[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
adrian09 wrote:aha.... eu ma gandeam sa nu se umple de alge...
deci un 4 - 3 - 5 zici?
9 sau 10 h nu e mult?

Da. Trebuie minim 5 ore pentru ca fotosinteza sa se desfasoare normal.
Una dintre perioadele de iluminare sa fie de 5-6 ore. Si pauza mai surta, vreo 3 ore.
Te faci frizer? Coool!
Eu as folosi filtrul total pentru filtrare si as pune un micro skimmer separat. Astfel obtii si o aerare mai buna.
Salutare si bun venit.
Arata bine, are potential frumos.
Inteleg programul de lumina dar nu inteleg programul CO2! Poti sa detaliezi putin? Ma gindesc ca incerci sa mentii un pH constant insa tot nu inteleg programul in raport cu cel al luminii. Multam!

PS Cred ca m-am prins. Nu ai pauza de lumina, doar variatie in lumeni, corect?
Varietatea asta nu este activa atit pe alge cit pe resturile din acvariu. Pot deveni invazivi si, mai rau, pot ajunge in filtru (am vazut la unii colegi colonii intregi in buretii filtrelor). Daca tii substratul foarte bune curarat se reduc ca numar. Physa arata altfel (au cochilia alungita) si sunt cu adevarat mincatori de alge.
adrian09 wrote:ceva frumos Silviu

https://youtu.be/W-eU0FIOC6E

smilie
Gabi C wrote:Silviu, daca tin bine minte e unul din primele tale proiecte, asa-i ?

Dap. De fapt chiar al treilea. Inainte de el am facut terariul.
Iar asta a fost acvariu “scoala”.

image
adrian09 wrote:saraca sotia... cate sedinte la spa a ratat .....
glumeam...
imi place ca nu ratezi nici o ocazie sa faci ceva nou, sa aduci o dchombare...super...

Clopotul ala trebuie golit total din cind in cind. La fel se intimpla si la Tropica. Alternanthera are nevoie de lumina. Vezi sa nu fie umbrita cumva.
adrian09 wrote:se pare ca nu iti trebuie oxigenator... perleaza ca oxigenatorul....super

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Work in progress ... pentru Bonsai! Desfrunzit si fara sirma.

image
image
image
image
image
[quote=adrian09][quote=cosmin_ruz]Sa reziste si sa se dezvolte plantele, iar alegele sa nu-si faca aparitia! Succes! O poza cu intreg aranjamentul nu vedem? [/quote]

face Silviu pe dracu in patru sa se mentina bazinele
tare.. chiar ma gandesc ca ,din cite stiu ,asa cum zice si colegul Cosmin, bazinele sunt predispuse la alge cand sunt asezate in lumina naturala
arata foarte fain...[/quote]

:-D

Nu sta in lumina directa. Cel din terariu. Are lumina filtrata de plante. Asasar, ca si in natura, asta inseamna cam 6500 k. Balconul e orientat catre rasarit. Al doilea este diametra opus ferestrei care da spre sud dar acolo este umbrita de un nuc. Asadar, nu lumina naturala e problema ci cum este proiectata
pe acvariu.
[quote=cosmin_ruz]Sa reziste si sa se dezvolte plantele, iar alegele sa nu-si faca aparitia! Succes! O poza cu intreg aranjamentul nu vedem? [/quote]

Multam! Sunt doua nano.
image
image
calin_gherman wrote:Eu, ca posesor de filtru denitrificator (la acvariu de apa dulce, ca nu am urmarit tot topicul) il contrazic usor pe Silviu Man. Denitrificarea e relativ usor de obtinut daca indeplinesti cateva criterii: un filtru de volum mare (al meu are 50 l), un curent de apa prin el cat mai redus, sub 200 l/ora (al meu are 70 l/ora), mediu propice (Seachem Matrix si De*nitrate in al meu) si insamantare cu bacterii anaerobe, plus rabdare pentru ciclare.

Pai nu ma contrazici deloc. Asta spuneam si eu, ca se poate obtine dar in conditii foarte speciale, daca pot sa spun asa. Procese similare au loc in straturile profunde de mil, in zonele de decantare ale foselor si bazinelor statiilor de epurare, etc.
Doua acvarii. Primul are 20 de litri. Al doilea are 10 litri!

In afara de filtrare (Dennerle nano) si lumina josa (unul sta mai mult in lumina naturala filtrata de plante) ... nimic altceva. Fara fertilizare, substrat fertil sau gaz. Schimb de apa saptaminal si plante cu crestere inceata si medie.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image