Message |
|
Am introdus piatra vie, acvariul e limpede acum, si urmeaza sa mai bag o bucata de piatra mai mare deseara, deja misuna niste vietati prin acvariu, si ceva ce seamana cu aiptasia 
|
 |
|
Am inteles.. Deocamdata o sa las asa, si o sa echilibrez din schimburi de apa, mai am doar 4 kg oricum, dupa care o sa schimb sarea… O sa vedem exact ce e in acvariu in cateva zile cand o sa fac niste teste .
|
 |
|
La ce te referi cand zici precipitat ? am scos depunerile si le-am amestecat intr-o galeata cateva ore, ce a mai ramas, am aruncat..
|
 |
|
Pai asa am si pus… cate putin cate putin 
|
 |
|
Hahah. Macar am tras o concluzie. Sarea e de kk 
|
 |
|
acvariul are 57x57x50, 162 brut, am scazut grosimea geamului si toate tampeniile, de asta am zis 130-135, hidrometru il am provizoriu, am dat comanda la refractometru D-D solutions. Cred ca e sarea 
|
 |
|
Cu hidrometru, producatorul recomanda 1kg la 30l, pt o salinitate de 1.020, acvariul are cam 130-135 de l si am pus exact 4.5 kg, pe hidrometru imi arata 1.022 salinitatea, luata in mai multe locuri.
Cred ca e ceva cu sarea , ca vad ca am acelasi rezultat si in galeata 
|
 |
|
Cam 120 de l cred, am pus pana am ajuns la salinitate, nu stiu exact daca e 4.5 sau 5kg..
|
 |
|
 Chiar ca.. Am pus cam 4.5 kg, salinitatea e 1.022, temperatura e 24-25 de grade… E in galeata acum sa vedem ce se intampla 
|
 |
|
Salut Dragos, in situatia asta ce mai pot face ? sa cumpar o pompa mai puternica ? Asta o aveam prin casa  e de 1000l/h. Sau sa sifonez sarea asta si sa o amestec intr-o galeata de 20 de l cu pompa din dotare...
|
 |
|
Arata foarte bine 
|
 |
|
Dupa 26 de ore am reusit sa umplu acvariul, am pus si sarea ( Instant Ocean ), iar acum astept sa se limpezeasca… Are cineva idee de ce ramane sare pe fundul acvariului dupa 20 de ore de cand am adaugat sarea, pare ca nu se amesteca..
[URL=http://s889.photobucket.com/user/YDarius/media/20131203_143138.jpg.html]
[/URL]
Sa pun mai intai live sandul sau piatra vie ?
|
 |
|
Ma omoara aceasta etapa  )
|
 |
|
Ai dreptate Koala, nu ma gandisem la debit. Mersi pt info Vali, asa o sa o las si eu sa mearga 15 min la inceput fara restrictor. Parca membrana trebuie sa stea in apa tot timpul dupa ce e folosita, nu?
|
 |
|
Am gasit ceva pe net, se pare ca apa reziduala trece prin "flow restrictor"...
|
 |
|
Frumos Koala, a iesit chiar bine 
|
 |
|
 Salutare prieteni, imi pare rau pt inactivitate, am fost putin ocupat cu diferite lucruri, dar momentan sunt la faza de umplere a acvariului si sunt putin in dubiu, ce este acest "flow restrictor" de la RO Unit, prin el trece apa filtrata sau apa reziduala? Daca are cineva vreo idee va rog sa imi ziceti, sau cum imi dau seama care este apa reziduala ?
|
 |
|
|
 |
|
Asta clar... pana cand isi da seama de cauza exacta care o produce 
|
 |
|
Eu zic ca o sa mearga  e bacterie dar isi obtine energeia prin fotosinteza din cate am citit..
|
 |
|