Salutare ,
Am "inceput" un nou proiect sarat intitulat
BB's Reef , care sper sa ma tina mai mult decat primul.
Acvariu: 60Lx40lx40H, 96 litri brut ( sticla ultraclara)
Filtrare: Oase BioMaster Thermo 350 (plin cu Seachem Matrix , 5 litri) , provizoriu functioneaza in paralel si filtru Dennerle Scapers Flow pana se va cicla putin materialul filtrant din filtrul Oase.
Lampa : AI Prime HD ( trebuie sa ajunga saptamana viitoare) , provizoriu folosesc lampa Dennerle Reef Light
Pompa de valuri : Jebao SW-4
Hardscape : Piatra vie peste 11 KG si mai urmeaza sa mai adaug vreo 4-5 kg in partea stanga sa completez hardscape-ul
Corali : Fuzzy mushroom, Gorgonian, Pocillopora, Candy Cane Green, Euphyllia Cristata, Euphyllia Glabrescens, Euphyllia paradivisa, Zoanthus, Palythoa, GSP, Blue Mushrooms, Red Mushrooms, Pulsing Xenia, vor mai urma si altii...
Pesti si alte vietuitoare: 2 X Ocellaris clownfish, 1 Trochus sp. snail, cativa Turbo Snail , vor mai urma si altii...
Practic Duminica (14.01.2048) seara am mutat tot (nisip , piatra , corali , pesti, melci) din acvariul Dennerle Marinus in acvariul mai mare.Totul a decurs foarte bine si nimeni nu a avut de suferit.
Timp de 7 zile o sa dozez zilnic Seachem Stability sa mai echilibrez deranjul.
Nici pentru acest proiect nu o sa folosesc un sump si nici skimmer. Consider ca e categoria nano si pot sa-l mentin din schimburile de apa saptamanale.
La un proiect viitor mai mare am sa ma gandesc mai serios la sump si toate nebuniile complicate.
Scuze, poza facuta la repezeala cu telefonul.
Urmeaza sa mai completez cu piatra vie in partea stanga cum am specificat mai sus si cu spartura de coral.
Intrebare, saptamna viitoare cand probabil ajunge lampa sa o programez sa mearga pe aclimatizare sau pot sa ma duc direct cu programul normal de 8 ore la intensitatea dorita (rasarit 1 ora - 6 ore maxim - 1 ora apus) ?! Mie mi-ar place a doua varianta, dar experienta de pana acum in acvaristica imi recomanda sa o iau treptat. Voi ce parere aveti ?
Multumesc anticipat.