[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: takawachinchila
Forum Index » Profile for takawachinchila » Messages posted by takawachinchila
Message
Ai PM.
Vand urmatoarele buturugi:

1. Pret 35ron. Asta e valabila pentru Ploiesti si Bucuresti. O pastram pentru un acvariu mare dar proiectul respectiv s-a anulat. Buturuga a fost fiarta odata in apa cu sare dar procesul trebuie repetat. Daca gasesc doritor, o mai curat si la cerere se mai pot taia anumite "antene" din ea.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us

2. 20ron.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us

3. 20ron, numa' buna pt nano! La cerere se poate scurta.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us

Pentru alte detalii, id mess: takawachinchila (0721.269.811)
Da, petele alea mici si versi care apar pe geam vad ca sunt curatate de neritine. Acvariile mele sunt acoperite. Singurul test pe care il am e NO2. Deci, tre sa imi iau o trusa si gata balciu'.
Inainte sa aduc neonii, acvariul a stat plantat cu filtrul pornit, cu lumina aproape 2 saptamani. Ca sa nu mai spun ca buretele de la filtru a fost utilizat vreo doua luni inainte de asta, intr-un acvariu cu creveti.
Voi atasa o poza cu acvariul fara pesti, din data de 9 octombrie si una mai recenta, din 3 noiembrie.
http://img571.imageshack.us/img571/2045/picture028ww.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/2289/picture008prs.jpg
Cat despre Easy Life, ma refeream la produsul asta
http://www.happypets.ro/easy-life-ffm-p-2295.html?zenid=7b8d3481a448d4349939ddac91454f65

Salutare tuturor!

Si eu am problema cu mizeria asta de staghorn intr-unul din acvarii. Am un nano de 35x17cm, inalt de 30cm. Este populat cu 2 neoni si cativa melanoides (si evident, physa). Ma gandesc pe vitor sa pun si 2-3 creveti. Plantele nu sunt pretentioase, ca sunt incepator si nu vreau sa ma complic. Ca filtrare folosesc un burete cu pompa de aer. Iluminarea o fac cu un bec economic Philips, 11w. Nu am instalatie de CO2 la nici un acvariu.
In urma cu cateva saptamani, cand am instalat acvariul, am pus in pietris la baza fiecarei plante Initial Sticks de la Tetra (da, stiu ca Tetra e cam naspa dar asta am gasit atunci). Periodic adaug Easy Life si Ferropol.

Firele de Staghorn au aparut in urma cu o saptamana. Nu am dat prea mare atentie, am bagat mana in acvariu ca sa culeg ce se putea culege. N-a fost prea usor, ca eram sa rup frunzele. Ieri am vazut pe forum ca unii mai folosesc tehnica blackout. Prin urmare, am invelit acvariul in staniol si azi m-am uitat sa vad ce fac pestii, sa le dau ceva sa manance si am observat ca firele de staghorn s-au albit, ceea ce e bine. Acum incep sa schimb apa zilnic cate 30%.
Intrebarea 1: Pe pesti ii afecteaza intr-un fel bezna asta? ca ma gandesc sa le aprind lumina treptat doar o data pe zi, cateva minute, cat sa haleasca si ei ceva.
Nu vreau sa folosesc tratamentul-soc cu H2O2, ca nu ma arde asa de mult sa dispara alga peste noapte, hocus-pocus, cum spunea cineva p-aici. Ideal ar fi sa echilibrez sistemul, ca sa nu reapara firele alea.
Intrebarea 2: neritinele mananca alga asta?
Am inteles ca staghorn apare din cauza apei necirculate, hranirii in exces a pestilor, lipsa CO2, dezechilibru chimic.
Intrebarea 3: are ceva daca hranesc pestii o data la 2 zile? macar o perioada
Intrebarea 4: daca pe viitor o sa fac filtrarea cu un filtru intern si apa va fi mai vanturata, sunt sanse sa reapara alge? Ca am avut in nano asta si alga din aia ruginie, la limita dintre pietris si geam, vad ca imi apar periodic si alge green spot (cred ca asa se cheama) pe alocuri. In celalalt nano, am un filtru intern, acelasi timp de bec si nu am probleme.
Intrebarea 5: cu supradozare de Easy Life a obtinut cineva rezultate ok vizavi de staghorn? Sa pun Easy Life zilnic in perioada asta, cat timp tin acvariul in intuneric?
Intrebarea 6: avand in vedere restrictiile financiare, care sunt primele teste pt apa pe care sa mi le cumpar? (inca nu imi permit un set complet)

Va multumesc anticipat, numai bine!
Salut,
Voi "invia" topicul, am si eu problema cu dunga maronie de la baza acvariului (zona dintre pietris si geam). Intrebarea mea este: daca in loc de filtrul pasiv, cu burete si bulbuci, o sa folosesc un filtru intern, curentii de apa vor face bacteria asta maronie sa nu se mai dezvolte pe sticla?
Testoasele alea micute daca au conditii bune se fac jenant de mari. Nu raman micute si dragalase, ca daca era asa, multi isi cumparau...
Salut, sunt interesat de planta respectiva. Numarul meu de telefon este 0721.269.811. Ma numesc Felix si pot sa vin chiar acum. Id mess: takawachinchila
Multumesc de raspunsuri.
Eu am folosit niste pietre neao?e, nu prea poroase dar nici lucioase. Nu au nimic deosebit, decat forma, le-am ales ca sunt plate (initial erau la testoase in acvariu). Nu am CO2...
Si faza e ca tare as vrea sa nu mai se observe plasa aia pe pietre

sa incerc cu un bold ceva sa scot firele de moss de sub plasa (in dreptul ochiurilor) ca sa arate mai fluffy si sa creasca mai repede?
Salut, am fixat mossul pe pietre cu o plasa de plastic de aproape 2saptamani si nu observ nici o crestere.
Cine a mai facut asa? in cat timp s-au vazut rezultate? ce mijloace ati folosit ca sa "ajutati" mossul?
Multumesc.
Pe moment nu mai am RCS. Va anunt la urmatoarea runda de pui.
Red Cherry Shrimps, pui de 1cm, 1RON/buc. Sunt sanatosi si bine hraniti. Se ridica din zona Drumul Taberei.
Detalii la 0721.269.811 sau id mess: takawachinchila

PS: accept si schimburi cu plante nepretentioase (sau alte oferte).
Salut,
Mai e valabil anuntul cu plante de vanzare? Primesti la schimb RCS?
0721.269.811 Felix
Mai e valabil anuntul cu donatia de plante? Primesti RCS la schimb?
Zi-mi si mie te rog cum se numesc, ca nu prea ma pricep. In ce zona din Bucuresti stai?
Multumesc pentru raspuns!
Salut, eram ieri prin IKEA si ma gandeam sa imi iau un bec sau un neon de acolo pentru nano-acvariul meu. A mai folosit cineva de pe forum astfel de becuri economice? Plantele ar fi ok cu asa ceva?
Multumesc
Salut tuturor,

Scuze ca abia acum imi fac prezentarea pe forum, dupa ce am postat de cateva ori, mai bine mai tarziu decat niciodata
Ma numesc Felix, stau in Drumul Taberei, am 25 de ani. Am mai avut acvariu in trecut dar nu m-am ocupat prea serios pentru ca nu aveam bani de echipament. Acum am un nano de 17x40x25, filtru intern, intentionez sa o iau de la zero de data asta. A, si mai am de vreo doi ani un acvariu mare cu doua testoase de Florida
... bai frate, pe vremea mea nu erau nitriti de astia...

toate cele bune!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10821.page

Salut
Intrucat datele problemei cu acvariul meu s-au schimbat putin, voi continua vechiul topic aici. Din cauza problemelor cu nitritii am putut salva crevetu' si primul mascul de guppy (a supravietuit cel mai hardcore pana la urma, restul au murit, spre bucuria testoaselor). Timp de o saptamana am tinut pestele si crevetu' in alt bazin mai mic, unde schimbam apa zilnic. In paralel, apa din acvariul principal o tratam cu JBL Denitrol. Ieri, cand am facut testul pentru nitriti am obtinut o valoare buna 0,3 si am decis reintroducerea celor doi indivizi.
Azi am mai cumparat o planta, acum sunt trei, daca numar si ghemotocul de muschi. In prezent acvariul este populat asa: un guppy, un red cherry, doi pomaceea si doi physa descoperiti ieri.
Cu cateva ore in urma, dupa ce am introdus noua planta, am vazut ca shrimpul nu mai e la fel de rosu, semn clar ca ceva nu-i place. Am facut iar testul pentru nitriti si culoarea rezultata arata ca s-a dublat concentratia de ieri!
1. De la un guppy si un crevet sa se destabilizeze chimia apei in asa hal?
2. Am gresit ca am transferat locatarii cat timp am ciclat acvariul? daca ii lasam acolo crapau cu siguranta.
3. Acest dezechilibru are legatura cu introducerea noii plante? Asta ar fi cam ciudat.
Pana una-alta, am schimbat 25% din apa si maine voi continua cu tratamentul cu Denitrol.
4. Pe viitor vreau sa mai introduc 2-3 creveti. Credeti ca ar mai trebui ceva verdeata?
5. Ce anume il deranjeaza pe crevet?
Multumesc.
PS: mi-ar parea rau sa pierd crevetul asta ca mi-e simpatic
Salutare,
M-am facut cu doua sticle cu produse-minune de turnat in apa acvariului.
1. Easy-Life fluid filter medium. Pe sticla astuia sunt scrise vreo 30 de recomandari, de la favorizat cresterea coralilor si dezvoltarea icrelor la calmarea pestilor stresati. Am ceva dubii, banuiesc ca daca sting lumina o sa lumineze verzui sticluta asta pe intuneric...
2. Aquatan water conditioner, de la firma Sera.

Intrebarea mea este: sa pun asa ceva in acvariu ca sa se faca ciclarea mai repede si sa scada nitratii, nitritii? sau considerati substantele astea periculoase? Daca in apa se afla pesti sau creveti, melci, ii afecteaza?
Multumesc.
7ml, asa scria in instructiunile in romana. Evident, era o greseala de traducere. am facut testul si mi-a iesit o valoare naspa de tot. Pana se mai regleaza apa, e bine sa tin pestii in alt acvariu in care sa schimb apa des? sau sa ii las in acvariul principal? azi a mai dat coltul o femela
 
Forum Index » Profile for takawachinchila » Messages posted by takawachinchila
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com