Message |
|
frumoase! si faptul ca merg bine si dupa un an cred ca se datoreaza in principal incalzitorului de substrat.
rar vezi in romania petshop-uri care care sa aibe niste acvarii frumoase de prezentare!
|
 |
|
prima data nu am inteles de ce l-ai facut albastru! pe urma m-am uitat in camera si am vazut!
|
 |
|
io zic ca lucrurile merg bine. trebuie doar sa astepti pana bba-ul o sa sufoce de tot alga. 
|
 |
|
nu prea mai am unde sa pun moss. acvariul are vreo 10 litri de apa!
o sa incerc treaba cu schimbat-ul apei zilnic. e obligatoriu? eu o schimb cam la o luna vreo 50%.
am si un co2 flipper care mai mult ca sigur ca scade ph-ul.
ps:guppy i-am scos de vreo 3 luni. partea buna era ca atunci mai ieseau afara din tufe. probabil le dadea curaj masculul de gupi.
|
 |
|
nici un pui  . am inceput sa le dau grindal.
|
 |
|
ieri am mai terminat o lampa. mai jos sunt si poze si un film.
poze:
film:
http://www.youtube.com/watch?v=9KUwA8FVVGc
|
 |
|
un mic update:
pana acum (din martie) nici o alga sau decese in randul rasborelor.
|
 |
|
methos wrote:vreau si eu led-uri daca se mai comanda.
o sa aduc leduri si lentile la 80-90 de grade.. daca mai vrea cineva sa-mi spuna .
am mai facut o lampa cu 12 albe, 6 albastre si 3 rosii. cele rosii sunt cu intrerupator ca sa mearga lampa si la marine cat si la plantate. lumineaza super tare. o sa incerc sa pun poze deseara.
|
 |
|
pc.ciprian wrote:
bilti wrote:astept, pana atunci voi incerca cu blyxa in locurile unde vreau
chiar bine! eu caut blyxa
|
 |
|
am eu!  am luat un pot si a inceput sa se inmulteasca. l-am luat sub denumirea de Echinodorus xingu dar e acelasi lucru. daca astepti vreo 2-3 saptamani o sa-ti pot da cateva firicele.
|
 |
|
ca sa stea in card ai putea baga ceva pesti mari: discusi sau scalari. dar sa stii ca 18 neoni nu or sa stea in card niciodata. trebuie mai multi!!! de ex eu am vreo 80 de bucati.
ps:am avut mai demult un acvariu cu vreo 30 de neoni si zeci de creveti. toata smecheria e sa ai mult java ca sa protejeze crevetii pana ajung la o marime la care neonii nu mai au ce face.
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Asa rau se incing de au nevoie de ventilator si radiatoare?
tu ce parere ai?
|
 |
|
|
 |
|
ledurile rosii de un watt sunt foarte puternice. in filmul e mai sus mi se parea ca era tenta prea rosie.
eu cred ca o sa pun ceva de genul 4 albe 2 albastre si unul rosu. oricum am degand sa le alimentez pe culori si sa ma pot juca din luminozitatea lor.daca lumina e prea rosie mai scad tensiunea pe ele.
|
 |
|
pai zilele astea o sa comand. daca mai e cineva doritor sa-mi trimita un pm. pretul la cele de 1 wat e 5,5 lei.
|
 |
|
asa mi se pare si mie. ca urmare o sa dau comanda de leduri pt acvariul mare. ma gandesc asa la vreo 50-60 albe, 30 albastre cam 20 rosii si vreo cateva verzi. asta pentru ochiul uman.
pana atunci fac lampa pentru cele doua nano-uri intr-un format mai comercial.
|
 |
|
am terminat o lampa de proba!
marin:
2 albe + 2 albastre
apa dulce
6 albe + 4 albastre + 2 rosii
http://www.youtube.com/watch?v=r8lFtSv1dKw
|
 |
|
nu pot sa-ti dau o cifra exacta.
eu la al meu de 180x50x50 vreau sa pun vreo 60 albe, 30 albastre si 10-15 rosii si sa le comand separat cu trei surse in comutatie. asta ca sa pot sa fac lumina cum doresc.
ca si costuri mi-ar veni cam 5 lei ledul, sursele au fost vreo 120 si materiale marunte vreo 100-150. asta pt ca vreau sa le bag intr-un pat de cablu de plastic. controler nu folosesc pt ca nu-i vad rostul.
|
 |
|
akademik_79 wrote:Baieti, cam la ce pret ajung cu un capac care sa lumineze un acvariu de 120 x 400 cm (fundul)?
Si pentru ca nu ma pricep, spuneti-mi va rog: in functie de led-urile care se gasesc in momentul de fata, cam ce raport lumen/watt pot obtine?
esti sigur de dimensiune? cu lampa de 8 leduri (4 albe, 2 rosii si 2 albastre) am luminat bine extremitatea acvariului meu (180x50x50). deci o suprafata de vreo 40x40 pare sa o duca. e cam mult rosu deci trebuie modificata ratia.
mai putin si termin lampile pt pico. la cel marin de 17 litri pun 2 albe +2 albastre.
referitor la lumeni astea au cam 80lume/watt. dar tine cont ca imprastie lumina la 120 nu ca neonul la 360 de grade!
|
 |
|
am facut rost de leduri de 1 watt. ca idee sunt mult mai bune decat cele clasice de 5 mm. dau lumina multa si sunt si usor de lipit. la cele vechi m-ar fi apucat sfarsitul lumii daca vroiam sa le pun la acvariul mare.
am facut o lampa cu 8 leduri si sunt multumit de rezultate. incerc sa pun ceva poze deseara.
primul pas e sa inlocuiesc lampile vechi de la nano-urile mele: unul marin si unul de apa dulce.
|
 |
|