[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alecspv
Forum Index » Profile for alecspv » Messages posted by alecspv
apa o schimb la 1 sapt. si schimb 25 l. am masurat astazi la 3 zile de la schimb de apa
am luat acum tester de Kh si a iesit 5dKH valoarea
deci:
PH-7,5
GH-15
Kh-5
Salutare,

O mica nelamurire in privinta calciului necesar in acvariu.
Explicatie: de cand am acvariul toti melcii pomaceea mor dupa o perioada de timp cu cochiliile gaurite. Am inteles ca este din cauza calciului din apa sau mai precis a lipsei lui. Am facut doua teste de apa Ph-7.5 si Gh-15.
Intrebarea este ce test as putea sa fac pentru a stii ce valoare de Ca am in apa si ce necesar de Ca trebuie sa fie in mod normal. Exista vreo corelatie intre Ph,Gh si Ca?. Am un acvariu de 100l cu 8 neoni, 2 ancistrusi cu 6(cred)pui, 2 sanitari,1 xifo bine plantat.
mersi
Salutare.......
pot sa va spun ca acel carat este foarte bine cu exceptia statului pe fundul acvariului....a avut o tentativa de a plutit putin ...dar vad ca acum tot pe fund sta.... oricum eu nu renunt la el .....ce o fi o fi....
nu au nici o treaba cu plantele.......daca mai sunt plante
nuuuuu..........ai inteles gresit ...am schimbat apa la 3 zile (o parte) dar de fiecare data mai puneam si solutie. Acum interb daca la schimb de apa mai pun solutie...
problema e ca inainte de tratament carasul deja statea pe fundul acvariului mare si de atunci nu a mai reusit sa se ridice ......sta la tratament de vreo 2 sapt.....pot sa incep sa nu ii mai pun solutie in apa si sa ii schimb apa?
caraselul are cam 4cm fara coada....
am fiert mazare daia naturala "de la tara" si nu sa terciuit....de mancat o mananca foarte bine carasul meu. I-am dat ieri o boaba si azi o boaba....cum sa ii dau in continuare?
repet ...problema la caras e ca nu se ridica de pe fundul acvariului....
mersi pentru sfaturi...
mersi dolly....
chiar am pus la fiert niste mazare.....
sper sa mearga ca sa chinuit destul saracu..
deci.....
carasul a fost in tratament pentru Eritrodermatita, dupa simptome( avea in jurul ochilor ca un fel de buba alba si carnoasa) si lam tinut in acvariu separat cu Baktopur timp de vreo 15 zile. Acum nu mai are nimic la ochi sau pe corp , are pofta de mancare, chiar mananca bine.....dar sta pe fundul acvariului pe o parte si tor incearca sa inoate sa se ridice...inoata in cercuri....hrana goldy royal
care ma poate ajuta cu aceasta problema....am un caras care a stat in tratament si nu mai poate sa pluteasca, nu se ridica de pe fudul acvariului. Da mancat mananca dar sta pe o parte si nu poate sa se ridice...
cred ca se dasesc si separat ca multi am auzit ca tot incearca sa scape de acesti melci, cica s-ar inmultii foarte repede........
am vazut pozele si se pare ca e aceeasi alga pe care am avut-o si eu. E nenorocita rau
la alga maro, daca e alga maro, singurul dusman pe care il stiu este melcul nic si negru adica mai multi melci mici si negrii. Am avut alga maro care a fost foarte viguroasa la mine in acvariu dar din greseala am introdus vreo 10 melci nici si negrii-maroniu inchis si dupa vreo 2 zile a disparut alga de pe frunzole de echinodorus si anubias(care era super plina de alga, chiar vroiam sa o arunc) acum pot sa spun ca acelasi anubias barteri a facut si floare
sper sa te ajute......
problema e ca sta pe fundul apei si nu se poate ridica...
chestia de la ochi a trecut in proportie de 90%.....a ramas problema cu "plutitul" deaoarece cade pe fund ca un bolovan, parca ar fi paralizat
un inceput ...."cu stangul"
nui nimic ...totul se invata...ideea cu chimicalele....numai la forta majora..
parerea mea..
dupa cate am vazut 'cate bordeie atatea obiceie'... la fiecare este o situatie particulara care nu cred ca poate fi la fel si la altul ci doar sa se asemene.... parerea mea este ca ar fi nevoie de niste chillere...pentru a fi cat mai eficace in lupta cu :soare: ...problema e ca sunt cam scumpe ...asa ca fac un apel la cei care pot si vor sa se intereseze poate gasim totusi si niste chillere mai accesibile
eu tot caut si atunci cand voi gasi ceva .......veti stii
revin cu acest post la problema afisata......
am reusit sa rezolv problema cu Eritrodermetita dupa o carantina de 10 zile... am introdus pestele in acvariul mare si a fost bine mersi timp de o luna (pana acum) acelasi caras are iarasi o chestie in jurul ochilor ca un fel de ciuperca alba iesita....arata mai degraba ca o carne alba franjurata....l-am bagat la carantina de 7 zile cu Baktopur si de cand la m separat sta numai pe fundul acvariului, pe o parte si nu se mai poate ridica. de mancat a reusit sa mai manance ce cade pa fundul acvariului...
Are cineva vreo idee...?
alta problema ar fi ce sa fac la acvariul mare.... cum sa il igienizez....sau o fi fost carasul asta mai sensibil....ca ceilalti nu au absolut nimic...dar ar fi mai sigur sa ii fac ceva la acvariu pe parte de igienizare...preventiv

daca aveti vreun sfat.....mersi
salutare oameni buni,

Problema:

am un caras care , cred eu dupa simptome ca ar avea Eritrodermatita. Am facut un acvariu de carantima si l-am tinut acolo pe tratament cu sera baktopur de 2 zile si am impresia ca ve vad niste progrese. in locul ranei acum se vede doar solzul care atarna dar nu mai se vede rana rosie si umflata cum era la inceput....

Intrebare:

cat timp ar mai trebui sa il tin separat si in ce conditii? sau ce ar trbui sa mai fac acum in situatia data....
mersi,
fratilor ati vazut cat costa un Aqua-Medic tian sau minicooler?????

de la 300 euro !!!!!!

Forum Index » Profile for alecspv » Messages posted by alecspv
Go to: