Message |
|
postat cu aprobare
|
 |
|
alexflorin24 wrote:incerc si eu sa pun niste poze dar in galeria foto nu ma lasa sa ma loghez si alt modalitate nu stiu, ma poate ajuta careva?
merci
imagini se pot atasa intr-un post, chiar in mesaj
|
 |
|
pc.ciprian wrote:  mos daca eram in bani ....te scapam eu de el, dar n`am nici banii nici experienta necesara.... cred ca raspunsu asta e si de la alber  spor la vaznare
ACVARIUL + STANDUL ESTE PROMIS DEJA.
merci pt bunele intentii.
Maie sau duminica eliberez spatiul.. asa ca asta e
|
 |
|
haideti bre, mai scad la pret
As prefera sa le dau pe toate sau in special acvariul + stand.
mega oferta
|
 |
|
Pentru a-mi simplifica mutarea intr-un spatiu nou, mi-am schimbat acvariul.
Drept urmare VAND acvariu marin.
130x55x55
sump, suport, refugium (ciclat, cu cheto)
Acum am inca animalele in el, le voi muta in noul acvariu
skimmer, pompa recirculare, lampa aquamedic 4x54W
Este acvariul in care am avut perechea de clowni care au depus.
Apropos, mai am un pui din seria care s-a facut mare... il tot astept pe albe sa termine cu acvariul lui
Nu am un pret facut, banii se vor duce pe datorii morale si materiale  (noul acvariu etc) asa ca astept oferte.
Este oarecum urgent (a expirat ultima luna in care aveam chiria platita..)
+ separat sau impreuna cu bazinul: tower de filtrare (bile / spartura corali) - bune pentru fish-only
|
 |
|
pc.ciprian wrote:bravos mos! intai clovnii apoi calutii, mult succes in cointinuare
eh la clovni m-am straduit, la caluti n-am nici un merit in inmultire ... inca n-am reusit sa ii ridic cat sa zica "iaca gata"
|
 |
|
Mesaj privat va rog.
|
 |
|
Calutii au fost prima mea pasiune. Primul meu marin a gazduit un H capensis.
Am comandat 2, mi-a ajuns doar unul viu (au fost impachetati in aceeasi punga, etc). Desigur, nici nu stiam ce specie este, si nici vanzatorul.
L-am determinat parca pe seahorse.org care au si pastrat imaginea, zicandu-mi ca este destul de rar!
Vedeti in imagine cat de lame era acvariul  in ziua in care a ajuns calutul.. L-am hranit cu artemie, care se vee ca nu il satura, apoi cu feeders..
L-am avut vreo 9 luni in acvariu.
Dupa ani si ani  pasiunea a ramas, acvariul (actual) a fost facut cu posibilitatea de a avea un refugiu tocmai pentru a putea gazdui caluti
Eh si intamplarea face ca acum sa va pot arata niste imagini incantatoare, nefiind meritul meu ci al lui GG si a lui Andy care mi-a facut o surpriza:
am primit un mascul care nastea, pentru a incerca sa ridic puii. NU e o gresala, cei ce nu stiu chestiunea incercati link-ul de mai jos:
http://www.lmgtfy.com/?q=seahorse+male+giving+birth
Atasez cateva imagini , scuze pentru calitate. Cativa caluti sunt inca in viata, dupa ~90 ore de la nastere.
Inmultirea calutilor este o chestiune relativ facila, care s-a mai facut in Romania. Echipamentul este total modest, saatisfactia este maxima.
|
 |
|
Daca mai exista doritori va rog sa imi dati PM pentru oricare din varietatile de mai sus.
Am sa centralizez ce primesc si apoi o sa anunt ce optiuni sunt.
In principiu o sa aduc Cristal red
|
 |
|
Dupa mine, cea mai tare revista pentru acvaristica de recif este Coral.
Coral este editia in limba engleza a celebrei reviste Koralle (publicata in limba germana).
Puteti citi mai multe numere din editia electronica urmarind link-urile de pe prima pagina la www.acvariu.ro.
Ultimul numar: septembrie/octombrie.
|
 |
|
|
 |
|
Am niste corali din care pot sa fac fraguri  . Sunt din categoria easy.
E cineva dispus sa faca un schimb?
Ma intereseaza orice nu am, in principiu softies sau cine stie, si corali duri mai usori.
In imagini: ceva clavularia (2 feluri, una e GSP, cealalta face polipii ca pe o stelutza cu ceva in mijloc. Creste ceva mai incet decat GSP-ul, cel putin la mine) si o bucata din cladiella.
Mai am niste polipi, poate chiar si sinuaria dura...
|
 |
|
Un pestan s-a facut mai mare si i-a luat la omor pe ceilalti  asa ca dupa un week-end 2 au behait, pe unul l-am salvat (e pus separat).
O sapun si poza
In alta ordine de idei:
am primit cadou (  ) de la Dani un green bubble anemone.
Din pacate nu sta chiar asa cu bubbles dar asta e alta poveste.. Faza cea mai tare e ca dupa vreo 3 zile s-a impartit in doua.. (eveniment f cool)
Acum legatura cu pestanii mei e ca anemona (anemonele acum) au schimbat foarte mult comportamentul.
Cand am introdus anemona pestanii aveau icre in ghiveci. Femala in cateva minute s-a bagat in ea.. Intai mai timid apoi destul de viguros.. Masculul a ezitat vreo 2 zile. Femela il cam 'certa ca nu sta cu puii. La schimbarea decorului masculul, mai sl;ab de inger, s-a panicat si a stat ascuns. Femela a preluat rolul si a vanturat icrele. cand a revenit masculul, intai a primit o mica lectie de la femela apoi s-a ocupatr ca si inainte de pui.
Dupa vreo 2 zile a inceput si masculul sa stea in anemona. Acum nici la mancare nu ies ca inainte, sau tzasnesc dupa mancare apoi in mare viteza se baga in anemona. Le frecventeaza pe ambele. Una s-a deplasat un pic.
Editat: am adaugat imaginea de ansamblu a acvariului
|
 |
|
cei 4 pesti sunt bine, sanatosi, voinici
|
 |
|
Ai mei prefera sa depuna pe partea superioara, ai putea incerca sa le lasi spartura aia pe o laterala.
|
 |
|
Nu le mai da mancare pt discus. chiar daca o consuma, nu contine exact ce le trebuie. Sa nu mai vorbim de tetra discus.
Bre da' ce fel dreaq de filmare e asta
PS: e ritual de reproducere.. e bine.
vorbim maine, povestim cu ce sa te pregatesti
|
 |
|
ciprian01 wrote:On:
Experienta mea in materie de acvaristica marina tinde la zero, maxim 1.
Acvariul pe care il am si care gazduieste si o pereche de ocellaris black merge bine fara sa ma stresez f tare, numai (cred) din pura intamplare.
De cateva zile am introdus in bazin un ghiveci si de atunci stau numai acolo, se joaca, si in rare momente apar foarte mici contre (catevasecunde) fara alergaturi sau atacuri frontale. In rest tremura unul pe langa celalalt.
Se poate sa imi descrie si mie cineva care este comportamentul inainteadepunerii pontei la clowni?
Am facut un filmulet cu tel, dar dintr-un motiv care imi scapa nu poat sa il urc pe net si nici sa il convertesc in avi. Ceva eroare!
Exact comportamant de curtare. hraneste-i bine (misys / artemia plus/ otohime)
cateva boabe de otohime ep iti dau eu (astept pm daca esti interesat)
etc
|
 |
|
LaBoca - banat (din nou, acum definitiv). E adevarat ca EU stiam ca e snake, dar am convenit impreuna sa nu se mai implice in polemici de nici un fel...
PLS. stick on the subject, poate mai postez o poza-doua, cu pestoii... Asta daca intereseaza pe cineva, daca nu acum, poate in viitor..
|
 |
|
cel mai micut dintre puii de clown
|
 |
|
KaveYST wrote:puteti sa puneti si voi nise poze ca asi vrea si eu cateva fire..
cheto se foloseste in refugium.. gasesti poze pe net cate vrei. Nu are rol decorativ.
|
 |
|