Message |
|
Am rezolvat intre timp.
Multumesc, se poate inchide.
|
 |
|
Cumpar 8 femele guppy si 2-3 masculi.
astept PM.
multumesc
|
 |
|
pt inceput 5 masculi si 20 femele. Astept mesaje .
Multumesc.
|
 |
|
Buna seara doamnelor si domnilor,
Ma numesc Marian. Citesc cu interes( in functie de timp) acest forum de foarte multi ani. Nu vreau sa aproximez aiurea, dar sigur au trecut mai mult de 10 ani, de cand mi-am facut cont aici.
Nick-ul meu provine din faptul ca nu am simtit nevoia sa ma inregistrez pe forum o lunga perioada de timp si am aparut ca un "ghiocel" la o intalnire a forumistilor in Bucuresti. Atunci m-au fotogrefiat si pe vechiul forum au scris ...avem un "pandac"! Asa am si ramas.
Am ramas "pandac" pt ca nu am avut multe de intebat( am citit forumul cand aveam nelamuri) iar de dat sfaturi ...exclus! Nu am avut niciodata cunostintele necesare pt a ma aventura intr-o asemenea actiune.
Am horatart sa sriu aici pt ca in ultimul timp, mi-au fost sterse niste postari si probabil asta a fost motivul. Nu m-am prezentat.
Am un bazin de 450 litri net, echipat cu o instalatie de CO2 cu reactor Aquatic-Nature/Tornado( prin bunavointa firmei lui GG, cu care am colaborat o perioada), filtru extern, iluminare cu o lampa cu 4 tuburi T5 achizitionata de la un colaborator al lui GG, bazin neingrijit, cu plante fara pretentii si pesti... putini. Adica 6 gupy din care 2 masculi probabil sterili. Alta explicatie nu gasesc ca nu am 600 gupy. Cand a dat boala in ei, ma apropiam de 200.
Am fost o prezenta discreta pe forum pt ca daca aveam nelamuriri, gaseam sigur raspunsuri aici, iar de dat sfaturi ... nu era cazul. Daca pot ajuta cu ceva aceasta comunitate este cu sfaturi despre constructia standurilor pt acvarii. Cred ca am construit mai multe decat oricine in Bucuresti. Probabil pt cele mai mari acvarii din zona( inclusiv acvariul cu rechini de la GG).
Nu consideram ca este cazul sa ma prezint, nu am cu ce sa ma laud, dar vreau sa postez la rubrica "cumpar".
Ape limpezi tuturor.
|
 |
|
vreau eu guppy,cum facem?
|
 |
|
nu ai inteles....e pt.avansati!!Scrie acolo clar in titlu!
|
 |
|
bine ai venit printre noi.Inceputul este...dezastros,nu semi!dar nu conteaza,multi am inceput asa!Sper sa-ti traiasca ceva pesti,dar sincer am indoieli.Fruntea sus si...citeste articolele recomandate.
Bafta si "ape limpezi"!Sa vezi cand apar algele....distractie.Un pic de apa tulbure,e frectie!
|
 |
|
FFFF FRUMOS!!!scriu rar pe aici,nu am mania sa adun posturi.E prima oara cand nu ma pot abtine,sa scriu doar pt a felicita pe cineva.Este cel mai frumos acvariu de incepator.Uite ce inseamna sa te documentezi si sa ai si ceva aptitudini.Documentarea este obligatorie,dar uneori talentul lipseste.La tine este,sa dai si la altii!Felicitari.te "invidiez" si astept cu interes,alte "succesuri".Bafta si ape limpezi.
|
 |
|
faianta,perete de otel ambutisat,sau colant lipit aiurea...nu conteaza!Senzatia de sfarsit de lume,ramane!ati vazut filmul ala vechi,"Ziua incare vin pestii"?
|
 |
|
Si dupa ce am lasat 2 Saptamani in 5 galeti apa la ciclat am puso 2 galeti
adica ai lasat apa la "invechit" atatea saptamani?In galeti?Si asta e ciclare?
Daca am inteles gresit..scuze!daca ai facut asa...trebuie sa citesti ce inseamna ciclare,pe forum!Poti sa lasi apa in galeti si 2000 de ani!Obtii doar o declorinare si evaporare.
|
 |
|
Am stat si am cugetat!Sa tac...sau nu!Sincer e cam infricosator acvariul tau!Fundalul...arata ca o nava spatiala,pasagerii morti sau inca criogenati,nava a cazut intr-un lac si au intrat inauntru ceva pesti.Flora nu are sanse sa invinga radiatiile "scapate"din motoarele "superluminice".In concluzie...totul pare mort,sau parca urmeaza sa moara!Parca e dintr-un film SF cu sfarsitul lumii!
Am vazut multe pe aici si nu am comentat,scuze daca am fost cam dur!
|
 |
|
nu reusesc sa-ti dau mesaj,nu stiu de ce da eroare.Ajung in Buzau peste doua saptamani,daca nu e tarziu,facem atunci targul.
|
 |
|
o iau eu cu 30 ron.Ai mesaj.
|
 |
|
Hoplosternum thoracatum-la 20 si ceva cm
|
 |
|
salut.Pot oferi o pereche de scalari matura +un sanitar maricel.
|
 |
|
salutare domnilor,
eu nu mai inteleg nimic!Citesc forumul de multi ani si scriu foarte rar.Asta pt ca eu consider ca am mai multe de invatat si nu am experienta necesara sa intru in polemici,sau sa dau sfaturi.Dar...printre putinele idei acceptate de adevaratii acvaristi din aceasta comunitate,parca era si aceea ca un bazin mare,e mult mai usor de echilibrat decat unul mic!
Acum de ce descurajati initiativa colegului nostru?Un salt prea mare?Cate salturi trebuia sa faca?Eventual din 50 in 50 de litri?Pai nu erau MULT mai mari cheltuielile?
Si eu am trecut,brusc de la 60 de litrii la aproape 400. Garantez ca nu regret.Iar in privinta cheltuielilor...stim toti ca este o pasiune cam scumpa.Din fericire,investitiile merg facute si treptat.Am prepareat bombe cu drojdie,ani de zile,apoi a venit si instalatia.Am folosit iluminat divers pana a aparut si T5-ul,etc,etc.Ieri am dat doua milioane pe fertilizanti,dar daca nu aveam banii astia,nu crapa nici o planta.Parerea mea este sa nu descurajati o initiativa laudabila.
cu deosebit respect.
|
 |
|
incearca aici ICPALV.SA tel.3452730/int106 .Am auzit ca vand la litru(cred ca cel mai potrivit produs este nestrapolul-370.000 lei/litru)
|
 |
|
Suportul rezista sigur,asa cum spunea si siliconu' dar ramane de vazut ce sageata face.Nu stiu daca aceasta sageta o sa fie atit de mare incit sa duca la spargerea acvariului dar SIGUR o sa fie mai mare de 2- 3mm la lungimea asta si sarcina de care vorbim.E bine ca teava are 3mm "carne"dar cred ca si la o grosime mai mare sectiunea tv(50x30) este mica.
|
 |
|
pot spune ca am proiectat ceva constructii metalice in ultimul timp si sunt si eu sigur ca tevile se vor incovoia(chiar mai mult de 3mm)Daca un sprijin vertical incurca sau nu este dorit din considerente estetice se pot dubla lungimile cu alte tevi(dar la o distanta de minim 80-100mm)si uni pe verticala in 3-4 locuri cele doua componente,cu verticale tot din teava.Se transforma astfel laterala intr-o grinda cu zabrele,mult mai rezistenta decat o simpla teava.
|
 |
|
eu nu am mai cumparat de 2 ani.Cind cumparam era ambalata la bidoane de 2.5l metalice.Din amintiri aproximez pretul la 3-4Eu litrul.Oricum intaritorul si acceleratorul se vindeau numai la sticle de 1/2l(la chimopar)dar nu costau o avere.Nu mai stiu ce cod avea produsul(in nici un caz UV-care banuiesc ca inseamna intarire la ultraviolete)dar sunt sigur ca la vinzare in magazin nu au o gama f.mare din acest produs ambalat la bidoane mici si se pot citi instr. de pe ele.Se mai vinde un produs similar la Chimtitan sub denumirea "baza de turnare"si de aici se pot cumpara si int. si accel.dar nu au magazin si nu stiu cant. minima vinduta.
|
 |
|