[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Val
Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
N-as fi putut sa spun lucrurile mai bine ca alber. Bravo.
Totusi...
Dar in poza 2, pare a fi GSA. Green spot algae

Nope. Ala de pe pietre este GDA (Green Dust Algae). La fel pare a fi si pe mica bucata de geam din cadru. Pentru asta, daca chiar devine deranjanta, vezi aici.

Pentru cianobacterii merge intotdeauna blackout-ul. 2-3 zile de intuneric total si ai rezolvat problema. Ma rog... nu ai rezolvat cauza, dar sigur alea pe care le ai deja, vor muri. Pentru rarele cazuri cand sunt unele foarte incapatanate si nu mor la intuneric, poti folosi eritromicina. Nu mai stiu cantitatile dar sigur am reteta salvata pe undeva pe compul de acasa. Zi-mi daca iti trebuie si o caut.

Spor!
daca fierul depasea 0,6 ppm cf test JBL apareau aceste alge

Am avut si 3ppm Fe in acvariu si nu am avut alga asta. Si nici o alta de altfel. Nu e de la un exces ci de la un nutrient limitativ.
Din ce spui, presupunand ca ai masurat corect si ca testerul este bun, probabil ca nu ai destui fosfati, sau nu ai destul CO2. Cum fosfatii pot influenta negativ balansul acvariului, dar rareori se intampla sa nu ai deloc, din motive de fauna, probabil ca tot despre CO2 e vorba.
Nu ai mentionat cat ai kh-ul, dar nici nu prea conteaza. La un pH mai mare decat 7... probabil pe la 7,5-8 nu ai cum sa ai suficient CO2 acolo.

In alta ordine de idei, nu uita de rutina de curatenie. Personal, am observat ca alga asta incearca sa apara cand acvariul nu e ingrijit ceva timp. Aspira temeinic substratul, fa cateva schimburi de apa, spala filtrele, etc... Stii, tu: sa fie luna.

Dupa asta, tine CO2-ul constant, pe cat posibil si fertilizeaza complet, atat cu macro cat si cu micro-elemente.

Spor!
Cum putrezesc?
Devin translucide, se inmoaie si in cele din urma se "topesc"? Sau cum?
Poti pune o poza?
Poti citi o intreaga discutie in acest topic. Sper sa te lamureasca.

Toate cele bune.
Sa fie de-asta? http://images.google.ro/images?rlz=1C1GGLS_roRO339RO339&q=tubifex&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=ro&tab=wi

Poate ai hranit vreodata pesti cu tubifex si a ramas unu ratacit pe acolo... care intre timp a si murit daca s-a rupt CHIAR atat de usor.

Toate cele bune.
mvtb25 wrote:nu inteleg de ce Tetra fabrica filtre de o calitate inferioara

Nu sunt neaparat de o calitate inferioara in sensul performantelor. Merg la fel de bine cam ca oricare alt filtru. Atat ca au cel putin 2 hibe din conceptie. Una sunt gherutele alea de la filetul care prinde furtunu' de "hose unit", gherute care se rup muuult prea usor si a doua niste garnituri din interiorul hose-unit-ului care cu timpul cedeaza, mai ales daca filtrul se demonteaza des, pentru ca sunt minuscule.
La tetratec, cu cat umbli mai rar, cu atat te tine mai mult. Chestie valabila, de altfel pentru orice device, dar pe un alt timeframe, de preferat mult mai mare.

m_3 wrote:Oricum mi se face inima cat un purice dupa ce o desfac de frica sa nu curga dupa montare

Vezi ca nu curge imediat dupa montare. Curge cam la juma de ora - o ora, depinde cat ii ia spatiului aluia gol din capac sa se umple cu apa. Abia dupa aia incepe sa dea pe afara. Adica, de obicei incepe sa curga dupa ce te-ai invartit in jurul lui, l-ai sters de picaturi, ai studiat fiecare imbinare sa vezi daca nu curge etc. Intervalul de timp in care spatiul ala se umple cu apa si incepe sa dea pe afara este exact ala dupa care te hotarasti sa il bagi la loc in dulap, fericit ca nu curge.

Pentru cei interesati un articol/discutie fooooaaaarte intrsuctiv(a).

Nu vreau sa jignesc pe nimeni cum ca nu ati sti deja despre ce e vorba, dar dau si acest link pentru ca se fac referiri dese si nu suntem toti biologi, chimisti, agronomi etc.

Spor!
Ultima discutie despre dropsy a fost aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9064.page#77950
Poti da si un search pe forum dupa "hidropizie"

Spor!
andrei.a wrote:din pacate regulamentul imi este inca necunoscut

Regulamentul!

Spor!
Salutam si noi astia mai fragezi, pe "strabunii" respectabili.

Chiar daca nu eram o personalitate marcanta a forumului, la vremea respectiva (nu ca acum as fi... ) totusi am mai auzit si eu de astia care stiau, inca demult, ce vorbesc.

Bine ai revenit.
Toate cele bune.
Si poate ma puteti ajuta si cu denumirea plantei din urmatoarea poza :

As zice ca e o tufa de Blyxa japonica. Nu bag mana in foc pentru ca poza nu e foarte detaliata, dar daca nu e ea, seamana foarte bine.

Iar aia de pe buturuga din prima poza e Vesicularia dubyana (aka Java Moss sau Christmas moss).
Te poti uita pe Tropica si poti alege orice planta care indeplineste cateva conditii. Prima - cea mai importanta - ar fi sa iti placa. A doua sa scrie la campul "Demands" "easy" sau "very easy", iar a treia sa fie mici de inaltime, din motive evidente...
Dupa ce iti faci o lista, mergi cu ea la pet-shop si vezi pe care le gasesti.

Ar mai fi si varianta petshop-urilor online. Iti recomand http://www.reef.ro , dar mai sunt si altele. Search pe google.ro

Toate cele bune.
Aia este o Anubias barteri (poate var nana... nu imi dau seama). Nu ii trebuie neaparat substrat. Daca o bagi in substrat, rizomul trebuie lasat afara. Cutuma este sa fie prinsa pe pietre sau buturugi, deci nu in substrat. E o planta nepretentioasa, dar creste destul de lent.

In alta ordine de idei... ala din imagine nu este acvariul tau, nu?

Si o rugaminte: completeaza-ti campul "Location" de la profil, asa cum are mai toata lumea.
Multumim.
Cand ma intrebam si eu ce e Maracyn-ul gasisem asta: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081106180653AA1iPnm Poate te ajuta.

Prin ultima postare omu' zice:

"Maracyn is the antibiotic erythromycin.
Maracyn Two is the antibiotic minocycline.
Maracyn TC is the antibiotic tetracycline."

De cel putin doua dintre astea (eritromicina si tetraciclina) se poate face rost de la farmaciile umane. Poate si de la alea veterinare, nu stiu.

Toate cele bune.
Nu stiu man. Aseara am intrat pe forum pe la 22, cred si nu era nimic in pending la Vanzari. Si nici azi-dimineata pe la 7 jumate. Imi pare rau pentru problemele aparute.
E posibil sa apara o intarziere. Care poate fi, in cel mai rau caz de cateva ore... depinde in ce perioada a zilei e postarea. Dar cateva ZILE este exclus. Eu verific forumul de vanzari de cateva ori pe zi si sunt convins ca si ceilalti admini o fac periodic.

In concluzie, personal, nu cred ca are cum sa apara o intarziere de cateva zile la vreo postare la vanzari.
Vad ca insisti. E ca si cum ai spune ca ai un Lamborghini, dar in loc sa mergi cu el pe autostrada, preferi sa mergi cu ARO-ul pe camp, pe langa autostrada. De ce? Pentru ca ai si ARO. Super motiv.

Man, fa pozele cum vrei tu, lucreaza in continuare pe cel mai mare ISO, nu te impiedica nimeni dar, te rog, nu mai spune in public ca asa e bine (celalalt motiv e de-a dreptul pueril, cred ca deja stiu si copiii ca pozele la acvariu se fac cu lumina ambientala stinsa). Nu este un forum de fotografie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aberezi. Nici pe alte teme, cum ar fi alea foto.

Diferenta nivelului de zgomot de la un ISO la altul e invers proportionala cu dimensiunea senzorului... In concluzie, eu spun ca ar conta enorm camera

Si maine dimineata va rasari soarele... Normal ca are importanta camera. Dar la aceeasi camera, o poza la ISO 1600 va fi mai proasta decat una la ISO 100. Si ameliorarea ulterioara a zgomotului va duce la pierderea de detalii. Poate la o poza de desktop, redimensionata la 1024x768 nu observi nimic. Poate ca la un print de 10x15 nu observi nimic (desi pe hartie cam observi, pentru ca mai sunt si alte probleme decat zgomotu') dar uite-te la un 100% crop si o sa vezi ce vreau sa zic.

On-Topic: Porc, dintre Glossostigma elatinoides, Eleocharis parvula si Hemianthus callitrichoides eu votez in continuare cu Utricularia graminifolia . Sau hai sa zicem HC.

Toate cele bune.
"gengiskhan" wrote:Eu folosesc un ISO mare

Diferenta intre o poza la ISO 800, cum zici tu si una la ISO mic (50, 80, 100 cat iti permite aparatu') este imensa. Indiferent despre ce camera foto vorbim, de la cea mai penala sapuniera la Canon EOS-1Ds Mark III...
Nu prea am inteles recomandarea asta..

"gengiskhan" wrote:Tin sa te contrazic aici. Nu spun ca ies mai bine, ci ca va arata exact la fel. Depinde daca ai un RAW la dispozitie sau nu...

Era vorba de JPG-uri. DACA aparatu' are la dispozitie RAW si esti meserias e posibil sa poti scoate un jpg mai bun decat aparatu'. Nu e obligatoriu. Depinde si ce soft folosesti si cat de talentat si de bun esti. Cu toate astea ia incearca tu sa scoti un HDR dintr-un singur RAW sa vezi ce-ti da softu' peste mana cu "not enough dynamic range", sau asa ceva. Deci un RAW nu e la fel de bun ca mai multe poze (JPG sau TIFF, daca vrei) in bracketing in ceea ce priveste DR-ul.
Dupa parerea mea RAW+JPG e intotdeauna cel mai safe mod de a fotografia, cu conditia sa nu fii limitat de spatiu pe card. Discutiile despre "de ce sa pozam in format RAW" sunt lungi pe forumurile de specialitate si nu cred ca s-a ajuns la vreun consens. Pe vremea cand activam si pe acolo nu se ajunsese inca. Poate intre timp s-a mai schimbat ceva. Dar cum acesta NU este un forum de fotografie ma opresc aici cu sfaturile foto si ii las pe altii mai tineri. Ca avem si profesionisti pe aici.
"Porcu" wrote:Da' de unde stii tu cifrele astea ? Ca nu te-am vazut in petshop cind am fotografiat.

Eram man. Te supravegheam, ca de obicei.
... Din EXIF-ul jpg-ului. Sunt si softuri separate si stie si uindouzu' putin. Click dreapta pe poza -> Properties -> Summary -> Advanced
"Porcu" wrote:Ce-i aia S80 ?

Sony DSC S80... Nu asa se cheama aparatu' de fotografiat? Sau ma minte pe mine astia...

Toate cele bune.
Care din cele patru poze de pe rindu' urmator vi se pare ce-a mai reusita? Sint din unghiuri diferite si la diverse EV-uri.

Wow... Cum de stii ce e ala EV?
-2-ul si 0-ul mi se par prea radicale. Zero pentru ca deja covoarele lucesc si -2 pentru ca e prea mult. Deja se pierd prea multe detalii.
Celelalte doua sunt putin diferite ca unghi, dar sunt la aceeasi compensare:-1,7. Personal si asta mi se pare un pic prea mult. Eu prefer un -0,7, sau hai sa zicem -1... Poate depinde un pic si de aparat totusi. Ca unghi, dintre cele doua ramase, cea mai misto e evident aia care nu e stramba (inclinata). Deci prin eliminare o prefer pe "104711fata4.jpg" (poza a treia).
Daca mai exista posibilitatea sa faci alte poze, pune aparatu' ala pe un trepied si trage unu-doua bracketing-uri la diferiti pasi diferenta. In primu rand compari mai usor poze facute din fix acelasi unghi si in al doilea rand le vezi la pasi mai mici. Altfel de la 0 la -1,7 e diferenta cam mare.(De exemplu un bracketing de 5 poze la pas de 0,3 si altul la un pas de 1. Sper sa iti permita S80-ul ). Sigur, chestiile astea se pot face si din software, ulterior, dar nu va arata ca o poza expusa de la inceput asa cum vrei tu.

Despre partea artistica a acvariului, aspectul general si sanatatea plantelor (chiar si asa cu o mica urma de GDA pe ele), nu mai zic nimic. Inca sunt la faza in care am treaba cu tesla. (Tesla unealta, nu omu' de stiinta).

Toate cele bune.
De asemenea o apa cu duritate mica + mult CO2 e o combinatie letala pentru melci. Garantat, testat... dar destul de riscant si pentru celelalte vietuitoare.

Forum Index » Profile for Val » Messages posted by Val
Go to: