[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message
Barbucatalin wrote:Salut! Nu ?tiu ce ar trebui sa aleg:
- acvariu din comer? Juwel Rio 300, care, din cate am citit, are o calitate buna a sticlei ?i a finisajelor. Dezavantajul cred ca este sistemul de filtrare inclus în pachet, care ocupa destul de mult spa?iu, este inestetic la vedere ?i nu ?tiu ce randament are. Din aceste motive cred ca as vrea sa instalez un filtru extern dar astfel dau banii degeaba pe filtrul inclus...
- ........Mul?umesc!


Sa ne rezumam discutia doar la bazin .
Cand te-a ai hotarat sa cumperi un acvariu Juwel, cumperi de fapt un concept, iar daca l-ai cumparat inseamna ca iti asumi achizitia comform scopului. Daca Juwel are un criteriu ce nu satisface cerintele scopului, inseamna ca trebuie sa renunti la achizitie.
Acvariu custom made este cea mai buna solutie.
Poate fi confectionat la dimensiunea dorita, din sticla cu o grosime care sa asigure un coeficient de siguranta peste medie ( la aceste dimensiuni, o sticla de 12mm # iti asigura un somn linistit ) fara ramforsari si la un pret bunicel.

La cat platesti pentru un Juwel, poti face un sistem pentru ciclide, custom made, mult mai eficient http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page , poate ca nu la acest nivel dar ceva asemanator la un volum mai mic sigur va iesi .

Foarte frumos !
Cred ca platy sunt putin cam mari pentru acest bazin ! O specie de dimensiune mica era cea mai buna forma de a crea senzatia de inaltime si profunzime a scape-ului.

Salut @ Underwater !

Eu sunt unul dintre cei care intra mai rar pe forumuri, dar si mai rar dau un sfat.

Problema ta este una simpla, de incepator, dar este caracteristica celor care demareaza un setup in forta, fara a avea rabdarea necesara de a astepta ca bazinul sa se cicleze in mod natural, chiar si cu ajutorul aditiei masive de filter start. Tu nu esti la primul bazin, asa sustii, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt lucruri care se intampla. Foarte multi colegi incep in acelasi fel doar ca ei stiu ce trebuie sa faca in astfel de conditii sau in altele pe care tu inca nu le-ai experimentat. Intodeauna un bazin crud este predispus la cresterea nivelului de turbiditate si aparitiei algelor. Teama ta se datoreaza lipsei de cunostinte in acvaristica, dar pana la urma si acest aspect atrage dupa sine o experienta din care poti invata ceva practic, in lipsa teoriei de dinaintea practici.
Pe scurt, tu nu ai un bazin ciclat, apa tulbure este prima caracteristica ( din ciclul azotului ) , care incepe cu formarea amoniului, apa tulbure laptoasa caracteristica formari nitritilor, apa limpede cristal caracteristica formari nitratilor si inchideri ciclului de formare a azotului(nitarti). Orice interventie in acest stadiu nu face altceva decat sa prelungeasca acest ciclu. O alta caracteristica a acestui ciclu mai este si formarea algelor maro.
In functie de cunostintele fiecaruia si de modul in care se porneste setapul, aceste lucruri pot fi sau nu pot fi observate, se pot sau nu se pot intampla, asta nu inseamna ca nu se intampla sau ca ciclul nu-si continua cursul firesc. In tot acest timp filtrarea biologica este inexistenta in situatia in care totul este nou si pus in functiune o data cu pornirea bazinului, acesta se cicleaza si se colonizeaza o data cu bazinul. Primul sfat pe care il pot da eu, este sa inveti putina teorie legata de ciclarea si setarea bazinelor in speranta ca in viitor vei putea face tu singur ceea ce crezi de cuvinta in orice situatie nou aparuta in bazin.
In aceasta situatie tu nu trebuie sa mai intervii, este mai bine sa lasi ca lucrurile sa mearga de la sine si sa faci doar mentenanta saptamanala cu sifonarea substratului si scimb de apa maxim 30 % din volum.

Succes !

Multumesc Tovarase Secretar General Pavelescu !
Multumesc Koala , si eu sunt pe aceias idee, dar intr-un final, mai ordonez putin razorul !
Multumesc Ocean !

Nu am scris gresit !
Chiar asta folosesc, Aqua Medic este roz pronuntat in schimb cele doua tipuri de Geisemann nu sunt chiar atat de roz, iar diferenta dintre ele este insesizabila de ochiul uman ! Chiar mi-am pus problema, daca nu cumva singura diferenta intre ele sa fie ambalajul.
Multumesc Skija !
Multumesc Gabi !


skija wrote:Foarte sanatoase plantele , ce lumina folosesti acum ?


Acum folosesc o combinatie de Aqua Medic si Geisemann :

2 x 80w geisemann power chrome aquaflora
2 x 80w geisemann aquaflora
2 x 54w Aqua Medic plant grow
Multumesc Bogdan ! Planta este echinodorus quadricostatus .

Fotografii inainte de triming !
Sau jungla inainte de defrisare !

image

image

image

image

image

image

image

image

image
































Ca orice alt tip de moss. Cu specificatia ca eu nu am legat, am asezat sau am introdus in crapaturi, el este mai greu ca apa si ramane acolo unde cade, cu conditia sa nu fie un curent mare in zona respectiva.
raschye wrote:Cand acvariul va fi ciclat No2 va fi egal cu 0



Acvariul este ciclat cand se incheie ciclul azotului, adica atunci cand incepe sa apara ( nitrat ) NO 3 !
Asta nu inseamna ca ( nitriti ) NO 2 va fi egal cu o valoare egala cu 0 .


Din pacate nu este suficient !
Eu as spune ca ai ajuns la un nivel superior in cunoasterea comportamentului de crestere al multor specii de plante, pe care acum vei sti cum sa le folosesti in crearea unui layout. Din pacate, multe specii de plante de care suntem atasati, nu se preteaza pentru astfel de situatii.

Lucian, stii cum e, se intampla intodeauna atunci cand nu esti pregatit pentru ce este mai rau !
Dorine,vinul este un alt subiect,si uite ca de asta eu nu beau ( multa ) bere ! Acum asta astept, sa se inverzesca toata plaja din fata, sa creasca fissidens-ul pe lemne, si sa inmultesc bucephalandra, care va fi asezata la baza lemnelor.
Multumesc Marius ! Sa stii ca apreciez foarte mult evolutia ta ca acvarist inclusiv actualul tau bazin. Felicitari !
Rasbore-le au fost achizitionate din Hornbach Militari .

Multumesc Scorpio !
Multumesc Stefan !
Multumesc Lucian !

A fost o intamplare, la doua saptamani dupa restart m-am pregatit cu toate cele sa curat rama acvariului de depunerile de calcar. In tot acest timp borcanul cu clor a stat deasupra lampi, nu avea nici cum sa cada, dar am avut eu grija sa-l imping cu penseta si baldabac in 5 secunde fauna sa redus cu 52 de exemplare si nu numai. Am facut repede schimburi de apa, am pus pompe de aer, am oprit filtrele, powerhead-urile, dar tot de geaba, 150 ml de cl si-a facut de cap cum a vrut el.
Proba am facut in altfel, nu cu albastru de metil . Am luat un rest de teava lung de 6-7 centrimeti si l-am infipt in substrat la 1 cm adancime in diferite zone, apoi agitam apa la nivelul substratului de unde se ridica in coloana de apa mulmul format acolo, daca mulmul ajunge sa fie aspirat la capatul tevi inseamna ca functioneaza !

In sfarsit avem un bazin stabilizat !
Am mai ublat putin la hardscape, in rest nu am evoluat foarte mult.

image
http://img.plici.ro/image/0a5
image
http://img.plici.ro/image/0aY
image
http://img.plici.ro/image/0ad
image
http://img.plici.ro/image/0bW

Lucian: ti-am editat eu link-urile (BBCode) sa vedem aceste imagini frumoase



De fapt turmaline nu este un absorbant, el se dizolva in timp eliberand in apa potasiu, bor, fier, calciu, magneziu si alte minerale care ajuta la dezvoltarea plantelor, deci mai degraba il consideri un fertilizant decat un mediu de filtrare.
Daca are o duritate mare asta nu inseamna ca nu se dizolva. Tu, daca cauti solutii pentru o mai buna functionare a bazinului in ce priveste dezvoltarea plantelor, nu trebuie sa crezi, trebuie sa folosesti si sa faci diferenta intre cum a fost si cum este. Ideea este ca cei care au facut cercetare in acest sens nu incearca sa convinga pe nimeni ca tourmaline face ....... , asta se intampla in mod natural cu acest mineral, ei, cei care spun aceste lucruri, doar au inteles foarte bine acest aspect, exploateaza aceasta oportunitate pe care o pune la dispozitia publicului hobby-st, ca o solutie suplimentara de echilibru natural intre rata de dizolvare a mineralelor si puterea de asimilare organica pura a acestor minerale de catre plante.
Chimia si fizica sunt doua stiinte clare care spun exact ce se intampla cu acest material, ADA doar vinde bine chimia si fizica.

Cine pleaca la start cu ADA penac P, ADA bacter 100, ADA tourma line, ADA penac W, are garantat succesul unui start perfect si al unui acvariu curat pe toata durata unui setap ( durata maxima - aproximativ doi ani ). Eu cred ca nu mai ai nevoie si de parerea celor care chiar l-au folosit.
Nu poate face decat bine !
catalin_cj wrote: nu caut discuti caut soluti



Fara discutii nu se vor gasi solutii !

Din capitolul " ce vreau eu " deduc ca ar trebui sa fie un bazin steril, ca doar asa ai putea sa vezi in spatele lui si sub el !
Din pacate trebuie sa inveti ceva acvaristica pentru a intelege fenomenul si cu ce anume te vei confrunta mai tarziu, in special pentru a nu fi aburit de un pseudo specialist in atotpriceperea romaneasca, dar mai ales daca ceea ce doresti tu este viabil.

Eu ti-as recomanda doar o perdea de apa, la aceleasi dimensiuni, iar iluminarea sa fie facuta cu o banda led RGB cu telecomanda !
De fapt " plexiglasul " din care se confectioneaza bazinele se numeste altfel .
Este vorba de policarbonat https://www.google.ro/search?q=policarbonato+compacto&client=firefox-a&hs=FCL&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_C4tVLy_McXvOZb5gNAC&ved=0CB8QsAQ&biw=1280&bih=874, un material rezistent din toate punctele de vedere pe care le poate pune constructia si mentenanta unui bazin de acvariu.
Cel mai elocvent exemplu este acvariul de la resedinta marelui domn al aquascapig-ului, regretatul Takashi Amano http://www.home-designing.com/2012/01/nature-aquariums-and-aquascaping-inspiration/nature-aquarium-by-takashi-amano, la fel acvariile construite de el la Sky Tree Tower in Sumida Tokyo https://www.youtube.com/watch?v=rw3NUkqE_mo,si cel din Oceanario de Lisboa https://www.youtube.com/watch?v=bmQ3hTKajOA

Si probabil ca inca nu s-a spus tot despre acest material si calitatile lui !

Cand este prea mult CO 2 este posibil sa nu mai ai okazia de a observa un comportament anormal, deoarece trecerea de la suficient la prea mult este foarte mica si letala. Creveti se adapteaza in timp si la o concentratie mai mai mare de CO 2, dar la o crestere mare intr-un timp foarte scurt 99 % nu vor rezista.
Comportamentul manifestat de creveti la o concentratie mare de CO 2, este ca o neputinta, ca o betie, cu salturi rapide fara directie care se inchee lin cu rasucirea crevetelui spre spate si coborarea fara control pe fundul bazinului, iar cand atinge ceva chiar si fundul bazinului, iarasi un salt ca o tresarire puternica si caderea letargica fara putere de control. Dar nu este o regula, in functie de situatie se poate intampla si altfel.

Testele sunt JBL 6in1, din start se poate lua in considerare o eroare de masurare a concentratiei,de obicei genul asta de teste sunt concepute sa afiseze valori mai mari decat cele normale. Dar la ce volum de filtrare, la ce medii de filtrare sunt in canistra si la ce volum de debit o fi reglata canistra este aproape normal sa fie o asemenea valoare, in conditiile in care nu exista un mediu de filtrare care sa faca si denitrificare sau plante care sa reduca valoarea concentratiei prin asimilarea de NO 3 organic.
 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com