[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: YDarius
Forum Index » Profile for YDarius » Messages posted by YDarius

Poti sa repeti ce vrei sa spui?????

Asta e de hall of fame .

Limba Romana
Asta e mottoul !
Cred ca e de ajuns pt moment, dar trebuie sa bagi un burete bolborositor cu o pompa de aer este o varianta ieftina. Filtrul actual cred ca face prea multi curenti pt cei mici.
Poti sa faci ceva de genul filtrului juwel (Biofilter). Faci cutia din acrilat, cu dinti, asta iti va sparge si pelicula de apa.
image
imageATO - este schimbul la picatura, se monteaza un senzor in acvariu unde apa este "calma" ca sa zic asa, iar o pompa cu un furtun care se varsa in acvariu intr-un recipient cu apa, cand senzorul detecteaza ca nivelul apei a scazut, activeaza pompa care va baga apa in acvariu.
Cu siguranta Dragos iti va arata un design mai mult decat bun, este campion la bricolat
Mai bine bagi un burete bolborositor, si aspiri substratul.
Cat de mare e acvariul?
Poti sa le dai fulgi maruntiti, sa nu exagerezi cu mancarea ca sa nu strici calitatea apei.
Multumesc pt lamuriri, era vorba despre sump.
Trebuie sa dai mai multe detalii despre acvariu ca sa iti poata raspunde cineva.
Da, eu m-am gandit doar la pieptane. Cat a costat fiecare overflow pe care l-ai facut ? Are vreun avantaj cel bricolat fata de cel din magazin ?

LE: La proiectare trebuie tinut cont doar de acest volum de apa ? Sau mai sunt si altele?
Am inteles, deci se pot scurge maxim 2-3 cm din coloana apei din acvariu, iar sumpul trebuie calculat in asa fel incat sa poata sa preia acest volum de apa.

Nu te-am contrazis pe alt topic ;) , dar tocmai de asta mi-e frica, proiectarea incorecta. Si eu sunt convins de avantajele net superioare ale sumpului.
Vrei sa stabilesti paternitatea ?
Lasand gluma, nu e neaparat sa fie el "tatal" . El sta langa ea pt ca vrea sa se "inmulteasca"
Te-ai hotarat la sistemul de filtrare ? Cutia poti sa o faci din acrilat negru daca o sa faci backgroundul negru si nu o sa se observe. Poti ascunde acolo echipamentele gen ATO, Incalzitor si asa ceva, dar trebuie circule apa prin cutie.
Adica poti sa faci o gaura mai jos si sa montezi si o pompa de valuri mica care sa asigure circulatia si curentii in acvariu, impusti doi iepuri
Pai masculul de xipho o sa se dea la orice femela gaseste in acvariu ...
Nu inteleg prea bine ce vrei sa intrebi exact...
Si practic doar apa care sa scurs se duce in sump ? Iar dupa ce vine curentul incepe sa functioneze normal ca si cand nu ar fi fost nimic ?
Pai la xifo femela si masculul se deosebesc foarte usor..
Masculul este cel cu coada lunga iar femela cu coada rotunjita..
In ce stadiu este proiectul ? Ai reusit sa faci ceva in legatura cu fixarea pompei ?
Foarte frumos acvariul Severus, pare asa "Natural" ..
Depinde despre ce pesti vorbesti..
Dragos de ce nu mai merge camera ?
Porcu wrote:
lopjea wrote:l-am tinut un pic afara ca sa mai respire

Cum vine asta ?

Sa-si traga respiratia ca sa poata sa se duca la fund langa bibiani
Hai sa-ti zic si parerile mele referitoare la filtrarea pe care o vei alege, ma voi lega doar de avantaje/dezavantaje strict legate de proiectul tau. Cred ca alegerea intre sump/canistra se face in functie de comoditate

Sump:
- Poti gauri fundul acvariului pt returul pompei, cu locline pe retur pe care il poti masca sau ascunde cu ajutorul pietrelor. In felul acesta rezolvi si problema fecalelor dintre pietre.
- Poti ascunde toate echipamentele in sump, ATO, Incalzitor etc.
- Poti face 2 sumpuri ( te sfatuiesc sa le proiecteze Dragos)
- Costul de realizare mai mic, nu stiu sa iti dau o suma corecta, dar nu cred sa te coste mai mult de 1000-1500 Lei.

Canistre:
- Comoditatea si usurinta de montaj.
- La 2 canistre ai destul material filtrant, parerea mea.
- Costul a 2 canistre de calitate cred ca se invarte in jurul a 3000 lei
- Nu poti monta echipamente.

Pana la urma cred ca alegerea o faci in functie de cat esti de comod, cred ca sumpul iti ofera mai multe avantaje per total.
Nu cred ca poti face un sump in latera acvariului de 40 cm, pt ca nu ar arata bine

Forum Index » Profile for YDarius » Messages posted by YDarius
Go to: