Message |
|
La un acvariu atat de mic, schimbul de apa este mai sfant decat acel skimmer. De ce zic asta? Este adevarat ca acel skimer ar mai scoate din nenorocirile care apar in apa, dar un schimb de apa are un avantaj major. Iti va reintroduce in acvariu calciul magneziul si multe oligoelemente consumate de corali.
Si in plus de asta, omul n-ar trebui sa se simta foarte deranjat, atata vreme cat apa e pe bani.
In privinta coralilor, poti incerca si pe forum, cu toate ca asta este o piata cam mica.
|
 |
|
Cu tot riscul de a fi in continuare putin off topic.
Nu este vorba ca ma aprind.  Chiar deloc. Ideea este alta. Recomandarile pentru o asemenea iluminare le facem atunci cand vine omul si spune: am vazut sau vreau sa fac un acvariu care sa aibe cutare si cutare plante, care vedem noi ca sunt mai dificile, mai pretentioase si care intr-adevar au nevoie de o anumita iluminare. Atunci da. Dar daca nu ni se spune asta, nu ne aruncam asa. Stii de ce? Asculta omul cumintel, ca doar a citit pe forum,  arunca in acvariu cate 1 W pentru fiecare litru, apoi vine si ne plange pe umar ca are trei Anubias si o Valisnerie pline de alge. Si nu mai stie ce sa le faca. D'aia zic io ca acel calculator e bun, dar nu prea 
|
 |
|
Frumoase imagini, felicitari 
|
 |
|
Da, mos, stiu, dar am avut impresia ca il cauta pe ala pe care scrie mare GFO, nu mai stiu cine il face. Si pe la noi nu l-am vazut.
|
 |
|
|
 |
|
Tot nu mi-ai explicat. Doar pentru ca asa zice calculatorul aluia? Nu zic ca nu este bun, dar ia incearca sa inversezi putin cotele. Sa pui inaltimea de 100. Ai sa constati cu surprindere ca tot Watt-ajul ala ti-l da. De ce? Simplu. Pentru ca nu gandeste. Asa este el setat sa lucreze. Ia pune-l sa calculeze cata putere ai nevoie pentru un cub cu latura de 100 de cm. Iar vei fi surprins.
So, revenind un pic in topic. Lumina trebuie aleasa cu creierasul personal, in functie de ceea ce vrem sa facem in acvariul ala. Daca vrem plante sau nu, daca da, de care, specia pestilor si cate si mai cate. Nu poti sa spui cuiva ca ii trebuie "tzashpe" Watti pe litru, doar pentru ca asa iese din pix. Sunt pe forum si nu numai, acvarii minunate care d'abea daca au 0,5-0,6 W/litru. Asa ca...
|
 |
|
Proasta alegere. Ai pus la acvariu neoane de bucatarie.
Baga indarat 830-urile si vezi daca pui mana pe vreun Fluora. Lumina va fi un pic rozalie, dar plantele vor jubila
|
 |
|
HumanFace wrote:Unde gasesc GFO?
Habar n-am daca exista pe la noi. Dar pe saiturile de afara sigur gasesti
|
 |
|
petrutz2003 wrote:ar trebui sa mai scazi macar cu 1 ora iluminatul in acvariu
la acvariul tau ai nevoie de 8-9w/litru
De ce ar trebui sa mai scada perioada de iluminare? Daca ti se pare mult, explica si de ce.
In alta ordine de idei. 8-9 W/l? Mie mi se pare cam putin. Ar fi mai bine 10-12. Probabil ai vrut sa spui 0,8-0,9 W/l. Dar in ce baza faci recomandarea asta? Ai identificat platele din acvariu pentru a le stabili necesitatile de lumina? Dar cu lumenii cum ramane. Si inca ceva. ai idee ce inseamna 1 W/l la un bazin lipsit de fertilizare si CO2? Nu cred.
@tarmitaman, la plantele pe care le ai tu acolo, fara CO2 si fertilizare, nu m-as risca sa adaug mai mult de un tub de 18 W. Nu ne-ai spus ce tuburi ai acum in capac. Personal ti-as recomda niste 830-uri. Sunt prietenoase cu plantele si nici lumina pe care o dau nu este urata.
In privinta plantelor, gaurile pe care le observi in frunze, ar putea sa apara si din cauza luminii precare, dar si din lipsa fertilizarii.
|
 |
|
Da, apa de osmoza este obligatorie in acvaristica marina. Fara ea, te vei umple de alge si nu te vei bucura cu adevarat niciodata de acvariul tau. Silicatii si nu numai, prezenti in apa nefiltrata in osmozor iti vor face viata un calvar.
|
 |
|
[quote-cosmintr]La alt acvariu la cat timp este bine sa schimb 25 la suta din apa, saptamanal chiar daca folosesc solutii de declorinare, aqua balance etc, ar ajunge la 2 saptamani?
Solutiile enumerate de tine nu iti "conserva" apa un timp mai indelungat, adica nu fac in asa fel incat apa sa-si pastreze proprietatile in timp. Ele nu fac decat sa conditioneze, sa pregateasca (dpdv chimic) apa pentru schimb. Ce se intampla dupa, depinde doar de caracteristicile bazinului tau.
fa schimburi saptamanale de 20-25% din volum
|
 |
|
Bine ai venit si sa-ti fie de folos inscrierea pe forum
|
 |
|
Treaba cu cresterea plantelor intr-un acvariu este simpla, dar nu prea
Pentru a avea succes, trebuie sa asiguri plantelor (in functie de cerintele fiecareia) anumite conditii. In principiu este vorba despre lumina si fertilizare care include si CO2. Despre lumina nu ne spui nimic, nu stim daca plantelor le place lumina oferita de acvariul tau. Nu ne spui nimic nici despre plante, sa vedem de care sunt, savedem care sunt necesitatile lor. Acuma, in lipsa luminii adecvate (probabil si CO2-ului) fertilizantul pe care il folosesti (se pare ca nu unul dintre cei mai buni) s-ar putea sa nu fie asimilat de plante. Drept pentru care apar algele. Impotriva lor ai luat o masura radicala (Algumin) care s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine. Adica este foarte posibil sa-ti afecteze plantele.
Revino cu lamuririle pe cere ti le-am cerut si mai vedem ce-i de facut in continuare.
|
 |
|
Nu te baga la pirania daca nu ai un bazin de cateva sute de litri. Cresc destul de mult si au si ei nevoie de cava spatiu de manevra.
Mai rasfoieste aceasta sectiune; vei mai gasi informatii despre ei.
|
 |
|
plush wrote:Eu am cerut o parere si lumea a cam batut campii
Lumea nu a batut campii. Lumea ti-a spus cam care sunt problemele pe care le vei intampina cu acest peste intr-un acvariu atat de mic, crescut cu unele specii incompatibile.
plush wrote:Ba ca am eu nush ce in acvariu si nu le place ...
Nu cred ca ti-a spus cineva sa faci anumite schimbari in functie de gusturile lui. Opinie au fost formulate in functie de caracteristicile acvariului tau si conditiile pe care le ofera.
plush wrote:dar s-au intrebat daca ce au ei / cum au ei in acvariu place si la altii ?
Nu stiu daca s-au intrebat daca le place si la altii, dar nu are nimeni nimic de castigat daca tu asculti sau nu de sfaturile pe care le primesti. Oamenii te sfatuiesc dezinteresat, daca tu vrei sa-ti fie bine, ok, daca nu, asta e. Oricum, nu trebuie sa te "aprinzi" daca nu-ti convine ce auzi...sau citesti.
plush wrote:Ia sa rog pe domnii X si Y sa faca 2 topicuri in care sa ceara parerea altora despre acvariul lor - cu poze - si cand unu spune: nu, mai pune niste pietre, altul sa mai bagi u caracatita .... etc , sa faca repede modificarile cerute .
Ia roaga-i sa vedem, ce se intampla. Iti repet: sfaturile pe care le primesti sunt pentru a merge bine acvariului si pestilor din el. Cei ce te-au sfatuit respecta compatibilitatile dintre specii, incearca sa ofere vietuitoarelor o viata cat mai usoara si mai lipsita de stres.
plush wrote:Eu nu am postat aici sa astept critici.
Treaba ta. Dar pentru ce ai tu acolo, nu astepta laude, ca n-are cine sa ti le dea. Daca nu-ti convine...Romania este o tara frumoasa si cu multe...forumuri.
plush wrote:E acvariul meu, il populez cu ce vreau eu, atata timp cat mie imi place si pestii o duc bine. Altii sa se abtina .
Corect pana la un punct. Ala in care spui ca "altii sa se abtina". Nu esti in masura sa ceri asta, nu aici. Odata ce ai postat, asteapta-te la raspunsuri in concordanta cu ceea ce prezinti. Si revin. Daca nu-ti convine, mai citeste odata putin mai sus.
plush wrote:Cred ca se poate inchide acest topic. eu unu am aflat raspunsul la nedumerirea mea
Chiar sunt curios sa aflu cam care ar fi raspunsul inteles de tine. Dar prefer sa inchid, lasand pe alta data satisfacerea curiozitatilor personale.
Si un mic si ultim sfat. Te rog sa fii un pic mai moderat in "tonul" cu care scrii.
|
 |
|
PAi nu ne-ai spus pe unde anume scapa. Pe la holenderul reductorului sau pe la axul robinetului?
|
 |
|
Asa oameni buni. Amestecati specii incompatibile, oferiti-le conditii pe care nu si le doresc si apoi mirati-va ca de ce apar probleme.
Nu este nevoie ca un peste sa si-o ia pe coaja pentru a avea probleme. De stres ai auzit? Mai apare si pe la oameni. Oamenii stresati slabesc, le scade imunitatea la boli si eventual o iau razna cu capul. Iar daca ii mai tii si in curent, racesc. Cama sa e si la pesti. Nu este nevoie ca pestele sa aibe contact fizic cu un individ din alta specie sau din aceeasi pentru a avea probleme. Este de ajuns sa-i fie frica pentru a se stresa. Apoi apar felurite simptome de boala asa cum singur ai observat.
Ca sa nu mai vorbesc de filtrul pe care il ai si debitul lui. Betta este un peste nascut in balti, in ape fara curenti de apa. Ce faci tu acolo, seamana cu aducerea unui eschimos la un maraton in Sahara.
|
 |
|
Salut si bine ai venit iti spun si eu.
staneang wrote:am intampinat problemele unuia care cumpara fara sa se informeze
Greseala recunoscuta este pe jumatate iertata. 
|
 |
|
Ups. Au disparut nishte posturi. Oare dc? Sa fie din cauza scrierii chat? S-ar putea.
Personal m-am saturat de cate ori am atras atentia asupra acestei probleme. Am crezut (in inocenta mea) ca voi fi ascultat. Dar nu. Se scrie in continuare ca pe mirc (daca o mai exista) sau ce vreti voi. Asa ca am trecut la fapte.
Considera gestul meu ca fiind un avertisment. Daca ma plictisesc si de sters posturi, trec la ban.
|
 |
|
Esti sigur ca nu ai in acvariu Melanoides tuberculatus in loc de Anentome helena? Eu cred ca da. Helenele sunt al naibii de greu de reprodus.
|
 |
|