[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Taaa daaaa. Nu tre sa stii fizica ca sa poti trage singur niste concluzii de bun simt, macar daca pierzi 10-15 minute pe langa acvariu si sa faci teste sa vezi cum sta treaba. Plus ca s-a rasdiscutat ce si cum sa fie micarea apei incat sa nu ai zone moarte = fara circulatie.
Exista protectii pentru incalzitoare produse de fluval, super ok si la preturi ultra decente. Eu m-am aprovizionat pentru toate incalzitoarele din acvariile cu bestii = pesti mari si dumb care ar putea lovi incalzitorul de sticla acvariului. Arata bine, plastic bun, ventuze asemenea.
Nivelul apei mai sus cu 5-10 mm fata de buza cascadei.
Cam tot filtrul seamana cu tetratecurile, sunt 99% copiate. Doar o parere personala, poti lipi fisura si pentru siguranta dublezi pe exterior cu o alta bucata de plastic pe o suprafata mai mare.
Nu. Poate vreun peste din ala care vaneaza cu jet de apa - pentru insectele de deasupra liniei apei si orice peste care are in dieta carnita si se hraneste de la suprafata si sa le vaneze pe cele care "calca" apa.
Ca dovada ca si eu si colegii ne cam racim gura de pomana. Cateodata. Am spus sa citesti, daca pierzi pe seara cate doua ore in aceste cateva zile te lamureai destul de mult legat de acvaristica mai precis de ce vroiai tu sa faci. In acest fel iti spun ca o sa te chinui mult timp si o sa deschizi inca alte 4-5 topicuri pe la plante si pesti cu multiple probleme. Probleme care erau eliminate din start odata cu informarea. Numai daca intri pe forum si dai click pe linkul din coltul dreapta sus , ala de zice Read new messages since my last visit si citesti topicurile de interes general desluseai multe.

Over and out.
Eu nu hranesc cu legume sau alte verdeturi dar tot am avut la doua din acvarii. Au aparut in cultura de grindal si pe interiorul cutiilor de microviermi. Acum cu scaderea temperaturilor au disparut. Mai vad cate 1- 2 in acvariul cu killie, acolo am plante plutitoare si stau pe frunzele lor.
Nu scapi de ele. Lasa-le in pace. Cum apar asa si dispar. De inmultit peste limita nu o sa o faca.
cristi2187 wrote:...dar imi trebuie aparatura pentru el si nu stiu cam ce si de care....
mentionez ca as vrea si niste plante nu multe ...


Sa o luam in ordine inversa. Ai vrea niste plane. Ca multe sau putine tot cam acolo tre sa ai lumina si fertilizarea. Fertilizarea, cantitativ e in functie de cate plante ai dar tre sa o ai si pe aia. Fertilizraea inseamna substrat fertilizant, fertilizant in masa apei, eventual si un co2, indiferent de sursa. Treaba se complica pe masura plantelor care le vei vrea in acvariu, adica at de pretentioase sunt, aici intra in calcul si lumina, cantitativ.

Iar legat de aparatura iar e nitel subiectiv. Daca nu esti documentat nitel iti va fi oarecum greu sa si intelegi de ce iti trebuie una si nu cealalta. Sunt multe aspecte care nu ti le pot deslusi in cateva cuvinte. De aceea iti recomand si iti recomand de o mie de ori, citeste mai intai si dupa te pui pe treaba.
Eu as cauta altceva. Vezi si sfaturile de mai sus. Plus ca ti-as recomanda sa rasfoiesti forumul si dupa ce afli mai multe secrete o sa realizezi ca de fapt ce ai ales este departe de ce ti-ai dori. Asta asa ca sfat general de la unu care mai stie cate unele.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/16023.page
Daaaaaa, absolut si guppy se vor uita socati cum coboara incet in masa apei tubii la neoni fara sa poata misca un muschi sa pape ei primii tubii.

La marea majoritate a filtrelor circulatia apei se face de jos in sus prin medii, numai ca la unele modele intrarea se face pe exteriorul canistrei, cum e la cele cateva modele de Eheim.

Legat de pierderile de debit ale unor filtre treaba e nitel subiectiva si tine de mentenanta lor. Am si eu un EX1200 si se pare ca vinovatul principal este asezarea mediilor din primul sertar de jos si colmatarea robinetilor. Am avut timp intr-un an si ceva sa il observ in functiune si sa-mi dau seama de ce ii poate pielea. Recomand a se folosi in sertarul de jos prima data inele de prefiltrare sau chiar cele biologice si peste ele buretele. De ce? Pentru ca pus primul buretele agata mizeria grosiera si astupa repede fantele cosuletului. In rest toata atentia trebuie acoradata curatarii robinetilor si a tevilor de in si out.

Eu raman totusi pe ideea unui Eheim 2215. Cred ca este cea mai buna solutie pentru un acvariu de 54 litri, intradevar cam voluminos pentru cantitatea de medii necesara acvariului dar mai mult ne uitam la debit, cel vinovat de unele probleme. Cu o prefiltrare generoasa se face o curatare a dejectiilor mult mai buna odata cu circulatia mai puternica in acvariu. Intradevar va trebui umblat mai des pentru curatare dar in cazul unui bazin mai bine plantat sau cu mai multe elemente de decor unde sifonarea substratului va fi mai anevoioasa este un castig din start.

Doar opinia mea de patit.
Dintre toate iti recomand varianta nr 3, cel mai mic rau. Doar parerea mea.
Iti recomand cu caldura un Eheim 2215. Ai la dispozitie hornbachul. Eu am luat la mai putin de 300 lei, fara medii si fara robinetii de decuplare. Mediile le gasesti la baieti, iar cu robinetii ai cateva zeci de variante la magazinele care vand asa ceva si crede-ma ca ai de unde sa alegi, pana si culoarea care iti place.

LE. poti sa optezi si pentru un 2213, cu medii si robineti, tot la acelasi pret, sub 300. Diferenta o face aici debitul, tu stii mai bine ce iti trebuie acolo.
Pot sa adaug la asta ca nuanta substratului e decisiva in putine cazuri, diferentele majore o fac hrana si colegii de acvariu. Ia tine red cherry singuri singurei si hranestei cu bloodworms/grindal/tubii si bineintels cate o peleta de hrana cu vitamine & spirulina pentru completarea dietei, eventual si niste moss sa aiba ce rontai la vreo microalga si sa vezi tu atunci red cherry in adevaratul sens.
Ce pesti iti plac tie si evident cat mai putini, adica sa eviti suprapopularea. Si ultra evident pestii sa fie micuti, adica nu discusi sau alte ozn-uri, in general la volumul stipulat pestii ar fi ok sa fie pana in 4-5 cm, maxim, hai un 6. Si incearca sa nu faci ciorba adica cate unul din fiecare specie. Uzual si frumos este daca nu depasesti 3 specii, de fund, mijloc-fund si masa apei.
LEgat de neoane sunt cateva sectiuni pe forum unde sunt explicate destul de amanuntit, pareri ale utilizatorilor, etc. Dar daca tu vrei calitate iti recomadn un sistem cu MH ( metal halide = halogenuri metalice ). Pe departe la cum se vede un acvariu iluminat cu sursa punctiforma si raportul lumeni pe watt.
Absolut maestre.

PS. Doar ca idee, te scuzi de calitatea imaginilor ca nu ai aparat performant, dar tin sa te anunt ca nu are nici o legatura calitatea aparatului cu calitatea fotografului. Are la alte cote, care nu intra aici in discutie. Daca tot nu intelegi la ce ma refer, ca idee, ai vazut acvarii pozate pe net? Eeee, alea prinse mai bine, daca esti atent poza ii facuta cu intuneric in camera, directia perpendiculara pe fata acvariului si bineinteles prins in cadru numai acvariul, nu si olita de noapte, batatoare de covoare, tigaia cu cremwursti, etc. Intelegi?
La ce iti trebuie tie bule de aer foarte fine? Povestea e lunga, nu mai stau sa o despic, valurire la suprafata apei este suficienta pentru schimbul de gaze cel putin la ce ai tu acolo, e dovedit stiintific.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com