Message |
|
Deja l-am trezit
P.S Credeam ca sunt singurul care se uita la acvarii la ora asta
LE Pana una alta tie iti prinde foarte bine sumpul ala, cand te apuci de acvariul 3m+ il transformi pe asta in marin, ca sa fie treaba... TREABA
|
 |
|
 De mult ma gandeam la ideea de a face 2 filtre (gen sump) pe lateralele acvariului, abia astept sa iti faci acvariul de 3m+ sa vad cum functioneaza  , dar in principiu nu are ce sa nu mearga daca te gandesti logic, la o dimensiune de 20x60x50 ai 60l de spatiu filtrant, inmultit cu 2, mi se pare foarte mult, plus ca poti pune pompele de recirculare in asa fel incat sa asiguri un curent suficient in acvariu, atasand si un locline la iesire iar peretele despartitor sa fie din acrilat negru.... PERFECT...
Singurul dezavantaj este ca mananca 40 de cm din lungimea acvariului
|
 |
|
Pai nu vreau sa iti schimb parerea, doar ce ti-am spus ca este mai bun sumpul  )
|
 |
|
Pai nu te contrazic, are si sumpul avantajele lui, eu doar am zis ca e mai simplu cu canistrele din punctul meu de vedere.
Cu siguranta este mai ieftin cu sump, mult mai ieftin chiar, si materialul filtrant poate fi folosit in cantitati mult mai mari, dar beleaua e la proiectare, debite, gauri in acvariu compartimente etc... Iar daca se opreste curentul categoric as vrea sa am un filtru extern
LE : Eu as folosi 2 Hagen FX, un sertar cu burete/perlon, restul matrix,iar pe un retur as pune si un UV, crezi ca nu e suficient pt cei 700l ( 500l utili scazand pietrele, nisipul) ?
|
 |
|
Dragos, esti fantastic cu proiectele tale  ))
|
 |
|
Eu l-am facut din sticla de 8 normala, pt orice siguranta, si este putin mai mare decat al tau. Nu mi se pare grosolan, sincer sa fiu
LE - Cotele mele sunt 57x57x50 cu marginile cantuite.
|
 |
|
Foarte frumos acvariul, in special aranjamentul pietrelor, abia astept sa vad ce o sa faci cu cel mare
Cat despre filtrare, eu as merge pe canistre, mi se pare mult mai sigur decat sumpul si mai simplu, plus ca poti baga destul material filtrant in doua canistre.
|
 |
|
Frumoasa cutia mica, ce debit are ? si ce dimensiuni are partea interioara ?
|
 |
|
Pai daca nu am face nimic, ala ar fi tablou 
|
 |
|
Mie mi se pare mai convenabil ciorapul  il scoti, il speli si il bagi la loc. Pare mai usor de intretinut decat sa aspiri camera aia.
Sau poti sa cumperi mai multi ciorapi, ii schimbi la 3 zile si ii speli odata la 1 sapt - 2 in functie de cati vrei sa cumperi 
|
 |
|
Spuneam asta pt ca mi se pare cam mare spatiul pe care il ocupa reactoarele in sump, asa putea sa faca si un loc pt cheato, sau deepsand.
|
 |
|
Intrebam pt ca am fost sapt trecuta la mare si piatra din mare era identica cu cea care se vinde in petshopuri 
|
 |
|
La asta ma gandeam si eu 
|
 |
|
Credeti ca pot folosi piatra din ocean de aici in loc de piatra vie ?
|
 |
|
Da, cel mai bine pui reactoarele in camera 2 si sa se verse inapoi la skimmer, iar in camera 3 pui matrixul.
|
 |
|
Esti singurul la care ma incurajez sa merg inainte cu proiectul tinand cont ca eu plec mai tot timpul de acasa  )
Nu sunt mare fan off-road, mai ma duc din cand in cand cu prietenii in desert, dar nu am fost de mult timp, imi place mai mult la pescuit cu barca  
|
 |
|
Nu cred ca tin cont de intarituri, desi majoritatea intariturilor mi se par inestetice, asta mi se pare chiar frumoasa: 
|
 |
|
Salut, bafta cu proiectul tau, am citit pe undeva ca apa de la reactorul cu biopeleti e bine sa se verse in camera skimmerului, si ca este bine sa dai apa cat mai putin filtrata.
Nu stiu daca am dreptate, este doar ce am citit pe niste forumuri externe, cei mai experimentati sa isi spuna parerea 
|
 |
|
 ) la folosirea biopeletelor  )
|
 |
|
am inteles, deci nu este nimic batut in cuie 
|
 |
|