Message |
|
narcis wrote:Este un comportament normal la creveti, nu are legatura cu valoarea co2. In general agitatia asta am observat-o dupa naparlire..
Corect !
Si inca un amanunt, tot in perioada de naparlire, dispar din campul vizual cateva zile in perioada de iluminare, dar sunt activi pe intuneric !
|
 |
|
Salut Lucian !
Multumesc !
Verdeata asta este ca raia, ai luat-o, ai scapat de ea, dupa care parca iti lipseste ceva, si atunci o iei din nou, de la capat !
Sunt foarte multe provocari in acest domeniu, si pana cand nu raspunzi la cat mai multe parca nu poti trece mai departe.
|
 |
|
Multumesc Marius !
Probabil ca va dura ceva timp pana la o maturizare completa.
|
 |
|
Alex wrote:Imi place cum ti-a iesit. Astept sa-l revad cand apare verde in partea din fata.
Multumesc Alex !
Si eu astept sa-l vad, verde in fata !
|
 |
|
stefanp wrote:
Referitor la poza de ansamblu, imi place domnule hardscape !
Mai ales partea dreapta, care ma inmoaie
Cat te-au costat bolovanii? Si cam cate kile sunt?
Multumesc Stefan !
Nu mai stiu exact, dar daca nu ma insel cred ca sunt in jur de 60-70 kg la 2,5 lei Kg.
ocean wrote: Intr-un bazin cu tema /tendinta naturala se potrivesc pesti cat mai apropiati de original
Cat se poate de corect !
Sau macar, cei care sunt in aceiasi nota cu scape-ul, ca forma dimensiuni si culoare.
Dupa parerea mea, nu poti folosi o specie de pesti, doar ca ai facut o pasiune pentru ea, in orice layout .
|
 |
|
smileyface wrote:Zambaretul zice ca ii place,prea mult chiar. Ce fauna o sa ai?
Ma bucur, ultumesc pentru apreciere !
Nu stiu nici eu ce fauna va popula bazinul. Ma gandesc la ceva de dimensiuni mici 3-5 cm.
|
 |
|
koala wrote:Spectaculoasa, ultima imagine!
Multumesc Koala !
Da, si de fapt este aceiasi imagine, dar cu zoom mai larg.
Lemon wrote:Tinand cont cat de mare este bazinul imi imaginez doar cate de mare este creanga / radacina / ansamblul de lemne.
Vorba lui Koala, breath-taking. Na, ca m-am murdarit si de engleza la gura din vina ta.
Multumesc Lemon !
Nu sunt mai mari de 40-50 cm, doar ca sunt asezate in asa fel incat sa pastreze o oarecare proportie in intregul ansamblu.
smileyface wrote:hai nu ne mai tine in suspans si baga odata o poza cu tot ansamblul  )
Multumesc Zambaretului !
Serios omule,da nu pot avea si eu ceva de care sa ma bucur singur !
Vine si una intreaga, ca nu sunt eu asa egoist !
stefanp wrote:Dane, tinand cont de fostul setup, sunt sigur ca si actualul va fi de mare efect.
Astept si eu cuminte, o poza de ansamblu :hehehe"
Vad ca ai un filtru de substrat, dar si pastile cu nutrienti introduse.
Nu iti va scoate filtrul nutrientii in apa?
Multumesc Stefan !
Nu scoate, ca oricum se dizolva cam in raport cu cat se consuma, si apoi ce se dizolva in exces se consuma sau ramane in coloana de apa care il intoarce din nou in substrat.
Curiozitatea mea este alta. Este legata de fissidens fontanus " phoenix moss " pe care l-am avut prins pe o buturuga care a fost scoasa din bazin de peste un an, acum vreau sa vad daca si in aceasta situatie se regenereaza.
Si inca o secventa din " Natura " in ritmul ei lent de evoluttie :
Deci cum spuneam, nu se vede nimic spectaculos in imaginea de ansamblu .
Voi vedeti ceva deosebit ?
|
 |
|
vazilian wrote:da stii sa ne fierbi mai nea Dane ......
in stilul asta cred ca te trezesti cu mine la usa ....
Stai bre, nu este fair play fata de ceilalti colegi, tu daca esti bucurestean iti permiti sa vii la usa mea, dar ceilalti ce sa faca !
Stii ca esti bine venit oricand !
szaki wrote:Nu in ultimul rand iti urez succes si satisfactie cu acest setup!
Multumesc Zsolt !
Spor si tie, si mai mult timp alocat bazinului. Si eu sunt in aceiasi situatie,mai mult toamna si iarna ma pot ocupa de bazin !
paradoxx wrote:ceva ce se anunta perfect 
Nimic nu este perfect, dar este o incercare !
Oricum va fi ceva placut si atragator pentru musafiri casei mele, si asta inseamna foarte mult pentru mine, dar si mai mult conteaz aprecierile voastre pana la maturitatea bazinului .
Inca o secventa,
Chiar nu am intentia de a fi secretos, dar nu am ce arata acum, exceptie facand hardscape-ul !
|
 |
|
Multumesc Skija !
Multumesc Cornel !
O secventa din marea " Natura " !
Dar, mai avem mult de lucru !
|
 |
|
Buna ziua !
Taraboste si-a trait ultimele clipe de existenta .
L-am desfiintat pentru a face loc unui alt setup care se va numi "Natura" si va fi gasit aici :
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/34869.page#p301026
Doamnelor, domnilor va multumesc pentru aprecieri si va astep cu acelasi interes la urmatorul setup !
Domnilor administratori, cu toate multumirile, va rog sa inchideti acest thread !
|
 |
|
Natura va fi un setup fara reguli, care are ca inspiratie setapurile din stilul " Natural " abordat si dezvoltat de regretatul Takashi Amano, fotograf, designer si acvarist aquascaper !
Bazin
- display 150/55 cm
- volum 450 l
Filtrare
- filtru de fund Resun cu dimensiunea de 150/55 cm - cu trei capete de powerhead Resun SP 1100
- filtru extern JBL e 1500
- filtru extern Tetratec ex 700
- filtru extern Eheim profesional 3e 2076
Lumina
- 4 x 80w 2 buc. Osram 830 + 2 buc.Geisemann super flora
- 2 x 54w Geisemann super flora
Fertilizare
- micro
- macro
- ferropol 24
- Vimi bottom action
- Vimi bottom long lasting
- fosfo
- kalium
- aditie presurizata de CO 2 cu Ph control
Substrat
- volcanit Aqua-Medic
Decor
- red moor root wod
- piatra, roca vulcanica ceramizata
Acesta este inceputul :
Multumesc pentru ajutor in achizitionarea pietrelor, colegului nostru Alin ( @ Qwerty ) si pentru transportul acestora la Bucuresti colegului nostru Cornel ( @ Vazilian ).
|
 |
|
Foarte frumos !
Elemente de hardscape alese cu atentie, asezate atragator cu priceperea cunoscatorului format din pasiune pentru acvaristica ! Primul pas si-a atins scopul cu succes, acum conteaza foarte mult punerea lui in valoare prin alegerea plantelor potrivite acestui scape.
Succes skija !
|
 |
|
Esti conditionat de o cota anume ?
Eu as avea o alta propunere pentru dimensiuni, 80x 50x60 din sticla de 10mm, cantuita. Daca nu au lungime macar latime si inaltime sa fie.
|
 |
|
Buna seara Cornel !
Ce buchete frumoase ai invatat sa faci !
Si intalnitiva ma-i baieti numai voi, ca alti nu beau bere, doar voi astia mai mici !
Stai sa vezi cand termin si eu cu treburile, ce stresant am sa devin.
Nu arata rau deloc !
O seara placuta Dom' Cornel !
|
 |
|
Buna ziua doamna Faye !
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=61
Dozarea a 3 ml/saptamana de nutrienti, din oricare gama de produse nutritive pentru fertilizare, nu ofera o concentratie suficienta a nutrientilor in coloana de apa. Nutrienti ar trebui sa aiba o densitate mai mare in volumul de apa, iar in acvariu trebuie asigurata o miscare puternica si continua a volumului de apa in asa fel incat sa nu existe nici un coltisor in care apa sa nu fie miscata.
Imaginile de mai sus reprezinta unul dintre acvariile mele de inceput. Acolo se observa o tufa de anubias barteri nana, care statea sub o iluminare de 4x30w T8 865 si 830, cu doza de elemente nutritive micro si macro de 10ml/zi inclusiv aditie de CO2, si trei filtre interne care agitau apa sificient de puternic. Aceea tufa de anubias a ajuns la o dimensiune impresionanta , ocupand la un moment dat 30 % din volumul acvariului cand a fost donata magazinului acvaristic din Piata Muncii, tinut de fica D-lui Oprea.
Aparitia BBA-ului este favorizata de multe ori si de ritmul incet de crestere al plantelor care asteapta ajungerea nutrientilor la frunzele lor.
|
 |
|
Eu detin si folosesc un reductor Dennerle Profi 2000
http://www.okazii.ro/pesti/reductor-co2-dennerle-profi-500-acvariu-acvaristica-a44721973
si unul Aqua Medic.
http://www.aqua-medic.de/index.php?r=catalog/product&id=16
Din experienta celor vazute si auzite eu recomand reductorul de presiune de la Aqua Medic, despre care inca nu am auzit nimic de rau. Are un singur reglaj, cel fin de la 0-3 bar.
|
 |
|
Dar tot ar trebui una de actualitate !
Plantutele sunt superbe !
Acum realizez cat de amplu si cat de departe merge Dennerle cu proiectul Scaper's Tank !
Succes pe mai departe Stefan !
|
 |
|
Blue14 wrote:Arata foarte bine, dar ar arata si mai bine sarat!
Multumesc Blue !
Din partea unui marinar, este mare lucru aceasta apreciere !
Tinereteee !
Ti-au crescut aripi !
Nici daca mi-ai dona tot ce mi-ar trebui pentru un acvariu de apa sarata, nu cred ca pot sa renunt la acvariile de apa dulce. Iar daca mai insisti vin peste tine la Constanta si te educ in spiritul acvariilor de apa dulce !
|
 |
|
Multumesc Stefan !
|
 |
|
ocean wrote:Grozav bazin
Multumesc @ocean !
vazilian wrote:vin imbracat ca ala de la banca transilvania  )
Maaai atragator, maaaai distractiv, pentru fete !
BBogdan wrote:Faina jungla !
Multumesc Bogdan !
Jungla Ecuatoriala !
narcis wrote:Foarte frumos, felicitarile mele. Cateva crengi subtirele, sa-i dea o alta fata, cred ca s-ar potrivi de minune. Un plantat pe gustul meu, parca-mi vine iar de-o jungla  .
Multumesc Narcis !
La final se mai cosmetizeaza pentru fotografie !
Multumesc Domnilor !
|
 |
|