[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Eu am vaga parere ca alea sunt scoici. Ia studiaza mai indeaproape.
Nu. Ozonator. Seamana cu o pompa de aer numai ca aerul pompat este ionizat. O smecherie in el de produce O3. Adica in loc sa bagi apa oxigenata in acvariu smecheria aia pompeaza direct ozon. Ozonul are puternic caracter oxidant, bla bla. Exista tone de informatii pe net. In general multi il folosesc la ponduri, unde nu se folosesc fertilizanti.
Esti sigur ca era mort si nu doar in starea lor specifica de hibernare? Ca mai au obiceiul de intra in repaos cand si cand.

Ca sa fie morti ar trebui daca sunt afara din cochilie sa nu aiba nici o reactie cand ii atingi sau daca e cochilia inchisa atunci cand incerci sa misti din opercul sa nu opuna rezistenta sau sa traga de el si mai inauntru, adica sa inchida "usa" bine.
E o diferenta destul de mare intre SAE si CAE. Adica nu prea ai cum sa-i confunzi decat daca chiar nu stii o iota despre cum arata sau ai probleme de vedere.

Poate intre SAE si falsul lui- Flying fox ar fi o asemanare destul de mare cand sunt mici incat sa nu sesizezi, dar daca faci niste cautari pe net numai dupa imagini iti vei da seama imediat si aici de diferenta.

Dupa opinia mea zic ca tu ai acolo probleme mai mari decat algele. Adica ma refer la un acvariu cu ciclu biologic neterminat sau dezechilibrat. Posibil si o ciclare neterminata/deciclare.
Nu. Doar daca nu o fi subdezvoltati si ar avea varsta de procreere.

Trebuie sa ai minim o pereche ca sa se poata intampla chestii de genul, iar ala de sta ascuns/la scorbura e masculul si dupa cum prea bine stii e ala de are mustati.


Exista si femeie cu mstata dar nu are legatura cu cazul prezentat aici.
Eu totusi tind sa cred ca alea de fapt is "culori de razboi". Am observat si eu cateodata la ai mei ca se decoloreaza pe diferite portiuni in diferite modele functie de stres, apa, mediu. Urmareste clar daca zona respectiva chiar este fara solzi sau doar e decolorat.

Si important, nu se precizeaza exact dar ar fi recomandat sa ai ceva lemn in acvariu. Daca este mai moale cu atat mai bine. Pe landa dieta lor vegetala apreciaza si o portie de fibra lemnoasa in descompunere.

Dezinfectie faci doar contra patogenilor si virusilor. La alge nu exista modalitate de curatatre definitiva. Spori ale lor exista in intestinele pestilor, in apa de la retea, aer, etc. Algele prospera la dezechilibre mari si setari gresite ale acvariului.

Presupun ca stii de relatia KH-pH-CO2 ? Vezi ca sunt niste tabele cu plajele optime. Nu sunt precise dar ajuta destul de mult.

Rasfoieste forumul, sus sub sigla ACVARIU ai Link-uri utile, da buzna si in ele, rabdare si vei reusi.
Iei un vas in care sa incapa planta, il umpli cu apa si bagi planta incat sa stea complet sub apa. Si la soare frumusel, dar nu raze directe.
Pui hranitorul mai la distanta si un pic mai sus de gaura de hranire si adaptezi un topogan pe care va alunca hrana. Astfel nu se va umezi hrana in el. Iar prin acea gaura de maxim 24 cm patrati ( uzual ) nu se va evapora multa apa incat sa-ti faci griji. Eventual poti obtura din ea numai cat sa lasi un spatiu mic pe unde sa curga mancarea. Pune apa un pic mai sus decat puneai pana acum si eventual cobori filtrul putin.

Acvariu deciclat/neciclat = diatomele dau de gol. Lipsa fertilizanti, in special nitrati si se vede la heteranthera. Blyxa la fel are nevoie de nitrati si fier. Carente majore.
Claritatea apei nu are de a face cu marca filtrului, ci daca se foloseste un burete dens sau perlon ca mediu de filtrare mecanic fin. Asa am si eu tetratec, eheim, sera - externe si am apa curata in toate acvariile.


Pai normal ca merge perfect, e filtru de apa si ala ii rolul lui, sa filtreze.

Pe tine te intereseaza sa mentii acvarul ciclat, adica fara amoniac si nitriti urmati din procesele biologice. Daca te-ai documenta mai mult legat de treburile astea os a intelegi mai bine.

Ai multa paine de mancat pe baza asta.

Filtrele de 3-400 ron sunt filtre care fac niste chestii in plus fata de ce ai tu acolo, si sunt bineinteles pentru acvarii maricele. Ma repet, baga mare cu informarea si o sa-ti dai seama care-i spilu.


S-a cam dezbatut pe toate partile treaba cu filtrarea in acvariu. Nu prea mai este nimic nou, deja s-a ajuns la cateva setari foarte bune si tu crezi ca ai sa reinventezi roata cu cartuseul de filtrare apa?

Dupa ce o sa iti tocesti coatele nitel in acvaristica asta o sa vezi ca nu prea e asa cum pare la prima privire.

Crezi ca daca era asa nu era mai simplu sa dau 300/400 lei pe filtre din alea in loc sa cheltui peste 2000 lei pe filtrele actuale si mediile potrivite?


S-au gandit si altii, stai linistit. Ideea e cat de mult s-au gandit, nu ma refer la a-l folosi ci si la eficienta si mentenanta. De astea o sa te convingi tu singurel in timp.

Iar fabula ca ai iesit mai ieftin fata de unul din comert dedicat nu prea isi are locul. Si aici o sa te convingi tot singurel.

Doar ca fapt divers, e bun UV pentru sporii de alge, la bacteriile alea de le hranim si avem grija de ele mai ceva ca de pesti nu prea le place, cica au membrana celulara mai sensibila.
DA.
stefanp wrote:Dar o sa ne lamureasca el.
Ea.

De vina este indolenta omului in general si presiunea angajatorului asupra angajatilor, aici exclusiv petshopistii.
Chiar daca multi iar, pentru a mia oara o sa vina cu faze gen ca nimeni nu s-a nascut invata si bla bla, sfatul meu sa te lasi de pe acum de acvaristica. Daca vrei totusi te sfatuiesc sa dai pestii si sa te documentezi minim 3 ore pe zi timp de 2 saptamani si dupa sa te reapuci de acvaristica. Sunt jde tone de informatii pe forumul asta si chiar daca citesti la pura intamplare posturi tot o sa prinzi ceva in putin timp. Nu astepta, pune mana si documenteaza-te. E un hobby si il faci pentru placerea ta, nu e scoala sa te simti obligata sa te tii de ea.
Ala e film cu instalarea filtrului, nu specifica nimic de nivelul de apa optim in raport cu buza cascadei. Plus ca se poate observa si daca esti chior ca bulele de aer de la suprafata apei se misca incet pe langa locul unde cade apa. Eu nu as folosi asa ceva stiind ca intr-un acvariu sunt multe substante dizolvate sau nu care pot forma acel biofilm si cum functioneaza acea cascada nu cred ca nici in o mie de ani o sa mentina o suprafata a apei fara nenorocirea de biofilm.

QED.

PS. Toti incercam sa producem valurire si curent la suprafata apei exact pentru a impiedica formarea biofilmului si pentru a mentine un schimb de gaze optim. Nu?

Sa nu zic mai departe, ca sigur vor fi cateva genii care iau de bun filmul, nu ca nu este bun cum se prezinta instalarea si amorsarea filtrului, ci ca pozitionare a lui pe acvariu si daca in acel acvariu mai sunt si ceva decoruri sau grupuri de plante, miscarea apei in partea cealalta a bazinului va fi un mare 0 absolut. Si nu vorbesc doar din filmele vazute pe youtube.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com