Message |
|
Severus wrote:
Cred ca adrian are dreptate. Ca sa evitam orice problema cu gospodinele, putem sa ne axam pe pahare (cum apare unul in prima poza, in partea stanga).
In felul acesta nu deranjam pe nimeni si ne simitim si noi bine cu hobby-ul nostru.
PS Ideea (cu paharele si / sau borcanele) este grozava, foarte practica si cred ca merita dezvoltata. Pe langa creveti cred ar merge si niste Rasbora Galaxy.
In 2 litri? Nu cred. In cel mai rau caz citiva Boraras dar si asa e riscant. Tin 15 Boraras in 10 litri si e la limita. Cu filtrare buna, schimb de apa de doua ori pe saptamina, plante ca lumea ...
|
 |
|
adrian09 wrote:
Cred ca vrei sa iti iei injuraturi......
Invata tu baietii la prostii,sa nu mai gaseasca femeia borcane pentru castraveti gogonele si toate cele..... apoi vedem ce forum de acvaristica gasim ....
E super fain ,cred ca intra si ceva creveti inauntru....
Ultimul chiar e sutit din stocul pentru gogosari.
Dap, as incerca ceva Red Sakura daca am timp pentru schimburi de apa. Altfel nu ii chinui.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
adrian09 wrote:Super fain
Folosesti filtrare sau ceva sa iti miste apa?
Care apa?
|
 |
|
|
 |
|
adrian09 wrote:
Silviu Man wrote:Dennerle nano 10 litri.
Filtrare : Dennerle nano corner
Substrat : inert, quart negru
Lumina : initial AquaZonic 11 w apoi o lampa de birou
Plante : Anubias nana, pinto, bonsai, pangolino
Pesti : 15 Boraras Urophtalmoides
Creveti : Red Sakura
Melci : de substrat, duium. Plus un Pomacea ratacit
Fara CO2, fara fertilizare.
super fain...
cum ne-a obisnuit nenea Silviu...cu specialitati...
E foarte simplu facut.
|
 |
|
|
 |
|
@Liv
DeponitMix.

|
 |
|
Dennerle nano 10 litri.
Filtrare : Dennerle nano corner
Substrat : inert, quart negru
Lumina : initial AquaZonic 11 w apoi o lampa de birou
Plante : Anubias nana, pinto, bonsai, pangolino
Pesti : 15 Boraras Urophtalmoides
Creveti : Red Sakura
Melci : de substrat, duium. Plus un Pomacea ratacit
Fara CO2, fara fertilizare.

|
 |
|
|
 |
|
O lampa de birou! Nu am avut substrat activ. Substrat fertil si nisip.
|
 |
|
Nu. Exista sisteme cu remineralizare. E altceva.
|
 |
|
Nu are importanta dimensiunea bazinului. CO2 se regleaza usor, poti folosi un dropchecker pina iti formezi ochiul. Nici modul de schimb al apei nu are relevanta decit daca apa de schimb trebuie conditionata.
|
 |
|
|
 |
|
adrian09 wrote:Super
Cu platforma ,mai este in proirct?
Da, dar din radacina de azalee.
|
 |
|
Eu folosesc apa de osmoza cu remineralizare si asta ...

|
 |
|
giberica wrote:Ai dreptate, dar am doua probleme cu apa de la robinet (sau ma rog, asa inteleg eu situatia).
1. Apa nu e moale ci foarte moale. Conform tabelului de pe cutia Easytest de la JBL duritatea totala ar trebui sa fie macar 3, iar eu am 1.
2. In mod normal apa moale este si usor acida, deci pestii/plantele care prefera apa moale prefera si un pH mai mic. Eu am duritate mica dar pH mare (7.6). Adica am apa moale si bazica.
Cum impac capra cu varza?
Foarte simplu. Bagi CO2 la greu (adica la limita supravietuirii animalutelor, evident) si astfel scazi pH-ul. Adaugi sare de la Dennerle in functie de ce vrei sa ai : creveti, melci. Pestii comuni, cum ar fi neonii (cu exceptia neonilor verzi), ember tetra, werneri ... nu vor avea probleme.
|
 |
|
Humbert wrote:Ce mai voiam sa zic, mai mult asa for fun: probabil stii Silviu ca acvaristica marina e foarte scumpa, si eu stiam dar de fapt nu prea stiam, ma gandeam doar la investitia initiala in echipamente si animale, dar nu si la costurile de intretinere (in afara de sare)
Un exemplu: la mine crevetii peppermint nu traiesc semnificativ mai mult de 6 luni. Pana acum mi-au murit 3 si maine ma duc sa-l iau pe al 4 lea, deci am bagat 400 si ceva de lei numai in creveti in 2 ani, creveti pe care nu ii vad prin acvariu si care nu imi aduc nici o bucurie, dar trebuie luati pt ca altfel aiptasia iti poate distruge tot acvariul. Eu nu am mai vazut aiptasia la mine din ianuarie 2018, dar nu am curaj sa nu am crevete, stiu ca sunt sanse sa fie una in sump.
Melcii la fel, mor pe capete, 30 de lei bucata, zero bucurie pt acvarist, dar sunt necesari. Am avut noroc ca la mine s-au inmultit, altfel bagam 100 de euro pe an numai in melci ca popa.
Nu mai vorbesc de pesti sau de corali morti
:-))
Stiu. Nimic nu e ieftin. Insa problema mea e alta. Timpul. Am un program extrem de dezordonat. Insa vine iarna. E mai simplu atunci ca se mai linistesc apele.
In plus ... nici cu dulcicolul nu mi-e rusine. Stii cit costa un Eheim incpiria 400 full?
|
 |
|