[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Da si ai scos chestiile kitsch din bazin, un salt mare ca ai ramas pe decor natural -bravo esti pe drumul bun
Buna treaba ce faci acolo ,adica de obicei lumea isi face casa si abia dupa se gandeste la acvariu , nu stiu pentru ce vrei sa folosesti spatiul in care plasezi bazinul dar dupa mine acolo e loc de un acvariu mult mai mare cu latura lunga pe partea coridorului (sau ce-o fi) deci nu pe partea scarii ,iar adancimea ..haaat cat vrei, iar intrarea in camera tehnica ai face-o din alta parte , asa ai putea tine si stingray (motoro) sa zicem, sau orice fel de ciortani marini sau de apa dulce
Ireal de frumos , asa corali sunt visul oricarui reef-er , mersi de imagini
Superbi Curiperua , ca de altfel si restul disusilor ,asa cum ne-ai obisnuit pesti de calitate , forma si culori deosebite si nu in ultimul rand diversitate , tot respectul pentru ce faci si ai acolo
koala -Poza de jos trebuie rasucita spre dreapta ,acum oglinda apei e spre stanga
As fi tentat sa incerc dar din pacate pozele spun putin-asa nu stiu ce sa aleg, daca ai putea face foto cu ceva mai de calitate un pic
Ai PM
E cichlasoma nigrofasciatum originar America Centrala
Sa-ti traiasca bestiuta
Am sa-ti repet oarecum cel putin o parte din cele spuse de Dan ,se vede ca filtrarea e deficitara in mod sigur stai rau cu nitratii si fosfatii , iar buba vine din substrat cu spatiul mare dintre "granule" care -s cam mari , acolo ai un depozit de resturi pe care singur spui nu poti sa-l aspiri ; chiar daca l-ai aspira ferecvent si in profunzime tot nu-l poti curata suficient , la plante mai e loc nu doar ca estetica ci si ca funtionalitate - ca-ti curata apa , fertilizarea nu te ajuta in faza asta , eu as spune sa dai un reset/restart
Chiar frumusel acvariu,linistitor, placut, curat ,dar nu te supara diformitatile astea tip balon ( ca sunt platy sau ce or mai fi inca tip balon ) mie nu imi plac , se vede pe inotul lor ca se misca greu si ineficient datorita coloanei care nu are o forma normala ,eu ii pun in acelasi plan cu pestii papagal, hibrizii aia de apa dulce (ca aia marini sunt superbi) care pentru mine sunt urati cu spume
Pentru africani de rau gen kribenzis merge dar , cum se spunea mai sus , daca iti plac americanii mergi pe apistograme, sau o pereche de scalari ..
dan.pavelescu wrote:Grija mare sefule cu ciocanul ala pe langa acvariul marin, ca rugineste

Lasa ca alcolul curata sarurile si oxizii
Nu sunt eu din clubul gradinarilor acvatici dar acvariile tip nature si mai salbatice imi plac , placuta partea de radacini si plante dar observatia mea vine legat de poteca(sau parau, cine ce vede) deschisa la culoare ,sa nu mi-o iei in nume de rau dar a devenit un fel de sablon -la orice concurs te uiti e plin de tipul asta de aranjament distonant (contrast prea mare ) si a devenit oarecum obositor ,cred ca ideea de continuitate/profunzime a decorului sugerata de potecuta (daca se tine la ea) ar putea fi redata printr-o adancitura gen canion sau denivelare, ceva oarecum mai iesit din tipar si nu asa strident ,sper sa nu te deranjeze observatia mea ,numai bine
Ha, asta e faina
, daca vrei sa te bucuri de pui scoate restul pestilor (gourami si cory) , lasi sajica cu larvele si o sa ai un spectacol interesant de crestere a "tantarilor"
Placut bazin
Aha..
ok , numai bine
melcu wrote:
Pentru mine este clar unde sunt crevetii.
Nu stiu tu de ce ai dubii.

E clar, pentru autopsie e deja tarziu ca i-a digerat , pentru reconstituire mai poti lua doi si noi facem pariuri in cat timp dispar
Salvarea pentru cei ramasi din crestere e sa mai iei inca vre-o patru discusi ( macar) tot de marimea astora (mi se pare ca iti permite bazinul)chiar daca-s mai maricei , asa se imparte dominatia exercitata de cei mai mari pe mai multi si nu o iau pe coaja tot aia doi , plus sa te tii de schimburi de apa-se vede la cei doi ca s-au oprit din crestere :raportul ochi-cap (ochii au ajuns disproportionat de mari) altfel nu il vad bine pe cel negricios ,pentru ca nu ajunge la hrana suficienta ii slabeste imunitatea si va deveni victima sigura pentru paraziti interni , dupa el urmatorul pitic ...sfatul meu e sa nu amani, si ma repet chiar daca bazinul arata bine fa schimburile de apa ,nu stiu cum le faci dar un schimb pe saptamana nu ajunge (...am dat si eu un exemplu)

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: