[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BBogdan
Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Multumesc pentru raspunsuri. M-ar tenta un mandarin ca-s tare frumusei.Doar ca am inteles ca sunt destul de greu de tinut in viata, odata ce li se termina hrana vie. De asemenea am inteles ca inainte de a achizitiona unul trebuie sa ma asigur ca acesta mananca si hrana congelata sau chiar fulgi si granule. Zic bine ?
Legat de WRASSE, parca six line imi place dar am inteles ca poate sa fie destul de agresiv si are tendinta sa sara din acvariu.
Complicata treaba!

Pai eu cred ca sunt super benefici, dar daca imi mananca colonia de zoas ce sa fac ?
Adica colonia e deschisa cat e perioada de iluminare , inafara de vreo 4-5 polipi care sunt pe un colt si pe care se vede clar ca sunt atacati/mancati. Azi noapte cand am pus lanterna erau vreo 5 Amphipods gramada intre polipi si mi se parea ca se "infrupta" din ei. Cei drept par sa se atinga doar de coltul ala unde sunt polipii "bolnavi" , dar care nu ar fi fost bolnavi de la bun inceput daca ei isi vedeau de treaba, zic.
Salutare ,

am observat zile trecute ca o partea a unui colonii de zoas are cativa polipi inchisi si unii chiar mancati.
M-am uitat azi noapte cu lanterna si am observat cum niste "creaturi" pe care am reusit sa le identific ca Amphipods erau calare pe acei polipi de zoas.

Oare cum as putea sa scpap de ei ? , cu penseta nu am nici o sansa.
Sau ce sa le fac sa nu se mai atinga de corali ?

Parca incepe sa prinda forma !

Eu unul nu as inlocui nisipul plin de bacterii cu unul nou , sau daca tot as vrea sa fac asta as face treptat.

P.S. Sper ca ne vedem la intalnirea acvaristilor in 27.01.
Din cauza vostra oamenii nu se apuca de acvaristica sarata !
Cand intri si te apuci de citit nebuniile astea iti pui mainile in cap si iti vezi de treaba.
Pentru ca am facut un mic "upgrade" doresc sa vand acvariul marin Dennerle Nano Marinus Cube 60 Complete PLUS , este in stare impecabila !

- Lampa Nano Marinus ReefLight 36 Watt
- Filtrul Nano Marinus Bio-Circulator 4in1
- Incalzitorul Nano ThermoConstant 25 ° C 100Watt
- Suport de baza de pus sub acvariu
- Panou din sticla pentru de acoperire ( sticla a fost decupata in coltul din dreapta astfel incat filtrul extren Dennerle Scapers Flow sa se poata atarna de marginea acvariului)
- Folie neagra pentru panoul din spate ( In acest moment pe spatele acvariului este lipita o folie semitransparenta)
Dimensiuni acvariu : 38 x 38 x 43 cm

- Filtru extern Dennerle Scapers Flow + 1litru de Seachem Matrix

Acvariul a fost pus in functiune acum vreo 4 luni iar filtrul cred acum 3 luni, astfel sunt relativ noi.

Prefer sa vand totul la pachet, pretul este 1200 RON sau schimb cu lampa AI Prime HD sau Hydra 26HD (platesc eu diferenta).
Pretul este negociabil !
Acvariul se poate vedea aici : https://flic.kr/s/aHsm8uQTuD sau in acest jurnal deschis pe forum http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40420.page

Multumesc.

Nu stiu de ce stiam eu ca aveam si o varianta cu toata cele 4 tuburi albe . Dar poate fac confuzie cu cea de la plantat.

Multumesc adivb.
Salut, lampa DENERLE 36W este cea cu 2 tuburi actinice si 2 albe ?
Multumesc.
dan.pavelescu wrote:Ai Prime (varianta veche, nu cea HD) nu mi-a fost suficienta pentru un cub cu latura de 60cm.
Cu doua, a mers totul din plin, ca pe roate. Asta ca sa ai un punct de reper..

Multumesc Dan, stiu ca ai mai zis asta pe undeva intr-un topic. Chiar aveam asta in minte.
Chiar si cu Prime HD sunt constient ca nu o sa fie suficient sa cresc corali mai pretentiosi dar pentru ce am eu momentan cred ca e ok chiar daca pe margini o sa fie mai umbrit, o sa las cate 5 cm probabil in fiecare parte distanta intre hardscape si sticla. M-am gandit ca atunci cand o sa mai am buget alocat pentru acvariu eventual sa mai cumpar una.

Un review bun :
Multumesc pentru parerile/sfaturile voastre.
Am citit si eu pe net , m-am uitat la tot felul de clipuri si pana la urma cred ca o sa merg pe AI.

Bugetul fiind limitat inclin mai mult spre o lampa AI Prime HD cu picior de prindere pe acvariu , desi mi-as dori mult o Hydra 26HD.
O lampa AI Prime HD e undeva la 1200 RON + picior 200-250 RON deci grosso modo 1500 RON , in timp ce o lampa Hydra 26HD cel mai ieftin am gasit-o la Coral Farm la 1870 RON. Dar sa zicem ca fac un efort si mai completez diferenta pentru Hydra si vad eu cum o agat ,dar baiul cel mai mare e ca nici un site nu are optiunea sa platesti in rate cu un card de cumparaturi. Mi se pare incredibil ! , dar mna probabil sunt obisnuit cu Nevertebrate.ro si am eu asteptari prea mari de la restul. Multa lume foloseste aceste carduri de cumparaturi si cred ca le-ar creste vanzarile daca ar avea avea disponibila aceasta optine pe site.

Pe Emag am gasit lampa la 2.278 RON avand posibilitatea sa platesc in rate, fiind livrata de site-ul lui Peti (Aqua-Life) , dar mi se pare mult prea scumpa vanduta prin Emag.
Am vorbit cu Peti , care mereu raspunde promt ceea ce este de apreciat si mi-a spus ca se lucreaza la site si spera ca in aprox. 10 zile o sa fie disponibila plata in rate cu card de cumparaturi Star BT. Doamne ajuta!

bluemonk wrote:
BBogdan wrote:Am nevoie de ajutorul vostru!

As vrea sa transform acvariul plantat in reef.
Acum ce sa zic , oricum nu o sa pun eu nu stiu ce corali pretentiosi, practic o sa mut tot din cub in acvariul asta si o sa mai adaug ceva piatra.

Daca iti permite bugetul , ia un AI Hydra 26 HD. Daca nu iti permite, asteapta pana cand iti va permite
Daca te-a prins "flama" cu reef-urile sigur vei vrea ceva mai mare si corali cu nevoi ridicate de lumina - AI nu te va dezamagi. Din cate am vazut nu e folosita numai in hobby dar si in institute de research - in documentarul Great Barrier Reef de David Attenborough se vad AI-urile intr-un research institute in Australia.

La Hydra ma uitam dar mi se pare mult prea scumpa pentru necesitatile mele cand o sa vreau un acvariu mai mare o sa gandesc altfel lucrurile.Plus ca am observat ca e cam mare jegmaneala in acvaristica marina, la banii aia nu-s in stare sa-ti dea un suport de prindere pe bazin pentru lampa, din moment ce eu nu pot sa o suspend. ( ar trebui sa ai ambele optinuni la banii aia, in fine)
La fel ca la cub nu o sa am sump si nici skimmer, deci clar nu ma intind momentan la "fineturi".
Am nevoie de ajutorul vostru!

As vrea sa transform acvariul plantat in reef.
Acvariul are 60X40X40 si ma uitam dupa o lampa led. Imi trage cu ochiul lamapa AI Prime HD, ei zica ca acopera o suprafata de 24 inch X24 inch. Oare imi este suficienta ? , Acum ce sa zic , oricum nu o sa pun eu nu stiu ce corali pretentiosi, practic o sa mut tot din cub in acvariul asta si o sa mai adaug ceva piatra.

Dar de lampa Led Evergrow IT5040 AquaOcean Marine ce parere aveti ?

Va rog sa ma ajutati sa iau decizia optima.
Multumesc mult.
Foarte fain !
Tare simpatici sunt Amblyeleotris latifasciata.
Multumesc colegilor de acest forum pentru interesul cu care acest juranal a fost urmarit.
Jurnalul se poate inchide, setupul a fost desfiintat astazi.

Numai bine , rau la nimeni !
Foarte fain inceputul Gabi!, astept sa vad cum se dezolta.
Keep it simple !
Si in cazul meu piatra a fost destul de alba (cea care nu avea coralina pe ea) dar dupa ce s-a stabilizat putin acvariul a inceput sa se inchida la culoare. Probabil asa o sa fie si in cazul lui.
dan.pavelescu wrote:Nikon D600, Nikon 85mm f/1.4G AF-S NIKKOR

Ce porc sunt

Tipul are mai multe aparate foto si obiective, asa ca depinde care il are la indemana.

Tu esti lilliacul , daca nu ma insel porcu e altcineva .

koala wrote:Super bazin!

PS: Am corectat titlul.

Multumesc mult !
dan.pavelescu wrote:Impecabil, jos palaria!

La multi ani!

Multmesc Dan!
L-a multi ani !

Gabi C wrote:Toll , spitze si ce mai vrei .
Bogdan si daca ai pune poze zilnic nu m-as plictisi sa ma uit la asa ceva .
La multi ani si tie !

PS. Pentru curiozitatea mea poate afli de la fotograf ce lentila foloseste si ce camera are . Sarumina .

Multumesc Gabi , un domn ca intotdeauna!

Pozele postate acum sunt facute cu:

L-am rugat pe un prieten "sa vada" putin de acvarii in lipsa mea si cu ocazia asta a facut cateva poze.
Nu-i mare lucru schimbat, ca deh nu cresc coralii cum cresc plantele dar am zis sa le impartasesc cu voi.
Un 2018 plin de inspiratie va doresc !

P.S. Domnule koala am rugamintea daca e posibil sa se corecteze titlul thread-ului din Mariuns in Marinus , nu am fost atent si l-a scris gresit. Multumesc mult!

image

image image

image image
Euphylia e posibil sa nu-i placa unde e pusa , sa fie prea puternic curentul. Incerca sa o muti mai la baza acvariului poate o sa-i placa mai mult.
Hai ca am ajuns sa dau sfaturi!
Faaain ! , ce "jungla" deasa de corali ai acolo .

Forum Index » Profile for BBogdan » Messages posted by BBogdan
Go to: