[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danielro
Forum Index » Profile for danielro » Messages posted by danielro
seteaza capacitatea filtrului la maxim. sper ca nu il opreste vreodata, trebuie sa mearga non stop ca sa poti tine bacteriile in viata.
cand filtreaza la capacitatea maxima, uita-te langa el, pe unde intra apa si vezi daca intre si particulele de nisip ridicat, daca nu intra atunci inseamna ca probabil filtrul trebuie sapalat, dar putin, chiar foarte putin, cat sa lase o circulatie mai buna a apei, dar nu si curatarea totala.
cand zic curatare, ma refer absolut la clatirea lui in apa din acvariu.
totu tine de filtru si de buretele lui.
eu am rearanjat tot acvariul si l-am tulburat tare de tot. filtrul nu l-am mai spalat cam de o luna si e destul de plin.
abia mai vedeai prin apa, am setat filtrul la capacitatea maxima si in 3 ore apa era mult mai clara.
a doua zi era exact ca inainte, cristal.
deci totul tine de filtru, de bacteriile din el, de densitatea buretelui etc.
nu mai spala asa des filtrul, si cand il speli, spala-l in apa pe care o scoti din acvariu la schimbare. cand il speli nu il `freca` mult. mai lasa ceva in pori.

bafta
mi-am facut curaj si am rearanjat acvariul.
am scos Ceratopteris si cand m-am uitat mai atent la radacina defapt erau mai multi pui crescuti acolo.
i-am rupt pe toti si i-am planat prin acvariu.
acum cand m-am uitat mai atent am observat ceva. e exact asa cum ati spus si voi. pe frunezele puilor mici de la radacina au aparut alti pui Ceratopteris foarte mici. o frunz are cam 3 pui mici de tot. astept sa creasca un pic.. ii rup si apoi ii mai plantez in acvariu. imi place mult de tot planta asta ..
incredibil cum cu 2 lei, iti iei o planta micuta iar dupa 2 luni ajunge sa iti populeze acvariu aceasi planta care acum este superba
image
pe bune ca imi pare rau ca n-am aparat sa fac ceva mai clar. dar puiul se vede jos langa tulpina, cand ma uit la ea e clar ca nu iese din tulpina, parca iese de undeva din radacina. a iesit pur si simplu din pietris, un pui.
phone photo
image
Am cumparat acum 2 luni o Ceratopteris thalictroides de dimensiunea unei mingi de tenis.
Acvariul de 50 de L este luminat de o sursa de lumina cam de 70 W, aceasta lumina `batand` direct asupra Ceratopteris thalictroides.
Dupa doua luni nu mai are loc in acvariu. A crescu atat de mare incat frunezele noi ies din acvariu, se intind la suprafata apei.
Acum ma gandesc ca poate asa ar trebuii sa fie.
De curand a crescut langa gigantica planta, chiar din tulpina ei (de sub pietris) un pui. La fel ca cel ce l-am cumparat.
Acum vin si va intreb, cum sa fac sa il plantez in alta parte ? Sa fac inca o planta mare ca aceasta ? (este foarte frumosa)
Ma gandeam sa o scot din nisip, sa ii rup puiul , sa il plantez in alta parte si apoi sa plantez planta `mama` in acelasi loc. Ma gandesc insa ca `operatia` asta i-ar oprii crestearea plantei mama.
Dar daca o las asa puiul pare umbrit de planta mare si nu prea primeste lumin > deci nu prea creste. E asa mic de mult timp ?

Cum ar trebuii sa fac sa inmultesc planta ? Oara sa ii rup una dintre tulpini ?

help me
of daca stii e greu asa sa zici ?
normal ca m-am uitat prin forum dupa asta, dar tot ce am gasit au fost posturi in care explica fiecare ce a facut cu buturuga sa. nu a fost nimeni care sa zica exact si clar ce si cum trebuie facut.

daca nu stie nimeni, atunci o sa o fierb eu cateva ore o las in apa alte cateva zile si gata
as vrea sa imi fac singur o buturuga, o radacina de copac.
din ce lemn ar trebuii sa caut subiectul ?
iar dupa ce il gasesc cum il prepar ?
il fierb in sare ? cat timp ?
o curat inainte de toate straturile ?
cat o las sa stea in apa dupa fierbere ?
ce sa fac sa nu se tulbure apa ??
poti explica mai pe larg metoda "metoda Co2 DIY"
as vrea sa o folosesc si eu. sau poate exista undeva un topic explicat mai pe larg. as vrea sa imi fac dar nu vreau sa gresesc cu ceva sau sa omit ceva si sa ma vad rau.

daniel
stiu ca o sa para stupid, dar eu stiam ca omul cand expira, expira si CO2, cand eram mai mic obijnuiam sa iau un furtun sa il bag in acvariu sa trag aer in piept si sa il directionez in acvariu prin furtun.

oare poate dauna ? ar trebuii sa fac asta si acum ? ar ajuta plantele ? le-ar oferii CO2 ?
tin sa mentionez ca am un filtru AQUAEL FAT-3 450l/h si un acvariu de 60L

am directionat jetul filtrului catre suprafata si acum se formeaza o cocoasa desupra apei. ma gandeam sa nu fie PREA oxigenata apa si sa se piarda CO2-ul.

voi ce spuneti ?

Forum Index » Profile for danielro » Messages posted by danielro
Go to: