturi de 1 mm. Adica lateralele mici sa fie mai mici cu 2 mm.
Geamul de gund incastrat, cel de sus, mai mic cu 2 mm pe lungime si 2 mm pe latime.

Pentru comectorul pe unde vine apa din acavriu in cutie, daca intra fest si nu trece apa pe langa atunci
e ok sa nu lipesti teava. Si daca nu intra fest cu 2-3 infasurari de teflon sigur intra fest. Ideea este sa nu
intre apa printre teava si conector. De asta am zis ca aceasta teava poate fi lipita, dar doar aceasta teava,
cele 3 de la Bean animal nu trebuie lipite. Si la calculul surplusului de apa care vine din display in sump atunci
cand se opreste curentul este bine sa iei in calcul si volumul de apa din cutie, asta in caz ca tevile permit apei
sa treaca printre conector si teava.

Da, e mai bine pozitionata acum gaura pentru teava care aduce apa de pe fundul displayului in caseta

La ce distanta fata de fundul acvariului este centrul gaurii? Sa o calculezi in asa fel incat sa nu traga nisip/substrat
de pe fund, vezi si la Adi Radu cam la ce distanta era.
Daca era asa de eficient precum in filmulet probabil ca se vindea mai ceva ca paine calda
E de ceva vreme pe piata, de vreo 5 ani aproape, si ma miram de ce nu am auzit de acest nou filtru.
Putin reviewuri, probabil pentru ca e exact ce trebuie. Va las si pe voi sa mai cautati...

Ultima postare mi se pare un verdict probabil apropiat de realitate:

https://www.monsterfishkeepers.com/forums/threads/ocean-free-hydra-product-test.662031/page-3
um02122 wrote:Koala, eu imi aduc aminte acvariul ala si problema cu skimmarea de suprafata care nu era...
koala wrote:Asa este, in proiectul initial am avut probleme cu skimmarea de suprafata...
- pentru ca dintii erau prea "adanci" (aveau 10 cm inaltime), apa trecea cu usurinta din display in camera "tehnica"... fara ca ea (apa) sa fie "obligata" sa cada peste cascada pieptanului.
- am decupat o bucata de plexi, de latimea pieptanului si m-am jucat cu ea in sus si-n jos... am gasit pozitia optima, acolo unde apa era fortata "sa cada" peste golul dintilor.
- am obtinut skimmarea de suprafata dorita... daca imi amintesc bine, chiar tu mi-ai dat ideea cu bucata de plexi care "sa culiseze" sus-jos.

De aceea am si specificat CUM/CAT se fac dintii pieptanului:
- calculul "inaltimii" dintilor se face plecand de la ideea ca apa o sa urce cu 5-10 mm mai sus de golul dintre dinti.
- iti stabilesti de la bun inceput ce "nivel" de apa vrei sa ai in acvariu... cu 1 cm mai jos trebuie sa inceapa golurile dintre dinti.

Pana mea
kirucd wrote:In poza de mai jos se vede exact dimensiunea dintilor pieptanelui, care nu este practic un pieptane, acesta
este decupat in placa de acryl care desparte partea de filtrare de display. Inca din momentul in care a aparut
biofilmul i-am spus lui Koala ca designul pieptanelui nu este ceea ce trebuie pentru a avea o skimmare de
suprafata eficienta
, dar e destul de greu de remediat in momentul de fata. Practic trebuie acoperite golurile
pieptanelui in partea de jos, sub apa, cu o bucata de acryl, si astfel se modifica functionarea pieptanelui. Acum
apa are cale libera si nivelul in filtru e la fel cu cel din display, poate doar o mica diferenta, nesemnificativa si
care nu ajuta la skimmarea de suprafata.

O seara placuta,
Dragos

Cum iti ziceam, pieptanele trebuie proiectat corect ca sa ai cadere de apa din display in primul compartiment de filtrare.

LE Nasu' mare editeaza si tu postarea, nu stiu de ce nu se vede poza... e relevanta pentru cum nu trebuie sa faci pieptanele la un all in one

by Nashu mare: Vine baiatuuuu'!

image
Andrei P wrote:Multumesc mult pentru raspunsuri , elis.
Doresc sa remobilez sufrageria si bucataria si la pachet cu asta voi face si mobila pentru acvariu si capac . Probabil voi merge pe MDF .
Astazi am facut cateva schite in SketchUp .

image

Voi continua proiectarea si cu instalatie de PVC-u .

Pentru cei ce doresc un acvariu asemanator sau au programul instalat si doresc sa vada in 3D proiectul atasez si sursa .
https://www.dropbox.com/s/3xp2dw7016xm8rx/Acvariu.skp?dl=0

Pareri ?

Gaura pentru conectorul care aduce apa de la fundul acvariului eu as pune-o pe geamul lung al cutiei, ca sa iti traga apa
din lungul acvariului, nu din colt. Daca totusi o lasi acolo trebuie sa mai misti gaura, cum ai pus-o acum teava si cotul se
lovesc de teava de la gaura de langa. Incearca sa potitionezi si tevile in 3D ca sa intelegi ce spun.

LE am gresit eu, este distanta suficienta Totusi eu as pozitiona conectorul respectiv pe celalalt geam.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: