Message |
|
Deci ca sa fie clar am lumina 30 w care sta 5h pe zi, temperatura 24-25 C, Fertilizant lichid de la tetra, substrat de la tetra cu pietris necalcaros.
|
 |
|
Din cate stiu sunt 3 metode:
1. Lumina UV.
2. All black la acvariu.
3. Cea la care nu vreau sa ajung-Chimicalele .
|
 |
|
|
 |
|
Nu folosesc in disperare  si lumina merge 5 h pe zi ca are 30W.Si oricum fertilizantul de la tetra am auzit ca e mai mult apa chioara  .
|
 |
|
Na-m nici o saptamana de cand am facut setupul si iar m-i se intampla sa apara apa verde  plus niste alge maro pe cabomba si nucus...nici nu stiu ce sa mai fac  Are cineva niste idei de combatere ale acestor alge?
|
 |
|
Deci ce imi recomanzi ? Unul din motivele care fac schimburi dese este faptul ca previn aparitia "apei verzi" si de asemenea pentru ca acvariul este destul de populat.Iar chimicale pun doar easy balance si fertilizant plantamin.
|
 |
|
Nu mai conteaza da semne de vindecare, i s-a mai dezumflat burtica. 
|
 |
|
parerea mea este ca trebuie sa incepi un nou topic 
|
 |
|
Pai pur si simplu scot toate instalatiile din acvariu si le spal cu apa rece iar buretele de la filtru il spal in apa acvariului (luata separat intr-o galetusa)
|
 |
|
Programul zilnic:
De luni pana duminica dar fara sambata fac urmatoarele:
10% schimbat apa.
Umblat pe la plante.
Monitorizat instalatiile si temperatura.
Sambata:
30% schimbat apa cu aspiratorul
Umblat la plante.
Sters sticla (interior si exterior) .
Spalat instalatiile.
Deci ce ziceti, e bine?
|
 |
|
kyoshy are dreptate, e de preferat substratul de la JBL ca cel de la Tetra nu este asa de minunat.Eu mi-am luat substrat de la Tetra ca nu am stiut ca JBL este mai bun.
|
 |
|
Cred ca mai mult este o balonare.
|
 |
|
din pacate acel cory a murit...acum 3 saptamani deci topicul nu isi mai are rostul
|
 |
|
am filtru intern cu capul in jos dar nu prea functioneaza
|
 |
|
prin ciclat inseamna procesul de formare ale unor bacterii doarte bune pentru acvriu...si din cate stiu nu trebuie sa lasi apa la statut daca acvariul nu are pesti...deci o poti pune asa 
|
 |
|
pentru inceput ar trebui sa lasi acvariu la ciclat vreo 2-3 saptamani iti zic din experienta ca daca pui pesti pot muri...m-i s-a intamplat cu un cory  dupa ce pui pesti trebuie sa o lasi apa intr-o galeata vreo 2 zile sa se decloreze dar daca vrei mai repede merge si un aqua safe de la tetra...dar indicat este sa nu bagi chimicale (desi eu o fac si o duce foarte bine acvariul ;) )
|
 |
|
deci ce parere aveti...astept sugestii si imbunatatiri  si cineva cu un ochi mai artistic ar fi bun
|
 |
|
dupa cum am promis revin cu cateva poze ale acvariului:
Vazut din fata:
Vazut dintr-o parte:
Vazut de deaspura:
Vazut dintr-o parte:

|
 |
|
ti-ar trebui si ceva fertilizanti, eu folosesc tetra plantamin si de asemenea un substrat mai bun pentru plante ca nu stiu in ce masura plantele se vor multumi doar cu acel cuart, la mine o duc bine cu Complete substrate de la tetra (dar am auzit ca nu e chiar cel mai stralucit  )
|
 |
|
ii bon ai filtru ca al meu  incalzitor ai ?
|
 |
|