[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sebyup
Forum Index » Profile for sebyup » Messages posted by sebyup
- Incearca sa faci acvariul doar cu guppy, mai cumpara niste femele pentru ca 4 masculi la o femela nu prea e bine. Satisfactia va fi garantata cand vei vedea ca ai pui la guppy si o sa ii cresti si vei fi mandru ca sunt din productie proprie. Am avut un acvariu de 40 de litri cu guppy si oarecum stiu ce spun.
- Neonii sunt pesti de card. Eu ii vad foarte bine in acvarii de peste 120 de litri unde merg vreo 20 si dau o imagine frumoasa.
- Conconii...nu stiu, nu am avut.

Incearca doar cu guppy si nu cred ca iti va parea rau...
Daca ai inceput cu acest hobby trebuie sa ai rabdare pana cand o sa aduci un echilibru in micul ecosistem numit acvariu. Sunt sigur ca toti cei care au scris mai sus nu sunt rau intentionati si mai mult ca sigur nu au de unde sa stie ce se intampla la tine in acvariu. E drept ca toti am avut dificultati la inceput, dar trebuie sa o iei pas cu pas sa vezi care e cauza. Nimeni de aici de pe forum nu cred ca iti poate spune cu exactitate ca din cauza X iti mor tie pestii, trebuie sa te documentezi foarte bine cu privire la amenajarea si intretinerea acvariului si atunci o sa iti dai seama unde ai gresit. Incearca sa schimbi atitudinea gen "ii arunc la Wc sau ma pis pe ei", cu asemenea atitudine mai bine lasa-te de acvaristica, pentru un asemenea hobby iti trebuie RABDARE si ATITUDINE POZITIVA.
Succes iti doresc si nu o lua personal, nu suntem rau intentionati.
1. Costuri:
- 1 placa lambriu PVC = 15 lei
- holzsuruburi = 2 lei
- coltare cu unghi la 90 de grade pentru imbinare = 8 lei
- panza bomfaier = 2 lei
- terminal de cantuire pentru marginile taiate = 9 lei
- balamale mici = 2.50 lei

2. Capacul sta pe acele coltare cu unghi la 90 de grade ca in poza 2 de mai sus, care se pun in fiecare colt al capacului.

PS. Nu vreau sa fac reclama dar toate materialele le-am luat de la Dedeman, momentan gasesti lambriu PVC si la culori inchise aproape de negru. Succes si spor la treaba !
Sa inteleg ca vrei sa faci un capac din lambriu PVC pentru noul acvariu. Am confectionat asa ceva si eu pentru acvariul meu, in primul rand ai nevoie de RABDARE... In pozele atasate o sa vezi acele inaltatoare ale capacului pe care le poti pune in functie de inaltimea ce o doresti a capacului. Condens am avut si eu la capac dar am rezolvat prin lasarea usitei de vizitare deschisa tot timpul. Neoanele sunt neoane normale fara protectie la umiditate, droserele sunt puse in afara capacului si de un an jumatate nu am avut inca probleme cu capacul. Nu e greu de confectionat, dar trebuie sa te gandesti bine la dimensiunea capacului si sa masori de 2 ori inainte de a taia, sa nu patesti ca mine sa strici o placa la lambriu aiurea...Succes iti doresc si daca te mai pot ajuta cu ceva sa imi spui...
Parerea mea e ca acvariul e predispus algelor in primul rand ca sta direct in razele soarelui si apoi de la iluminare. Eu nu fertilizez, si la mine cresc plantele destul de bine, e drept ca sunt plante easy. Probleme cu "niste firicele ba lungi ba scurte" am avut si eu, e posibil sa fie diferite la tine. Dar am rezolvat relativ usor: schimburi de apa de 20% in fiecare saptamana, scurtarea perioadei de iluminare, taierea frunzelor care prezentau acele firicele, adaos de 10 ml de Algol de la JBL la fiecare schimb de apa. Si uite asa am reusit sa tin sub control acele alge. E drept ca sunt si acum dar foarte putine si mici, greu de observat.
Repet: este parerea mea si metoda aplicata de mine, care este de durata, cam 1 luna...

Succes iti doresc si baga mare cu forumul, sigur gasesti pe altii care au avut probleme ca tine si le-au rezolvat...
Si nu ai tzunami in acvariu? La mine asa era cu bilele alea de plastic... Rezerve pt filtru sunt in Tatarasi in piata 2 baieti in pet shopu ala din piata. (Am observat ca esti din Iasi )
Chanel89 wrote: o singura problema cu 2 scalari, din cauza schimbarii temperaturii apei. pt ca nu am avut 2 incalzitoare! o diferenta de vreo 3-4 grade la apa! s-au imbolnavit putin. au dat in gris! dar le-am luat de la petshop tripaflavin! sper sa le treaca! Revin la intrebare! Sa scot unul din filtre sau pot sa le las pe amandoua!

- 2 filtre si 2 incalzitoare in 100 litri, parerea mea e ca sunt cam multe echipamente. Nu am inteles exact ce fel de filtre ai. Acvariu de 100 litri am si eu, dar am incercat sa pun mai putine echipamente, adica incalzitor de 100w si filtru mai puternic, respectiv Resun SP 1200 la care am inlocuit bilele de plastic din interior cu inele ceramice si am dublat panza de material filtrant de la extrior. Arata ca in imagine iar in comert se gaseste partea de jos a filtrului cu doar 8 lei. Filtrul complet e undeva la 45 de lei si e foarte eficient (cel putin la mine). Am avut la un moment dat si eu 2 filtre dar nu sunt eficiente, mai bine unul si bun. Daca vrei alte detalii despre filtru imi poti da pm sau pe mess la adresa de user pe yahoo.com
- o singura data am avut gris la cativa pesti, i-am separat si i-am tratat cu Punktol de la JBL si cu cresterea temperaturii apei pana pe la 29-30 de grade. In 2 zile nu mai aveau nimic.

PS. Incarca niste poze sa ne dam seama, ca asa suntem toti plini de sfaturi...
Oricum am mai micsorat un pic debitul la filtru prin inlocuirea bilelor de plastic din interior cu inele ceramice. O sa mai incerc mascarea filtrului cand se mai inmulteste un pic valisneria gigantea. Am de gand ca in partea dreapta a imaginii/acvariului sa las sa creasca valisneriile alea mai mici in asa fel incat sa se faca o padurice verde, voi vedea ce va iesi.
Multumesc de aprecieri. Am incercat la un moment dat mascarea, dar se reduce eficacitatea filtrului, nu mai absoarbe bine mizeriile din acvariu... plus ca e destul de puternic filtrul pentru 100 de litri ai acvariului si imi cam zboara plantele de pe langa el. Inainte de acesta a fost Aquael Fan 2 care nu facea fata iar acest filtru e excelent din punct de vedere al pretului si al eficacitatii.
Asa cum am spus, o poza cu acvariul si plantele la care nu pun nici un fertilizant
Multumesc de aprecieri.
Are cineva din voi in acvariu Ceratophyllum demersum? Eu as recomanda planta asta pentru crescut puii in acvariul comunitar ca ascunzatoare pentru ei si ca planta de suprafata.
Cele 2 poze de mai sus sunt de prin octombrie anu trecut, acu nu mai am ramirezii, i-am dat la cineva care avea mai multi.
Am facut o perioada aditie cu CO2 din bomba cu gelatina si zahar, am pus intr-un timp fertilizant micro si macro, acu nu mai pun nimic, nici un fel de fertilizant si plantele merg mai bine ca inainte, o sa incarc dupa amiaza o poza recenta ca sa dovedesc cele spuse.
Folosesc cate un 5 ml. de Algol de la JBL la fiecare schimb saptamanal de apa pentru a tine sub control cateva alge (cred ca majoritatea acvaristilor au avut ceva probleme la un moment dat cu algele), in rest nici un fel de substanta...nimic...nimic
Va salut si imi pare bine ca am gasit acest forum unde se poate discuta despre acvaristica si nu numai.
Ma numesc Eusebiu, sunt din Botosani, am 31 de ani si sunt contabil de meserie.
Acvaristica e boala veche, de prin copilarie, atunci cand sunt sigur ca aveati unii dintre voi acvarii din alea turnate, cu sticla groasa. Asta a fost atunci, acum am evoluat in bine zic eu.
M-am reapucat de acvaristica in 2009 prin martie, atunci cand am primit prin donatie un acvariu de 35 litri cu tot cu filtru si incalzitor, nu de firma, din acela facut. Ca oricare acvarist greseli au fost inca de la inceput, dar cu timpul aceste greseli s-au mai imputinat (parerea mea). In septembrie 2010 am schimbat acvariul, nu cu mult, cu unu de 98-100 litri, i-am construit capac, montat lumini, filtru nou, incalzitor nou, substrat, fertilizare...etc..etc...
Ca echipamente ce le am la acvariu:
- Filtru Resun SP 1100
- Incalzitor Resun 100w
- 2 neoane osram - 865 si 965

Locatari:
- 7 xipho (1 mascul voalat si celelalte femele rosii, negre)
- 4 molly (2 perechi)
- 4 corrydoras
- 6 ancistrusi (1 mascul si 5 femele)
- 2 aymonieri
- nenumarati pui de 1-2 saptamani prin plante

Plante (nepretentioase):
- Valisneria gigantea
- Valisneria nana
- Echinodorus red
- Cryptocoryne pontederifolia (cred)
- Cryptocoryne wendti green
- Ceratophyllum demersum